*Nettavisen* Sport.

Til angrep på Maradona

Foto: Juan Karita (AP)

En av argentinsk fotballs mektigste menn går nå til angrep på landslagssjef Diego Maradona.

Enrique Merelas er styremedlem i Det argentinske fotballforbundet og en svært nær venn av fotballpresident Julio Grondona. Han har tidligere vært en skarp kritiker av ansettelsen av Maradona som landslagssjef, og nøler ikke med å gi legenden det glatte lag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

– Ingen ser ut til å innse at vi har ett bein på intensivavdelingen, sier Merelas i et intervju med radiokanalen FM Sensitive.

Bakgrunnen for den ramsalte kritikken er naturligvis at Argentina har kommet skjevt ut i kvalifiseringen til neste års verdensmesterskap i Sør-Afrika. En av fotballens desiderte stormakter er i øyeblikket bare nummer fire i det søramerikanske puljespillet – etter å ha tapt to av de tre siste kampene.

Strid rundt Riquelme
De fire beste lagene får billett til Sør-Afrika, hvilket betyr at Maradona så langt har gjort jobben. Samtidig trues de lyseblå og hvite av flere lag.

Merelas gir landslagssjefen all skyld for at VM-billetten i øyeblikket synes langt fra sikker.

– Jeg orker ikke mer av trenerteamet lenger – og jeg var aldri enig i ansettelsen av Maradona, sa Merelas.

Et av de store stridstemaene rundt det argentinske landslaget er Maradonas konflikt med yndlingen Juan Roman Riquelme. Playmakeren, som spiller for Maradonas favorittklubb Boca Juniors i hjemlandet, trakk seg fra landslaget i mars fordi han ikke kom overens med landslagssjefen. Maradona hadde da kritisert måten Riquelme spilte fotball på og vraket stjernen til et knippe treningskamper.

Fire kamper igjen
Selv hevder legenden at Riquelme må be om unnskyldning dersom det skal være noe håp om forsoning. Det får Merelas til å se rødt.

– Hvorfor må han beklage for å komme tilbake på landslaget? Beklage hva?, spør han.

Sammen med fotballpresident Grondona har Merelas flere ganger anmodet Maradona om å begrave stridsøksen.

Brasil leder den søramerikanske VM-kvalifiseringen foran Chile, Paraguay og Argentina. Mannskapet til Maradona har henholdsvis to og fire poengs forsprang til Ecuador og Uruguay.

De fire beste lagene er automatisk kvalifisert til VM-sluttspillet neste år. Lag nummer fem spiller playoff mot lag nummer fire fra Concacaf-kvalifiseringen.

Argentina har igjen fire kamper i VM-kvaliken. Brasil og Peru er motstandere hjemme, mens det blir bortekamper mot Paraguay og Uruguay. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.