RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Til angrep på United og Chelsea

Storbritannias nye sportsminister gikk torsdag til angrep på både Chelsea og Manchester United.

Sportsminister Gerry Sutcliffe sa rett ut at han mente Chelsea betalte John Terry en motbydelig høy ukelønn. Samtidig leverte han en bredside mot Manchester United om at klubben, med sine økende billettpriser, ødela mye for en normale supporteren.

Det skriver The Guardian.

- Lever i sin egen verden
Ifølge Sutcliffe tjener Terry nærmere to millioner kroner i ukelønn samtidig som klubben sliter med røde tall i regnskapet på nærmere tre milliarder kroner. Manchester United skal, ifølge Sutcliffe, ha økt billettprisene med 13 prosent.

- Fotballspillere tjener usmakelig mye med penger. All ære til John Terry, men den normale mannen i gata kan ikke relatere til de beløpene. Chelsea er vel tre milliarder minus og klarer seg kanskje likevel, men dette er ikke snakk om en ordentlig verden, sa Sutcliffe.

- Manchester United økte vel prisene på sesongbilletter med 13 prosent, og krevde samtidig at fansen måtte kjøpe billetter til kampene i Europa og ligacupen også. Det koster vel 2.500 kroner ekstra. Ved å gjøre det fjerner de seg fra den normale supporteren. Vanlige mennesker som vil se Manchester United risikerer å bli priset ut av markedet, fortsatte han.

- Feilinformasjon
Ikke overraskende reagerte begge klubber sterkt på anklagene - og direkte feilinformasjon.

Chelsea ville ikke si nøyaktig hva Terry tjener, men sannheten er nok nærmere 1,5 millioner kroner i uka enn to millioner. Samtidig var klubbens tap i fjor på én milliard - ikke tre. Manchester United påpekte at økningen i billettprisene har vært på 10,87 prosent - ikke 13 prosent - denne sesongen.

- Våre priser er rimelige og fornuftige, sa direktør David Gill.

Senere måtte Sutcliffe forklare seg.

- Sportsministeren aksepterer at tallene han kom med kanskje ikke var 100 prosent rett, men han står fullt og helt bak poenget han uttrykte med disse uttalelsene, sa en talsmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere