RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TIL-helten legger opp

(Scanpix)
Sist oppdatert:
LSK-perlen og massivt supporterpress til tross: Roar Christensen insisterer på å legge opp om en drøy måned.

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – TROMSØ IL 1-2 : Han vil ikke høre snakk om at det utrolige vinnermålet mot cupfinalist Lillestrøm skal forandre noen ting:

Roar Christensen (34) har bestemt seg – han SKAL legge opp når sesongen er over!

- Nei, ikke begynn dere og, sukker han når TV 2 Nettavisen spør den populære midtbanespilleren om storkampen på Åråsen kan forandre avgjørelsen han tok tidligere i sesongen.

Presses av TIL-supporterne
Etter to meget gode kamper forut for Lillestrøm-oppgjøret skal TIL-fansen ifølge Nordlys ha bombardert Christensen med brev og e-post, og oppfordret ham til å ta en sesong til.

Vinnermålet og innsatsen mot eliteseriens formlag vil garantert ikke gjøre presset på den kortvokste midtbanespilleren mindre.

Likevel insisterer han at det er kroken på døra når han setter seg ned i bortegarderoben på Lerkendal den 29. oktober.
- Jeg er blitt 34 år, og er ingen ungkalv lenger, sier Christensen til TV 2 Nettavisen.
- Allerede nå er jeg i to stillinger – fotballspiller i TIL, samt økonomi- og servicesjef samme sted. Nå gleder jeg meg til å gå inn i den andre stillingen for fullt, det er faktisk ganske slitsomt å være dobbeltarbeidende slik jeg er i dag, understreker han.

Fryktet at karrieren var over
At han i det hele tatt er eliteseriespiller denne sesongen er et lite mirakel i seg selv. I vinter hadde han et lungevirus, et slags søskenbarn av kyssesyken, og tanken på toppfotball var svært fjern.

- Jeg klarte ikke å gå i trapper, og fikk 220 i puls bare jeg rørte på meg, sier TILs midtbanemoter, som endelig er tilbake etter det langvarige sykeoppholdet.

- Jeg var syk fra november til april, og mangler skikkelig kamptrening, så det er fortsatt tungt med all løpinga, innrømmer 34-åringen, noe hans drømmescoring også viser:

Etter å ha fintet bort et par Lillestrøm-spillere dunker han til fra 25 meter og skrur ballen i krysset, utagbart for den (ellers) strålende Claus Reitmaier. Pondus-feiring med synging ved cornerflagget? Toppløs showoff foran bortefansen? Kneløft langs hele langsida? Neida, etter sesongen første mål, hans viktigste noensinne, og muligens det peneste, så tok han tre skritt med en hånd i været.

- Jeg tenkte egentlig ikke så mye, men trengte bare å hvile meg litt, flirer den humørfylte nordlendingen.

At Roar Christensen har tenkt å gi seg etter sesongslutt, synes de fleste i TIL-miljøet er meget synd.

Hylles av kollegene
- Roar er en av kulturbærerne i klubben, en topp fyr og i tillegg en god spiller, sier mannen med Åråsens lengste tå, mannen med 1-1-scoringen, Lars Iver Strand.

Han får støtte av trener Steinar Nilsen.
- Roar er en fantastisk type, og som har kommet tilbake på utrolig vis etter både sjukdom og skade.

Og selv om den nåværende TIL-treneren ikke ønsker å presse noen som ikke vil til å fortsette, så innrømmer han likevel at alt håp om å få se Christensen aksle TIL-trøya også neste sesong ikke er helt ute.

- Vi er bare i september, så alt kan jo skje, smiler han lurt¿

Snuoperasjon Steinar Nilsen
Også trener Steinar Nilsen er meget usikker på sin egen rolle foran neste sesong.

- Jeg har medelt styret at jeg i utgangspunktet ikke er aktuell som trener kommende sesong. Etter 17 hektiske år i denne bransjen ønsker jeg få litt ro. Blant annet er planen å ta et Trener II-kurs i november, så får vi se etter det, sier den gamle backen med en fortid i blant andre AC Milan. Om han blir hørt, er en annen sak. Da han overtok i august lå TIL på nest sisteplass, bare et par mål foran jumboplassen. Med lørdagens seier klatret de to nye plasser, og er nå på en niendeplass. Presset på at Nilsen må blir nok neppe mindre enn på Christensen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere