RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til topps med Nasri

Foto: Scanpix/Afp
Sist oppdatert:
Samir Nasri fintet Hangeland på rumpa, og ga Arsenal serieledelse.

ARSENAL-FULHAM 2-1:

Arsenal har gjort det for vane å ta ledelsen, for så å gi slipp på den. Mot et Fulham-lag som ikke hadde vunnet borte mot Arsenal på nesten 100 år kunne det fort gått galt igjen, men en liten, elegant herre ved navn Samir Nasri reddet lørdagskvelden for Arsenal-supporterne.

Nasri, den nye Tomba
Den franske eleganten startet showet allerede etter et snaut kvarter, da han lekte Alberto Tomba innenfor Fulhams sekstenmeter. Brede Hangeland havnet på stumpen, de øvrige Fulham-forsvarerne sto forvirret og hjelpeløse tilbake – mens Samir Nasri bare var et eneste stort smil etter den lekre 1-0-scoringen.

Det var Arsenal for alle penga, og anført av en strålende Nasri fikk bortelaget knapt låne ballen – til tider foregikk det meste av spillet inne i Fulhams sekstenmeter.

Dessverre er Emirates-laget ikke alltid like effektive foran motstandernes målkasse, og foran sin egne skjer blemmene fortsatt for ofte. Så også mot Fulham.

Rystet Arsenal
Laurent Koscielny og Sebastian Squillaci havnet i en unødvendig og høyst klønete kollisjon, og Koscielny var tydelig rystet. Clint Dempsey utnyttet situasjonen og tredde ballen elegant igjennom til Diomansy Kamara, som rolig lobbet inn utligningen.

Déjà vu for hjemmelaget, som fort kunne ligget under ved pause. Målscorer Kamara var alene gjennom på overtid av førsteomgangen, men avslutningen var svak, og Arsenal kunne reorganisere i pausen.

Tepausen gjorde godt. Riktignok brukte hjemmelaget tid på å finne nettmaskene igjen, men da de til slutt gjorde det, var det både vel fortjent og riktig så lekkert – slik Arsenal har for vane.

Vår venn Nasri – som ikke var funnet god nok for Frankrikes skrøpelige tropp til sommerens VM – var nok en gang mannen som viste vei.

Innbytter Robin van Persie hadde bare vært på banen i ti minutter da han slo en god ball fram til franskmannen, Nasri rundet keeper Mark Scwarzer, men havnet med ryggen mot mål og nærmest i umulig vinkel.

Eller – umulig for de fleste – men ikke for 23-åringen. Nasri vendte opp, og lobbet ballen over Fulham-ben som kom sklidende inn i fart og desperasjon – men nytteløst.

Tabelltopp
Samir Nasri sikret med det Arsenals første hjemmeseier i Premier League siden oktober, og selv om Zoltan Gera yppet på slutten – dette var fullstendig fortjent, og Arsenal er dermed på et sted det er lenge siden de sist befant seg:

På toppen av Premier League, og naturlig nok er Arsene Wenger fornøyd – og med Samir Nasri i særdeleshet.

- Vi måtte jobbe veldig for denne seieren, siden Fulham også gjorde en strålende kamp, men mine gutter viste utrolige holdninger og kvaliteter. Alt i alt så fortjente vi dette.

- All honnør til Fulham, og til Nasri også, hans mål var fantastiske. Han viste ferdigheter, ro og intelligens, og det bare understreker hvor viktig det er å ha selvtillit, sier Arsenal-manageren til BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere