*Nettavisen* Sport.

Tilbake i opprykkskampen

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Endelig hjemmeseier for Bodø/Glimt.

18.10.10 08:08

BODØ/GLIMT - RANHEIM 3-1:

Det har vært en tøff høst for Bodø/Glimt. Økonomisk usikkerhet og sportslig nedtur har preget klubben, som før sesongen hadde en klar ambisjon om å rykke opp i Tippeligaen på direkten etter fjorårets nedrykk.

Men søndag fikk de endelig en opptur. Da gjestet nemlig en annen opprykkskandidat, Ranheim, Aspmyra.

Med tap mot trønderne ville det sett mørkt ut med tanke på muligheter for å ta en kvalifiseringsplass, men med seier ville nordlendingene være med for alvor.

Det var likevel ingen selvfølge at Glimt skulle slå Ranheim. Kåre Ingebrigtsens menn har nemlig gått på fire strake hjemmetap, og har ikke sett ut som noen opprykkskandidat de siste månedene.

Men mot Ranheim handlet det kun om poengene og endelig lyktes de å ta tre poeng på hjemmebane igjen.

Håvard Sakariassen sørget for å gi hjemmelaget ledelsen med en nydelig avslutning etter 27 minutters spill. Det var den eneste nettkjenningen før pause på Aspmyra.

Ranheim skulle imidlertid svare etter hvilen. 64 minutter var spilt da Vegard Voll sørget for balanse i regnskapet.

Men dette var Glimts dag, og hjemmelaget skulle komme sterkt de siste ti minuttene. Første sørget Michael Haukås for å gi Glimt ledelsen etter 83 minutter. Ranheim maktet ikke å svare etter det, og på overtid sørget Sakariassen for å trygge seieren med sin andre scoring for dagen.

Dermed rykket Glimt opp til 6.plass, men de ligger bare fem poeng bak både Ranheim og Løv-Ham på plassene foran, med henholdsvis én og to kamper mindre spilt. Opprykkshåpet lever med andre ord, med fire kamper igjen av sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.