RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på landslaget: - Ekstremt deilig!

TILBAKE: Vegar Eggen Hedenstad er lettet over å være tilbake i landslaget.
TILBAKE: Vegar Eggen Hedenstad er lettet over å være tilbake i landslaget. Foto: Micha Will/Bongarts (Getty Images)
Sist oppdatert:
Vegar Eggen Hedenstad er lettet over å være tilbake i landslagsvarmen.

Med unntak av å være med i troppen i oktober i fjor, hvor han også var skadet og bare deltok på et par lagmøter, er det en god stund siden Vegar Eggen Hedenstad, som står med fire landskamper for Norge, var med i landslagstroppen.

Hedmarkingen har slitt med skader det siste året, men denne sesongen har han spilt regelmessig for Eintracht Braunscweig, og det har gitt uttelling i form av plass i Per-Mathias Høgmos landslagstropp som skal møte Kroatia.

En lettelse
Det er en deilig følelse, skal vi tro tysklandsproffen.

- Det er selvfølgelig ekstremt deilig! Det er en lettelse. Det viser at løpet aldri er kjørt, selv om man har utur med skader og den type ting, sier Hedenstad til Nettavisen.

Denne sesongen har han bidratt sterkt for et opprykksjagende Braunschweig-lag, og han har også notert seg for en scoring i løpet av sesongen.

Han vet ikke i hvor stor grad Høgmo har tenkt å benytte seg av ham mot Kroatia, men han håper selvsagt, slik som alle andre, at han får spilletid.

- Jeg håper å være med for å bidra og spille. Men gjør jeg ikke det, så får jeg bidra på andre måter. Men jeg reiser ned for å spille, sier en offensiv Hedenstad.

Fortjener plassen
Han erkjenner at det ligger mye arbeid bak å komme tilbake i storform og igjen kunne kalle seg landslagsspiller.

- Jeg har jobbet hardt og kommet sterkt tilbake, så nå føler jeg at jeg er der jeg skal være. Jeg har gjort meg fortjent til det, etter et år med mye skader, forklarer han.

Det store spørsmålstegnet før kampen mot Kroatia er spissplassen, og hvem som skal bekle den fremre posisjonen i laget.

Hedenstad mener han har en lagkamerat som er mer enn kapabel til å bekle den rollen, nemlig Håvard Nielsen.

- Ja, det er han, absolutt. Han har vært god for oss i lengre tid, og han kan spille i flere posisjoner. Jeg tror han er et godt alternativ, kanskje spesielt mot Kroatia, hvor det blir mye defensiv jobbing. Han er en type som løper mye i løpet av en kamp, forteller Hedenstad.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere