RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake til tegnebrettet

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Landslagssjef Åge Hareide var en skuffet, men ikke slagen mann etter 1-1 mot Hviterussland onsdag kveld. - Nå er det tilbake til tegnebrettet, sier han.

NORGE-HVITERUSSLAND 1-0: Åge Hareide sa før kampen at dødballene kom til å bli Norges viktigste angrepsvåpen mot Hviterussland. Det stemte. Men det ble samtidig også vår bane.

Idiotisk mål
- Det var et idiotisk mål. Og så på dødball, da, som jo er vår styrke. Vi er nødt til å slutte å gi bort mål de siste 10-12 minuttene av kampene våre, sa Åge Hareide etter kampen.

Nå etterlyser han særlig tre ting hos sine spillere:

- vinnervilje
- mer duellkraft
- effektivitet foran mål

Ingen av delene var spesielt fremtredende i onsdagens kamp.

- Vi må bite og klore bedre fra oss, være mye mer kyniske. Vi må være sikre på at vi plukker formspillere heretter, spillere som er voksne nok for oppgaven, og som går på banen for å vinne. Vi trenger mer vinnervilje og mer duellkraft, utdyper Hareide.

Mistet grepet
Landslagssjefen var godt fornøyd med lagets prestasjoner den første timen, men desto mindre fornøyd med avslutningen.

- Vi mistet grepet etter scoringen. Etter det kjempet vi mer enn vi spilte, men vi er uansett nødt til å score på sånne sjanser som vi skapte mot slutten. Nå er jeg veldig skuffet, fortsetter Hareide.

Det var publikum også. Etter sluttsignalet buet brorparten av de 25.500 menneskene som hadde møtt opp for å heie Det Nye Norge fram til årets første trepoenger i VM-kvalifiseringen. Buingen synes Hareide er helt på sin plass.

- Det er helt OK, det. Vi kan ikke forvente noe annet. Men det hadde nok vært litt annerledes om vi hadde vunnet 1-0. Men sånn er fotball. Det var uansett fantastisk med så mye folk til stede.

- Ble ikke feige
Han avviser at Norge ble feige i 2. omgang, da Hviterussland tok over banespillet i stadig større grad.

- Vi skulle ligge litt lavere og mer kompakt i 2. omgang. Jeg la ned Martin Andresen som anker på midten, slik at han skulle lukke mellomrommet. Men mange ble slitne etter hvert, pluss at vi ble sløve i markeringene, sier han.

Landslagssjefen vet at Norge nå trenger to seire for å holde kontakten med tetlagene i gruppe 5.

Hvordan er Åge Hareide som landslagstrener?
Svært god
God
Middels
Dårlig
Svært dårlig
Bryr meg ikke

Se resultat
- Vi er nødt til å komme på sporet igjen og spille den fotballen vi kan. Det virker som vi blir litt engstelige når vi blir stresset. Vi har heller ikke fått fart i vårt offensive spill. Vi fikk ikke utnyttet kantene og heller ikke backene. Nei, nå er det tilbake til tegnebrettet, sier han.

Lundekvams bom
Og utdyper:

- Vi må jobbe hardt, tørre å spille, trene inn bevegelsene, slik at spillerne får gjort det vi ønsker. Jeg vet at gutta kan. Vi har bare vondt for å få det til akkurat nå, sier han.

Hareide var spesielt godt fornøyd med Frode Johnsen og Morten Gamst Pedersen i onsdagens kamp. Han var desto mindre fornøyd med alle sjansene Norge bommet på. Særlig Claus Lundekvams bom på overtid fikk landslagssjefen til å riste på hodet.

- Jeg hadde (Hareide kysser hånden sin, red. anm) om jeg hadde fått den på skallen, sier han, og antyder en sikker scoring om han selv hadde vært i den situasjonen.

Hareide synes også Norge burde ha fått et straffespark på overtid, da John Carew ble lagt ned i feltet.

- Han hadde begge armene rundt John. Det var en klar straffe, mener Hareide.

Bli nøyaktige
Hareide sier selv at landslagsledelsens viktigste oppgave nå framover, er å bli nøyaktige i det arbeidet de gjør videre.

- Vi får se hva vi gjør framover. Vi må uansett ha folk med stake i seg. Spillerne må tåle at det butter litt. Vi kan ikke frykte det vi holder på med. Vi er nødt til å tåle både med- og motgang, avslutter landslagssjefen, men bedyrer samtidig at han kommer til å følge nøye med på spillernes prestasjoner i tiden som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere