RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbakeviser slave-uttalelser

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester United reagerer på at spillerne blir kalt slaver.

Torsdag kom FIFA-president Sepp Blatter med svært oppsiktsvekkende uttalelser angående situasjonen til profesjonelle fotballspillere. Den mektige lederen mente at måten klubbene knytter til seg spillere på, kan sammenlignes med moderne slaveri.

Uttalelsene ble spesielt knyttet opp mot Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo og hans pågående overgangssak med den spanske klubben Real Madrid. Blatter stiller seg hundre prosent bqak Ronaldos ønske om å forlate United og mener at spillerne først og fremst må beskyttes i dagens overganger.

- Ikke slaver
Nå slår imidlertid United tilbake mot disse påstandene. En talsmann for klubben reagerer kraftig på at deres ansatte blir betegnet som slaver.

- Alle spillerne i United, og for den del andre klubber, skriver under på kontraktene sine, etter åpne og frivillige forhandlinger. De fleste rådfører seg også med FIFA-registrerte agenter, sier United talsmann ifølge Sky Sports.

Han påpeker videre at de fleste spillerne som signerer for klubben, har et ønske om å spille for United og at mange også forlenger kontrakten sin når de får muligheten.

- Mange skriver under på kontrakter med oss, opp til flere ganger. De tilbringer i mange tilfeller en lang og suksessfull karriere på Old Trafford, sier klubbens talsmann.

- Tjener penger
Det europeiske fotballforbundet (UEFA) støtter United i denne saken. Forbundet har lenge vært bekymret over den makten fotballspillerne har fått som et resultat av Bosman-dommen.

- Det er viktig å minne folk på at slaver, innenfor alle slavesystemer, ikke tjente penger på arbeidet sitt. Det virker som både spillere og klubber har begynt å forhandle om overganger, før kontrakttiden er over, sier UEFAs kommunikasjonssjef William Gaillard.

Bosman-dommen ble vedtatt i 1995 og tillater at spillerne kan bytte klubb gratis, når kontrakten deres er løpt ut. Dette har ført til at andre klubber kan snakke med spillerne når kontraktstiden deres nærmer seg slutten.

- Det overgangsmarkedet vi ser i dag er en konsekvens av Bosman-dommen. Det er liten tvil om at spillere og agenter har mye mermakt nå, enn de hadde for 20 år siden, sier Gaillard.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere