RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr Nordlie langtidskontrakt

Sist oppdatert:
Start-manager Erik Solér ønsker å beholde suksesstrener Tom Nordlie lengst mulig. - Vi ønsker ham på en langtidskontrakt, sier Solér.

Start har overrasket alle denne sesongen, og topper eliteserien med full pott etter to kamper. Lillestrøm ble banket 3-1 i serieåpningen, og søndag ble Molde slått 1-0 på «Røkkeløkka».

Tilbyr Nordlie langtidskontrakt
Trener Tom Nordlie får store deler av æren for det nyopprykkede lagets pang-Start.

Den fargerrike trenerens kontrakt går ut etter sesongen, men allerede nå varsler Erik Solér at de vil ha suksesstreneren med videre - helst lengst mulig.

- Vi kommer ikke til å tilby ham en ettårsavtale eller toårsavtale, for å si det sånn. Vi ønsker ham på en langtidskontrakt, som strekker seg over flere år, bekrefter Erik Solér overfor TV 2 Nettavisen.

Har startet samtaler
Starts manager, som går over til stillingen som styreformann i klubben 1. mai, røper at løse kontraktssamtaler allerede har funnet sted.

- Begge parter er gjensidig enige om en forlengelse. Vi har allerede startet jobben med en forlengelse for Tom Nordlie, men det gjenstår fremdeles litt av prosessen før vi er i havn, opplyser Solér.

I likhet med resten av fotball-Norge, er Erik Solér overrasket over Starts gode prestasjoner i åpningskampene.

- Jeg kan godt innrømme at starten har vært over forventing. Men vi har vært veldig godt forberedt, og mot Lillestrøm leverte vi strålende angrepsfotball, mens det mot Molde var svært solid defensiv jobbing, konstaterer han.

Avviser kritikk
- Start fikk litt kritikk for å ha vært for defensive mot Molde i går?

- For å si det veldig enkelt, så er vi et nyopprykket lag, mens Molde har vært i eliteserien i årevis. At folk da skal forvente feiende angrepsfotball, blir for dumt, svarer Solér.

Og fortsetter:

- Men når det er sagt, produserte vi mange sjanser mot Molde også. Blant annet hadde vi stolpeskudd og en gigantsjanse av Valencia. Men først og fremst gjorde vi en god forsvarsjobb, påpeker han.

Starts gode sesongåpning har fått flere til å tippe at Kristiansand-klubben kan være med å kjempe på øvre halvdel. Men det avviser Solér.

Ikke gode nok for medalje
- Målet vårt er å unngå nedrykk, enkelt og greit. Da må vi ha rundt 28-29 poeng, og nå har vi tatt seks av dem allerede. Dette fokuserer vi på nå, slår han fast.

Den tidligere fotballagenten, som har jobbet både for Steffen Iversen og Liverpool-stjernen Sami Hyypiä, avviser at Start kan være med i medaljekampen denne sesongen.

- Det blir en lang og tøff sesong. Folk som sier vi kan være i medaljekampen, tror jeg ikke helt vet hva de snakker om. Det kommer overhodet ikke til å skje, mener Solér.

Skal bli en toppklubb
Men på sikt lover Starts avtroppende manager at gultrøyene øyner medalje i eliteserien.

- Vi har som målsetning å etablere oss som en toppklubb i løpet av de neste fem årene. Men ikke allerede i år, understreker Solér.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere