Gå til sidens hovedinnhold

Tildeling av VM til Russland og Qatar etterforskes

FBI er på saken, ifølge Reuters.

ULLEVAAL STADION / GRENSEN (Nettavisen / NTB): Tildelingene av VM i fotball til Russland i 2018 og Qatar i 2022 er en del av det føderale amerikanske politiet FBIs etterforskning av FIFA-saken, opplyser en tjenestemann til Reuters onsdag.

Politiet forsøker å finne ut hvordan tildelingene foregikk i FIFA, opplyser den anonyme polititjenestemannen.

Blant spørsmålene FBI undersøker er hvordan FIFA, som i mange år var ledet av Sepp Blatter, ble forvaltet.

Blatter kunngjorde overraskende sin avgang tirsdag.

Norges landslagstrener Per-Mathias Høgmo møtte pressen i Oslo onsdag i forbindelse med at Norge spiller to landskamper nå i juni.

Landslagssjefen fikk spørsmål om både FIFA og Qatar-VM.

- Det blir viktig at et nytt regime tar en evaluering av disse mesterskapene. De må være tydelig på hva som skal gjøres videre. Når det gjelder arbeidsforhold i Qatar, så er det viktig for idretten å bidra til bedre vilkår. Det er viktig både for fotballen og et annet ståsted. Dette er et generelt samfunnsansvar, det handler ikke bare om fotball, sier Høgmo.

- Dette handler om hvordan man behandler sikkerheten til arbeidstakere i det internasjonale samfunnet og ellers, legger Høgmo til om saken.

Etter Sepp Blatters avgang tirsdag, håper Høgmo på en opprydding.

- Jeg tenker at dette er en god anledning til å rydde opp i FIFA og gjøre den organisasjonen til noe den skal være. FIFA har en viktig rolle å spille og skal bidra til utviklingen av fotballen, mener landslagssjefen.

- En ny leder bør være sterk og samfunnsengasjert, mener Høgmo.

Saken oppdateres.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt