RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TOMME SETER: Eliteserien har oppplevd en nedgang i tilskuertallenen denne sesongen. Her fra Ullevaal stadion.
TOMME SETER: Eliteserien har oppplevd en nedgang i tilskuertallenen denne sesongen. Her fra Ullevaal stadion. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Tilskuerne svikter Eliteserien

Interessen for norsk klubbfotball stuper. I Eliteserien har over 500 tilskuere per kamp forsvunnet på bare ett år, melder TV 2.

Tilskuersnittet hittil i år er det laveste på ti år. I underkant av 6500 tilskuere i snitt har møtt opp på årets kamper.

– Fotball er blitt så tilgjengelig at mange er mettet. Folk får rett og slett nok. Det spiller nok inn. Mange jeg prater med bruker det som begrunnelse. I tillegg er det dyrt, for mange blir det for kostbart, mener TV 2 s egen ekspert Jesper Mathisen.

– Norsk fotball har fått et dårlig rykte. Og det er egentlig fortjent: Landslaget sliter, og prestasjonene til de klubbene som har prøvd seg i Europa, har ikke vært gode nok, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

Vålerenga har hittil i sesongen et snitt på 7037 tilskuere. I fjor var det samme tallet 11.360. Stor nedgang er det også i Aalesund, hvor 2029 færre tilskuere i snitt møter på kamp. Årets snitt er på 5948 tilskuere.

I Viking har snittet gått ned fra 8266 tilskuere til 6825 (-1441).

Eliteseriedebutant Kristiansund derimot kan vise til en økning på 2506 tilskuere i snitt. Hittil i sesongen har KBKs kamper blitt sett av et snitt på 3865 skuelystne.

(©NTB)

Følg Nettavisen på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere