*Nettavisen* Sport.

Tippeliga-spiller truer med å legge opp

Foto: Jan Torkel Torstensen / Ringerikes Blad

- Jeg har ikke pengene klubben krever å få tilbake, sier Heiner Mora.

03.07.13 08:59

Hvis Heiner Mora tvinges til å fullføre Hønefoss-kontrakten, vurderer den costaricanske landslagsspilleren å legge opp. Nå er håpet å finne en løsning i løpet av en ukes tid.

- Hvis jeg ikke finner en bra løsning sammen med klubben, har jeg tenkt tanken på å legge opp, selv om det er vanskelig. Jeg liker jo å spille fotball, sier Heiner Mora til Ringerikes Blad.

- Synes du Hønefoss har vært urimelige når du ønsker å avbryte kontrakten?

- Jeg tror ikke de helt skjønner hvordan det er å ikke ha familien sin her. Men jeg skjønner at det er vanskelig for Hønefoss siden det er snakk om mye penger, svarer han.

Denne saken er levert av Ringerikes Blad.

Verdifull tid med familien
På en café i Hønefoss sentrum, sitter Heiner Mora framover lent med armene på bordet. Iført t-skjorte og med caps på hodet, forteller han at han har det bra. Men Heiner Mora har vært langt nede. Han har tidligere uttalt at han har slitt med selvmordstanker.

- Nå tenker jeg ikke sånn. Jeg fikk litt ekstra tid med familien min i Costa Rica og hadde det gøy sammen med dem, sier Hønefoss-spilleren.

- Er du 100 prosent sikker på at du har spilt din siste kamp for Hønefoss?

- Ja, jeg tror det. Det kommer an på hva klubben bestemmer seg for, svarer han.

Satser på lavere divisjon
For nøyaktig en uke siden landet Heiner Mora på Gardermoen. Han er tilbake i Hønefoss med ett ønske: Å avslutte kontrakten med ringeriksklubben.

Aller helst vil han fortsette å spille hjemme i Costa Rica, til tross for at døren til spill for Deportivo Saprissa nå er stengt og låst. Planen hans er derfor å spille for en klubb lenger nede i divisjonssystemet, hvis Hønefoss lar ham reise. Han håper å finne en løsning neste uke.

- Har ikke pengene
Fra Hønefoss Ballklubb har det flere ganger blitt poengtert at de har utbetalt en stor pengesum i form av sign-on-fee. Ringerikes Blad kjenner til at dette er et beløp i hundretusenkronersklassen. Dette er penger klubben krever tilbake.

Pengene har høyrebacken bundet opp i et hus i hjemlandet.

- Jeg har ikke pengene klubben krever å få tilbake. Derfor vil jeg prøve å finne en løsning sammen med klubben, slik at jeg slipper å få en økonomisk byrde på meg, sier Heiner Mora.

- Syke av klimaet
I januar 2012 signerte han for Hønefoss. Han spilte en hel sesong for klubben, og gikk løs på på forberedelsene til en ny sesong nøyaktig ett år etter.

Da gledet han seg til å fullføre kontrakten. I desember giftet han seg, og skulle få familien over. Men det viste seg at papirene ikke var i orden. Da ble alle i familien triste. Så endret alt seg.

- Det finnes ikke en løsning som gjør at familien kan komme tilbake til Norge?

- Det er vanskelig. Ungene mine er syke. Legen har sagt at det varierende klimaet i Norge ikke er bra for dem, sier Heiner Mora.

Mye skriverier
Heiner Mora svarer ærlig, og uten problemer på alle spørsmålene han får. Innimellom koster han på seg litt humor og latter. Men hele tiden ligger tankene på familien som er svært langt unna.

Mye har blitt skrevet og sagt om hvorfor 29-åringen ikke kan fortsette i Hønefoss. Landslagsspilleren sier mange historier er direkte feilaktige.

- Jeg har lest det som har stått i avisene i Costa Rica og i Norge. Det er ikke bra alt det som har stått skrevet, sier han.

Stiller ikke på trening
Etter returen til Norge har han trent for seg selv på treningssenter. Han har ingen planer om å stille på treningsfeltet til Hønefoss.

Når han blir spurt om han har noe budskap til Ringerike, fansen og klubben uttaler Mora:

- Jeg har hatt det bra her, og fått mye støtte. Men jeg håper folk skjønner min situasjon, at jeg har lyst til å være med familien min. Jeg håper folk ikke bare ser på det sportslige.

At saken kan skape presedens for andre spillere som ønsker å bryte kontrakter, skjønner han. Samtidig tenker Heiner Mora kun på sin egen situasjon.

- Hvis jeg får beskjed om at jeg må være, vet jeg ikke om jeg spiller mer fotball.

Denne saken er levert av Ringerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.