*Nettavisen* Sport.

«Tippeligaen» blir «Eliteserien»

MIDTBANEKRIG: Branns Sivert Heltne Nilsen og Rosenborgs Mike Jensen i en av mange tøffe dueller på Brann stadion forrige helg. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

28.08.16 18:05

Fra neste år vil det offisielle navnet for Norges øverste fortallserie for menn bli Eliteserien, etter at det siden 1990 har vært Tippeligaen.

Øverste divisjon fikk sponsornavn som følge av en sponsoravtale med Norsk Tipping. Den avtalen løper ut ved årsskiftet, og «Tippeligaen» erstattes ikke med et nytt sponsornavn.

– Gjennom en merkevareprosess som startet i 2014 har Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og hele fotballfamilien jobbet sammen for å utvikle en tydeligere identitet for hele norsk fotball. Eliteserien, som er den største idrettskonkurransen i Norge, skal utvikle en profil der vi har som ambisjon å samle fotball-Norge gjennom verdier bygd på lidenskap og fellesskap, heter det i en pressemelding fra Norsk Toppfotball.

– Sammen med klubbene, supporterne og samarbeidspartnere skal vi løfte kvaliteten på kampopplevelsen gjennom de verktøy merkevaren gir oss, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball i samme pressemelding.

Løven videreføres som ligasymbol. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag