RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens beste nettsider

Sist oppdatert:
Alle klubbene har nettsider, men de varierer utrolig i kvalitet. Her er Tippeligaens beste og verste offisielle sider, samt supportersider. Hvem ruver øverst på tabellen?

Karakterene gis på bakgrunn av et totalinntrykk for både offisielle sider og supporterklubbens sider.

BODØ/GLIMT
Glimt har et slags design på sine sider, men det er omtrent kjemisk fritt for bildebruk. Kampreferatene er korte, og sidene har gjort det klart for spillebørs for spillerne, men har det ikke. I det hele er ikke statistikksidene oppdatert. Gir deg muligheter til å kjøpe billetter direkte på nett, som er et pluss.

Glimts offisielle sider

I et forsøk på å besøke glimtsupporter.no får vi bare en feilmelding. Dette er i hvert fall ifølge Glimts offisielle sider linken til supportersidene.

BRANN
Branns sider har godt design og gode sider med tabell og et godt oppdatert statistikksystem og kampreferater. Livedekningen ser noe mangefull ut, men det kan skyldes tilfeldigheter. Gir deg også muligheter for nettkjøp av billetter og supporterutstyr. Har ikke link til andre sider enn Branns supporterklubb.

Branns offisielle sider

Supportersidene til Brann har det den offisielle siden ikke har: Bilder fra kampene, og relativt mange (og morsomme). Gode omtaler av både det som skjer utenfor og på banen gjør dette til sider man virkelig kan være stolt av. Knuser de offisielle sidene.

Branns supportersider

FREDRIKSTAD
Da vi besøkte hjemmesidene til Fredrikstad, hadde de litt problemer med grafikken på sine sider. Dette skyldes en omlegging av designet på sidene. Likevel: Pluss for god bildebruk, dagbøker fra spillere og trenere, fokus på juniorer og damelag samt gode kampreferat. Imponerende for et nyopprykket lag.

Fredrikstads offisielle sider

Når det gjelder supportersider, er det vanskelig å se hva den offisielle fansiden er siden det lenkes til to over. Likevel: Vi satser på Plankehaugen. En relativt tendensiøs side, som den skal være med en del informasjon - dessverre ikke veldig oppdatert med unntak av nyhetene. Har mulighet til å bli mye bedre.

Her finner du Plankehaugen

HAM-KAM
Ham-Kams offisielle sider er relativt jordnære og enkle, akkurat som hedmarkinger flest. Her finner du all den informasjonen du trenger, men ikke veldig mye mer. Helt OK kampreferat (med sitater fra NTB). Finnes det bilder på sidene i det hele tatt?

Her er Ham-Kams sider

Briskebybanden er Ham-Kams supporterklubb og er vel kanskje de supportersidene med det svakeste designet. Helt greit innhold, men har ganske mye å gå på både her og der. Poeng for innsats, uansett.

Besøk Briskebybanden her

LILLESTRØM
LSK har i hvert fall hvert kreative når det gjelder å plassere menyen, nemlig på høyre side som kanskje den eneste siden i hele verden. Kampreferatene (eller livedekning?) er gode, men inneholder lite sluttkommentarer. Merkelig svake sider, med greie spillerpresentasjoner.

Her er LSKs hjemmesider

Hjemmesidene til supportklubben har det de offisielle ikke har: intervjuer med spillerne, et godt gjennomført design og en del morsomme småting. Gode sider.

Her finner du sidene

LYN
Lyn har et merkelig design som i hvert fall ikke er gjennomført, Morgan Andersen skriver flittig på sidene og så får man vurdere selv hvor positivt det er. Uansett: Dette er greit, men ikke veldig mye mer.

Her finner du Lyns hjemmesider

Lyn er kjent for sine flere hundre supportere, og hjemmesidene til Bastionen reflekterer kanskje det. Er det bare oss eller forventer vi mer fra laget fra Oslo vest?

Her er Bastionens sider

MOLDE
Molde har en forside som ligner mer på en hjemmeside for et eller annet firma. Annonser har de i hvert fall. Kampreferatene er mildt sagt dårlige, og det er ikke mye informasjon du faktisk får på sidene.

Her er Moldes hjemmesider

Hjemmesidene til supporterklubben Tornekrattet er preget av overdreven bruk av Molde-logoen, kanskje det eneste bildet de har? Ikke spesielt velskrevne saker heller.

Her finner du Tornekrattet

ODD-GRENLAND
Det stiligste designet har utvilsomt Odd Grenland. Dessverre er det litt svakt redaksjonelt, selv om du finner en god del informasjon på sidene.

Her finner du Odd Grenlands sider

Supporterklubben, Oddrane, er kanskje ikke den største i Norge - men gode sider har de. Artiklene er bedre skrevet, bildene flere og bedre enn på de offisielle sidene og masse informasjon for den som er Odd-supporter.

Her finner du sidene

ROSENBORG
Norges rikeste klubb har absolutt det verste designet av alle på sine sider. Det hele ligner mer på en reklamesite for et eller annet produkt enn en hjemmeside for et fotball-lag. Her står i hvert fall ikke det redaksjonelle i fokus. Det hjelper ikke at det faktisk finnes en del stoff nede i rammehelvetet de har laget, når de prøver alt de kan på å skjule det.

Her er Rosenborgs hjemmesider

Etter det vi klarte å finne ut av så var Kjernen supporterne til Ro senborg, siden de offisielle sidene ikke har giddet å lenke til sin egen supporterklubb. En grei side, som dessverre løftes mest av lenkevirksomheten til eksterne nyhetskilder.

Her er Kjernens sider

SOGNDAL
Sogndal kaller seg selv landslagsfabrikken og har faktisk sider på spansk også (satser man på salg?). Sidene er forfriskende nok på nynorsk, men er dessverre veldig innholdsløse. Tre linjer om en kamp er ikke nok.

Her er Sogndals sider

Skulle man kåre Norges beste navn på en supporterklubb ville Saftkokaradn ligge høyt oppe, dessverre snakker vi her om hjemmesider - og disse sidene holder ikke.

Her er Saftkokaradn-sidene

STABÆK
Her er det reklameguruer og pengefolk som står bak, og de klarer å produsere det kanskje dårligste og mest forvirrende designet på hjemmesidene til et norsk tippeligalag. Kampreferatene er godt skrevet, men det mangler bilder - det trekker ned.

Her er Stabæks sider

Supportersidene til Stabæk er kanskje hakket bedre enn de offisielle, men de er relativt rotete de også. Og man blir ikke hardcore-fotballsupporer av å kalle cupen for «køppen». Hva med å faktisk fokusere på særegenhetene istedenfor å prøve å begrave dem?

Her er fansidene

TROMSØ
Tromsøs hjemmesider er i hvert fall ikke gode nok for laget som leter Tippeliagen. Det er liksom ikke noe feil med sidene, men det mangler ganske mye. Pluss for at sidene har bilder.

Her er Tils hjemmesider

Fansidene til Tromsø, Isberget har et godt design, men er ikke de beste i klassen. Godt, men det kunne vært bittelitt bedre.

Her er fansidene

VIKING
Nesten bildeløse, men innholdsrike sider. Ikke gode nok kampreferat og har kanskje noe å gå på. Ny stadion nå, så kanskje nye sider er på vei også? Dette er litt for svakt for en eliteserieklubb, her burde det vært mer informasjon.

Her finner du Viking

VikingHordene heter den offisielle fanklubben til Viking, og sidene er helt OK. Korte saker med informasjon kun til de som er supportere. Dessverre lite av informasjon for de som faktisk er interessert i klubben som eksterne.

Her er hjemmesidene

VÅLERENGA
Vålerenga fikk nye hjemmesider i fjor og har svært mye redaksjonelt stoff. Dessverre virker verken tabell, bilder eller en del av de andre tingene på sidene. Har kun referat fra en kamp i årets serie, selv om det er bra. Nederst på siden står det: Tjenesten har gått ut på dato. Ja, det virker litt slik. VIF skulle nok inngått et samarbeid med VPN, som er en god del bedre... (VPNs sider )

Her er Vifs sider

Klanens hjemmesider har alle Vålerengas sanger til nedlasting på MP3 med tekster og svært god informasjon til sine supportere og tilfeldig forbipasserende. Meget godt.

Her er Klanens hjemmesider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere