*Nettavisen* Sport.

Tippeligaens nye Alanzinho?

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Denne karen blir en av attraksjonene i Tippeligaen, lover Kjetil Rekdal.

06.03.09 17:25

Demar Phillips er navnet, og hvis ferdighetene står i stil med forventningene, er det like greit å lære seg navnet med én gang.

25-åringen er fra Jamaica, har 27 landskamper og kom nylig fra Stoke og engelsk Premier League.

- Phillips er en kanonspiller som vi får mye glede av, sier Rekdal til Nettavisen.

- Så god at han vil sette preg på Tippeligaen?

- Det føler jeg meg trygg på. Phillips er en meget god spiller. Han er rask, teknisk meget sterk, er god én mot én både offensivt og defensivt, har gode innlegg og gode dødballer, skryter Rekdal.

Fire centimeter fra Alanzinho
Når man legger til at jamaicaneren er 168 centimeter høy og venstrebeint, skjønner man at det like gjerne kunne vært Alanzinho (164 centimeter høy) som ble omtalt av Kjetil Rekdal.

Men Alanzinho brukte tid på å vokse seg stor i norsk fotball, og derfor skal man kanskje ikke vente for mye av Demar Phillips allerede i 2009. 25-åringen har undertegnet en treårskontrakt med Aalesund, og er først og fremst opptatt av å få spilletid.

Det ble det nemlig ikke så mye av i Premier League.

- Jeg trenger mer spilletid. Det er den viktigste grunnen til at jeg kom til Norge, sier Phillips til Nettavisen.

En annen grunn er at Khari Stephenson (28) anbefalte klubben og byen. Stephenson er i likhet med Phillips fra hovedstaden Kingston og landslagsspiller for Jamaica.

- Jeg hadde aldri vært i Norge før. Men jeg snakket med Khari og han sa at det var en bra klubb og et fint land. Jeg vet at Aalesund har slet i bunnen i fjor, men jeg tror at vi kan gjøre det bedre i år. Det er mange gode spillere her, mener Phillips.

- Tror jeg blir en nøkkelspiller
- Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

- Jeg er rask og god med ballen. Jeg ser lett ut, men er sterk. Premier League gjorde meg sterkere og ga meg mer erfaring.

- Du minner litt om en brasilianer som heter Alanzinho – har du hørt om han?

- Jeg har hørt mye bra om Alanzinho og håper at jeg kan bli som han.

- Kan du bli en frelser eller nøkkelspiller for Aalesund?

- Jeg tror at jeg blir en nøkkelspiller for Aalesund, men du kan aldri forutse hva som skjer. Jeg håper å bli en viktig spiller for laget, sier Phillips.

Stor høstrengjøring
Aalesund består imidlertid av flere spillere enn Demar Phillips, selv om det ikke er så mange igjen etter høstrengjøringen til Kjetil Rekdal. Nesten ti spillere forsvant, deriblant profiler som Karl Oskar Fjørtoft og Lasse Olsen.

- Aalesund hadde kommet til veis ende med en gruppe som hadde vært der lenge. Det endte opp med at det ble bunn av Tippeligaen eller nedrykk uansett. Vi må bygge opp unge spillere som har en større framtid, mener Rekdal.

En drøy uke før seriestart sitter Aalesund igjen med en stall på 21 spillere – hvorav fire er keepere!

- Størrelsen på stallen er for liten, og det jobber vi med. Vi har ut måneden på å gjøre noe med det. Det tror jeg vi klarer. Jeg kan garantere at vi har nye spillere på plass før vinduet stenger, forsikrer Kjetil Rekdal.

Før han legger til:

- Men det er stort sett den samme gjengen som vi hadde i fjor høst, og vi hadde en bra avslutning på sesongen da. Men vi trenger en midtstopper til, en høyreback til og vi trenger en høyrekant.

Orker mer
Om spillerstallen er liten, begynner forhåpentligvis lagets fysiske kapasitet å bli stor. Mens de fleste andre lagene i Tippeligaen spilte sine første treningskamper i januar, startet ikke Aalesund med kamptreningen før i midten av februar. Rekdal ville starte sesongoppkjøringen med knallhard trening framfor å spille kamper.

- Vi begynte tre kamper etter de andre. Grunnen er at vi ser på sesongen som ekstremt lang, du får nesten ikke pause, forklarer Aalesunds trener.

I tillegg ønsket Rekdal å bruke tiden på å bygge opp spillernes fysiske kapasitet.

- Vi trente mye styrke og kondisjon i januar. Nå viser det seg på slutten av kampene at vi orker mye. Det har ikke alltid vært tilfelle. Det ligger ingen kritikk av forgjengeren i dette, men min stil å spille fotball på, med høyt tempo og stor aggressivitet, krever at du har stor fysisk kapasitet, sier Rekdal.

- Hva synes du om at Nettavisen spår sisteplass på Aalesund?

- Jeg tror ikke at vi blir sist, sier Rekdal med et smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag