RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens største hemmelighet?

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sju måneder. Ett tap.

- Jeg føler meg overraskende rolig, faktisk, sier Tor Hogne Aarøy.

Det er mandag ettermiddag, og 17,5 time siden Aarøy og lagkameratene i Aalesund ruslet i garderoben på Hønefoss Idrettspark.

De var fornøyde.

De var serieledere.

5-0 og full pott
Først ble nemlig Lillestrøm slått. Så Hønefoss. Full pott. Seks poeng. Null baklengs. Og fem scorede mål.

Ingen i Aalesund fotballklubb eller Ålesund by kunne egentlig drømt om en bedre seriestart.

- Men jeg vet godt at det kun er spilt to kamper. Derfor har jeg ikke noe spesielt forhold til den serieledelsen, sier spiss Tor Hogne Aarøy til Nettavisen.

Det spesielle er egentlig at ingen bør være så veldig overrasket over de seks poengene. Kjetil Rekdals mannskap har nemlig kun tapt én eneste tellende kamp siden slutten av august. Det er sju måneder, det. Etterpå er det spilt 12 kamper i serie og cup. Kun én, bortekampen mot Rosenborg (1-2-tap) i oktober, er tapt.

Ellers er det blitt sju seirer og fire uavgjort. Det er bare Rosenborg som også kan vise til kun ett tap i samme periode.

- Er dere Norges best bevarte hemmelighet, Aarøy?

- Hehe. Vi blir jo ikke det nå lenger, da.

- Jeg visste at vi hadde en lang rekke med kamper uten tap i fjor høst, men det som ødelegger dette for deg er vel at vi tapte noen treningskamper i vinter...

- Nei da, det viktigste er tellende kamper. Sju seirer, fire uavgjorte og ett tap er jo nesten gullform...?

- Nei, nei. Ikke på lang nær. Men statistikken viser er at vi er blitt vanskelige å spille mot. Det er positivt, sier Aalesund-spissen.

Vil unngå bunnstrid
Da Aalesund-styret lanserte målsettingen om en plass blant de sju beste de to neste årene, fnøs trener Kjetil Rekdal av det. Nå ser det likevel ikke helt håpløst ut.

Aarøy maner imidlertid til ro.

- Mitt ønske er at vi blir bedre enn i fjor (13. plass). Jeg håper virkelig at vi endelig kommer oss unna nedrykkssonen denne sesongen også, og kan få en plass rundt midten av tabellen. Så handler det mye om flyt eller ikke. Nå ser det ut som vi har litt flyt, og det gjør at vi også drar med oss selvtillit inn i de neste kampene, sier han.

Og de neste kampene ser ikke helt umulige ut.

Aalesund spiller nemlig hjemme mot de antatt gode lagene, men borte mot mer overkommelig motstand i de neste rundene. Med flyt på Color Line stadion kan det fort se veldig bra ut også om en-to måneder.

- Det kan det nok fort gjøre, men jeg gjentar, vi har bare spilt to kamper, da, sier Aarøy.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere