RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaens største jålebukk?

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Han har større beauty bag enn fotballbag sier Dag-Eilev Fagermo om Peter Kovacs.

Peter Kovacs slår deg neppe som den mest forfengelige fotballspilleren. Tobias Grahn hadde med en finslepen teknikk og sitt rock and roll-hår liksom alle karakteristika for å ha et solid sortiment i sminkeveska, men Peter Kovacs?

Tipset: Nettavisen tipper Tippeligaen

Sterk som en okse, men ikke akkurat noen finslepen tekniker. Rødt, men stort sett fraværende hår. Og noen frekke fregner. Originalt på en fotballbane, men ordet ”forfengelig” er ikke det første som slår deg når du ser Peter Kovacs på en fotballbane.

- Jålebukk
Så feil kan man ta.

- Han er en skikkelig jålebukk, og har større beauty bag en fotballbag sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Nettavisen, og knegger godt.

På privaten har ungareren kapret den ikke ukjente kvinnespilleren Melissa Wiik, og kanskje er det som gjør at han nå forsøker å moderere pyntingen (før og?) etter fotballkampene.

- Jeg er ikke så ille lenger, bedyrer Odd-spissen.

- Nå er i alle fall fotballbagen min større enn sminkeveska!

Likevel, han har med seg ting på kamp som få andre har. Du vet, sånn «just in case».

- Jeg har alltid med meg barbersaker og tannbørste, det er et must.

- Men ellers så er vel veska av normal størrelse? Du vet, parfyme, deodorant, det de fleste andre har, sier Odds ungarske storscorer, en smule satt ut av hvordan praten starter.

Les også: Sju kjappe: Fredrik Semb Berge

Forsvarssuksess
For det er fotball som opptar Kovacs mest, spesielt nå som Odd er i skuddet. Fjerdeplassen i fjor var en stor overraskelse for alle, årets sesongoppkjøring har vist at det fortsatt er godt håp for Skiens-laget. Faktisk har de bare sluppet inn ett spillemål (de to andre har kommet etter dødballer), og det mot det som de fleste anser som lagets akilleshæl – forsvaret.

- Vi har terpet mye forsvarsspill i vinter, og det har gitt resultater.

- Faktisk er jeg mer bekymret for angrepsspillet, men med drillingen inn mot seriestart regner jeg med at også det skal sitte, sier Kovacs til Nettavisen.

Derfor har 32-åringen et avslappet forhold til at han bare har funnet nettmaskene en gang i vinter. Målene kommer, mener Kovacs.

- 4-3-3-systemet vårt passer meg perfekt.

- På venstresida har vi Bentley som gjør ting på trening jeg aldri har sett noen andre gjør. Han må bli mer stabil, men for en spiller! På høyresida er Magnus (Myklebust) utrolig flink til å komme på løp, og det blir spennende når vi blir bedre vant med hverandre, mener den tidligere ungarske landslagsspilleren.

Landslagskarrieren stoppet da karrieren stagnerte noe etter overgangen til Viking i 2004, og flere enn de ti landskamper han står med blir det ikke. For tiden venter Odd-spissen mest på noen papirer fra kommunen som skal gjøre ham til norsk statsborger, men først må han gjennomføre et norskkurs. Det er han ikke bekymret for at han ikke skal klare, mer bekymret er han for den norske dommerstanden og hvilken linje de legger seg på i årets Tippeliga.

Angrer ikke Brann-målet
I fjor var han involvert årets mest kontroversielle scoring da han satte ballen i et tomt Brann-mål, mens Håkon Opdal lå i smerter nede på bakken.

- Jeg hadde gjort det samme igjen. Jeg ville ikke ha likt det, men der og da følte jeg at det var det riktige.

- Dommerne sa på La Manga i forfjor at det var de var som skulle blåse av ved slike situasjoner, men i fjor syntes jeg ikke de var flinke til å gjøre det.

Ifølge Rune Pedersen i NFF gjelder fortsatt regelen om at det fortsatt er dommernes ansvar å stoppe spillet hvis han anser en skade som alvorlig, så gjenstår det å se hvordan Tippeliga-spillerne vil praktisere den regelen i år. Kovacs er i alle fall klar på at han vil høre på dommerne og spille til fløyta går, så håper han også at han får mer hjelp av fotballforbundet på måltellinga i år.

Fikk aldri NFF-svar
Odd-angriperen endte nemlig et mål bak Rade Prica på fjorårets toppscorertabell, men mener han burde hatt det samme som svensken i Rosenborg.

- Jeg er ikke bitter, men synes det var litt rart.

Kovacs ble nemlig først kreditert for en scoring mot Sandefjord, senere ble den omgjort til selvmål. Prica hadde en nesten identisk situasjon mot Start, men beholdt målet, og sto til slutt bokført med 17 nettkjenninger mot Kovacs’ 16.

- De sa de skulle ta en titt til på det der, men siden har jeg ikke hørt noe, innrømmer Odds luftbaron.

Kanskje er utelatelsen nok til å trigge fram det beste i Peter Kovacs også i 2010. 32-åringen er utvilsomt nøkkelen for at Nettavisens noe smådristige tips om en fjerdeplass på Skiens-gutta skal gå inn.

ODD 2010:
+ Godt innarbeidet system
+ God selvtillit etter fjoråret og sesongoppkjøringen

- Tynn stall, skadeutsatt
- Sliter med tempoet i den bakre fireren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere