Gå til sidens hovedinnhold

Tippeligalagenes ønskelister

Halve Tippeligaen er på spissjakt - men midtbanespiller Tommy Svindal Larsen er den mest etterspurte spilleren. Hvem bør din klubb kjøpe? Si din mening nederst i saken!

I Bodø/Glimt er det status quo. Ingen nye spillere, ingen i avgang. Hovedgrunnen til stillstanden er den økonomiske situasjonen i klubben.

- Det er ikke fordi vi er fornøyd med stallen at vi ikke handler. Vi har ikke penger, og tar ikke sjansen på å sette oss i gjeld for å kjøpe spillere, sier Glimt-trener Øystein Gåre til TV 2 Nettavisen.

Det som kan få Bodø-klubben ut på spillermarkedet, er skadesituasjonen. Spissen Vegard Sannes er trolig ikke klar før i mars, og spissmakker Stig Johansen sliter med en dårlig ankel. - Vi vurderer fortløpende om vi må hente inn erstattere, sier Gåre.

Mer om Bodø/Glimt

Brann har fått på plass fire forsterkninger allerede. Olafur Örn Bjarnason kom fra Grindavik i fjor høst, og skal konkurrere om en plass i midtforsvaret. Der kan også Ragnvald Soma spille, men Brann ønsker primært å bruke den tidligere Bryne-spilleren defensivt på midtbanen. Fra Sogndal har Brann hentet Christian Kalvenes (back) og Kristian Ystaas (spiss). Geirmund Brendesæther (legger opp), Kenneth Storvik (legger opp), Knut Walde (utlån Haugesund), Alex Valencia (Start), Joachim Walltin (Moss), Jonas Jonsson og Petter Furuseth Olsen (Örebro) forsvinner fra Brann, sammen med ungguttene Vegar Landro (Kongsvinger) og Torbjørn Kjerrgård. Dessuten er det klart at Tony Nhleko ikke kommer tilbake til Bergen.

- Vi skal i løpet av noen dager vurdere hvorvidt vi skal forsøke å hente en ny spiss, sier sportslig leder Per-Ove Ludvigsen til TV 2 Nettavisen.

Ønsket om en spiss blir ytterligere forsterket dersom Robbie Winters gjør alvor av planene om å dra hjem til Skottland. Bergenserne sier trolig ikke nei takk dersom en høyrekant dukker opp heller. Uansett er Brann avhengig av ekstern finansiering dersom stallen skal forsterkes ytterligere

Mer om Brann

Fredrikstads veteran Tore Pedersen har bestemt seg for å legge opp. Også Jørgen Fog (Sparta), Rikhardur Dadason, Anders Østli, Rino André Hansen (Sparta), Olof Hvidén-Watson, Alexander Forsberg og Welton Melo gir seg hos de nyopprykkede.

Andre veien kommer Kristoffer Solvang (Lisleby), Dag Frode Hornseth (Rosenborg), Tor Trondsen (Rosenborg), Simen Brenne (Moss) og Anders Rotevatn (Stabæk). Dessuten har Østfold-klubben tilbudt den amerikanske lynvingen Brian West kontrakt.

- Vi jakter fortsatt på en høyrekant og en sentral midtbanespiller, eventuelt en forsvarer med god venstrefot. Offensivt føler vi at vi er rimelig bra forspent, sier sportslig leder Harry Hansen til TV 2 Nettavisen.

Mer om Fredrikstad

Ham-Kam er i likhet med Fredrikstad nykommer i eliteserien. Så langt har Ståle Solbakken sikret seg Kenneth Dokken (Hønefoss), Jarl-André Storbæk (Raufoss) og Rune Buer Johansen (Sogndal). John Jensen (Silkeborg), Stig Krohn Haaland, Lars Nordberg og Petter Antonsen har forlatt Kamma. I tillegg er Pål E. Schjerve og Sigurd Ertsås utleid til Eidsvoll Turn.

- Jeg har flere konkrete navn på blokken min. Men de får ikke du!, sier en hemmelighetsfull Ståle Solbakken til TV 2 Nettavisen. Han røper likevel såpass som at klubben først og fremst jakter på en spiss.

Mer om Ham-Kam

Lillestrøm hentet denne uken den svenske landslagsbacken Christoffer Andersson fra Helsingborg til Åråsen. Der møter han back-kollega Shane Stefanutto, som Kanarifuglene hentet fra Brisbane i Australia. Dermed er hullene etter Gunnar Halle (lagt opp) og Indridi Sigurdsson (til Genk i fjor sommer) forhåpentligvis tettet. Frode Kippe skal etter beste evne forsøke å bli det Torgeir Bjarmann var for klubben. Også veteranen Petter Belsvik er borte. I løpet av fjoråret forsvant dessuten Uwe Rössler og Rikhardur Dadasson.

Lillestrøm har hentet opp Harald Hauge og Anders Thorbjørnsen fra egen stall, i tillegg til Eirik Soltvedt fra Ullensaker/Kisa.

- I utgangspunktet ønsker vi bare å erstatte de som har forsvunnet. Med Andersson på plass har vi kommet langt med det. Dessuten har vi hentet opp et par unggutter som vi på sikt håper skal etablere seg på laget, sier LSK-trener Arne Erlandsen. LSK er også blant klubbene som ønsker seg Tommy Svindal Larsen når han eventuelt blir ledig.

Mer om Lillestrøm

Lyn har skaffet seg ny trenerduo siden sist, hvilket betyr at Tommy Berntsen kan konsentrere seg 100 prosent om rollen som midtstopper. Vestkantklubben har mistet Thomas André Ødegård (Strømsgodset), Tommy Nilsen (legger opp), Per Egil Swift (VIF), Jakob Augustsson (Helsingborg), Johann Gudmundsson og Helgi Sigurdsson (AGF Århus). Klubben har hentet Cato Vonheim fra Norstrand, Henrik Dahl fra Silkeborg, Peter Markstedt fra Hammarby og stortalentet Colo Halit fra Brage. Jo Tessem er høyaktuell for gamleklubben, og Øyvind Leonhardsen skal i samtaler med klubben neste uke.

- Vi er ute etter en midtbanespiller som er en Jo Tessem-type. Hvis Thomas Lagerlöfs bein ikke holder, må vi også ha en midtbanespiller til. Colo Halit har imponert på trening, men er ung og det kan hende vi henter en venstre kantspiller til. Vi trenger også en keeper. Vi har en ungarer på prøve, og han har vist seg god, men er gammel og vi får se om det blir han vi henter inn, sier Lyn-sjef Morgan Andersen.

Mer om Lyn

I Molde føler man at situasjonen er under kontroll tre måneder før seriestart. Daniel Berg Hestad (Heerenveen), Andri Sigthorsson (legger opp), Tobias Karlsson (Kalmar), Petter Christian Singsaas (Steinkjær), Fredrik Gutsafsson (Öster), Bjarni Thorsteinsson, Olafur Stigsson og Per Olav Inderhaug takker for seg. På nykommerlisten står Øyvind Gjerde (Aalesund), Marcus Andreasson (Bryne), Petter Rudi (Austria Wien) foruten Martin Høyem, hvis overgang fra Rosenborg gjøres permanent.

- Slik situasjonen er i øyeblikket er vi godt fornøyd. Uten at det skjer spillersalg av noen sort, kommer vi nok ikke til å hente inn nye. Det er da heller ingen spesielle posisjoner på banen vi føler må forsterkes, sier sportslig leder Snorre Strand til TV 2 Nettavisen. Klubben har for øvrig hentet opp Jon Andreas Husøy og Øyvind Hoaas fra talentavdelingen.

Mer om Molde

Hos Odd Grenland er det en spiss som står øverst på ønskelisten, etter at Thomas Røed (Pors) og Edwin van Ankeren (Tollens) har takket for seg. Skiens-klubben har hentet Morten Knutsen fra Rosenborg, i tillegg til Trond Viggo Toresen (Pors).

- Vi håper å skaffe oss en solid angriper før seriestart. Vi har konkrete navn på blokken, men de holder vi for oss selv, smiler Odd-trener Arne Sandstø. Hvittrøyene er dessuten blant favorittene til å sikre seg Tommy Svindal Larsens signatur.

- Vi har vært i samtaler med Tommy, men avventer foreløpig situasjonen hans i Tyskland, sier Sandstø.

Mer om Odd

Rosenborg har byttet ut treneren siden sist, men i spillerstallen har det ikke skjedd de store endringene. Roar Husby er hentet inn fra Stjørdals/Blink, mens Morten Knutsen (Odd Grenland), Dag Frode Hornseth (Fredrikstad), Tor Trondsen (Fredrikstad), Martin Høyem (Molde) og Arni Gautur Arason har sagt takk for seg.

- Vi skal ha to nye spillere før seriestart. En offensiv, og en defensiv, sier Ola By Rise til TV 2 Nettavisen. En rekke navn, deriblant Steffen Iversen, Jo Tessem og Thorstein Helstad, har vært nevnt.

- Det går mange rykter. Vi diskuterer kandidater hele tiden, men vil ikke gå ut med navn nå, sier By Rise.

Mer om Rosenborg

Sogndal jobber jevnt og trutt mot spillermarkedet, uten at klubben stresser. Ola Hjelhaug og Kim Rune Hellesund er hentet fra Bryne, og skal erstatte Christian Kalvenes og Kristian Ystaas, som begge har reist sørover til Brann, samt Rune Buer Johansen, som skal spille for Ham-Kam. Sogndal har dessuten hentet inn de lokale spillerne Mathias Eikenes (Sandane), Øystein Vetti (Jølster) og Børre Steenslid (Skavøypoll), samt Alexander Breidvik fra egen junioravdeling.

- Vi jobber jevnt hele tiden og er på utkikk etter forsterkninger, men det er ikke noe vi stresser med. Vi er omtrent like mange som i fjor, og fornøyd med stallen, sier Jan Halvor Halvorsen, som er spent på hva de unge nykommerne har å by på.

- Vi har jo tradisjoner for å ha gode unge spillere. Jeg kalkulerer ikke med dem i år, men vil la de få prøve seg, sier SIL-treneren.

Mer om Sogndal

Stabæk har så langt bare hentet én forsterkning – Espen Isaksen fra konkurstruede Oslo Øst. Siden sist har Tryggvi Gudmundsson, Fredrik Hesselberg Meyer, Anders Rotevant (Fredrikstad) og Christian Michelsen (Moss) forsvunnet. Martin Andresen er på vei til Blackburn, og dersom fjorårets navn i norsk fotball forsvinner får Stabæk en tøff jobb i jakten på en erstatter.

- Vi leter etter en spiss, en venstrekant og en sentral midtbanespiller – men navnene holder vi for oss selv, sier trener Gaute Larsen, som legger til at klubben ikke kommer til å forsøke å lokke Tommy Svindal Larsen tilbake til Nadderud. Nadderud blir heller ikke ny hjemmebane for Samuel Wowoah. Djurgårdenspilleren har trent med Bærum-laget, men ble sendt hjem uten kontrakt.

Mer om Stabæk

Tromsø reddet plassen i eliteserien med et nødskrik i fjor. Siden den gang har Thomas Tøllefsen, Svein Morten Johansen og Tommy Bertheussen lagt opp. Også Orri Oscarsson har forsvunnet, mens Kenneth Udjus fra Vigør er eneste nykommer - selvsagt i tillegg til trener Per Mathas Høgmo, som har overtatt ansvaret for Gutan. Foreløpig har den nye sjefen ikke den hele og fulle oversikten over hva som skal til for å gjøre TIL til et topplag.

- Ring meg om en uke. Jeg trenger mer tid til å sondere terrenget. Jeg har selvsagt gjort meg opp mening om noen posisjoner, men føler at det ikke riktig å si noe ennå, sier Høgmo. Han avviser imidlertid ryktene om at Peter Kovac er på vei bort. - Det kommer ikke til å skje!

Mer om Tromsø

Viking har mistet Tor Stian Kjøllesdal (Bryne), Odd Arne Espevoll (Hinna), Kjetil Thullin (Sandnes) og Kenneth Torstveit (Vard Haugesund). Stavanger-klubben har foreløpig ikke sikret seg noen nykommere. Hannes Sigurdsson har tidligere ytret ønske om å forlate Viking, mens andre rykter sier at Siddisene jakter på en ny midtstopper. Dette avviser Viking-direktør Bjarne Berntsen.

- Ryktene stemmer ikke. Vi ønsker ingen nye spillere, er alt Berntsen vil si til TV 2 Nettavisen.

Mer om Viking

Vålerenga har vært aktiv på spillermarkedet, etter at fjorårets stall bare klarte kvalikplassen i eliteserien. Karel Snoeckx ble sendt hjem til Belgia uten kontrakt etter sesongslutt. Også Bjørn Arild Levernes og Kristen Wiikmäe er borte, mens Lars Bohinen går fra spillerstallen til trenerteamet etter Uefa-cupkampene mot Newcastle. Kjetil Rekdal tar imidlertid en ny sesong som spiller. Nye på Valle er Per Egil Swift (Lyn), Tor Henning Hamre (Flora Tallin), Glenn Atle Larsen, Erlend Johansen (Brann) og Roger Almås (Stord/Moster). Thomas Sæther og Lars Øvrebø er hentet opp fra egen junioravdeling. Dessuten er Ardian Gashi klar for VIF på permanent basis. Oslo-klubben er også interessert i å sikre seg Tommy Svindal Larsen.

Mer om Vålerenga

Hvem ønsker du din favorittklubb i Tippeligaen bør kjøpe? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken