*Nettavisen* Sport.

Tippeligaprofil: - Skulle hatt enorme summer for å dra til Kina

HAUGESUND: Christian Gytkjær har banket inn mål på bestilling for Haugesund de siste sesongene. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Christian Gytkjær tror ikke det er noe å trakte etter, sportslig sett, å sparke fotball i Asia.

05.03.15 06:36

Nettavisen har skrevet om at kinesiske klubber har en forkjærlighet for spillere som spiller i Skandinavia. Særlig angriperne, er umåtelig populære, og hele åtte spillere har dratt fra Tippeligaen til den kinesiske ligaen de siste to årene.

Én av de som ikke har dratt til Kina, men som man skulle tro ville være aktuell, er danske Christian Gytkjær. Haugesund-spissen har scoret 34 mål på de tre siste sesongene i Tippeligaen, og er for en målgarantist å regne her hjemme.

Gytkjær vet at det kan ha vært noe interesse for han, men han har ikke hørt noe konkret fra Kina enda.

- Jeg har ikke hørt noe konkret, men man hører om interesse fra flere steder når man er i flyten. Det er andre klubber enn kinesiske som har vært mer konkrete, forteller Gytkjær til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

ØKONOMI: Christian Gytkjær mener den økonomiske fordelen av en overgang til Kina må være enorm, dersom han skal vurdere det. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Økonomien bestemmer
På spørsmål om han ville vurdert en overgang til Kina, dersom han fikk muligheten, sier Gytkjær at det måtte et enormt økonomisk tilbud på plass for at det skulle blitt aktuelt.

- Om jeg skulle vurdere en overgang i det hele tatt, så måtte den økonomiske gevinsten vært enorm. Det skal være et ekstremt bra tilbud økonomisk, for at jeg skulle vurdert det, sier angriperen.

Fotballekspert Joacim Jonsson kunne fortelle Nettavisen at spillere som går fra Tippeligaen til Kina trolig tjener rundt fem millioner kroner etter skatt. Da begynner man å snakke store penger i forhold til hva man får her til lands.

Jonsson mener også at nivået i Kina er omtrent det samme som i Norge, men at den kinesiske ligaen er på vei oppover på grunn av alle spillerne som hentes inn.

Klikk på bildet for å forstørre.

EKSPERT: Joacim Jonsson kjenner Tippeligaen veldig godt. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Klandrer ingen
Selv om Gytkjær synes det hadde vært vanskelig å velge Kina fremfor å fortsette i Haugesund, har han ingenting imot at andre spillere velger å prøve lykken i øst.

- Det er opp til hver enkelt hva de ønsker. Har man muligheten til å tjene så mange millioner i året, så skjønner jeg hvorfor de drar. Hadde du som journalist fått et tilbud fra Kina, hvor du kunne fått ti millioner, hadde du ikke sagt nei, du heller, sier han til Nettavisens journalist.

LES OGSÅ:- Spillernes tankegang er 99 prosent lønninger og ett prosent eventyrlyst

Skeptisk til nivået
Men det sportslige - det er han mer skeptisk til. Selv om Joacim Jonsson hevder at nivået i Kina er omtrent som i Norge, tror ikke Gytkjær at det er noe poeng i å dra til Kina, om det er å utvikle seg som fotballspiller som er målet.

- Sportslig er det nok ikke noe å trakte etter i Kina, så det ville vært det økonomiske som styrte, innrømmer Haugesund-spilleren.

Noen overgang er altså ikke aktuelt med det første for dansken. Om Gytkjær likevel havner i Kina en gang i fremtiden, så vet vi i alle fall at det økonomiske er på plass.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag