RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PROMILLE: Gustav Valsvik ble stoppet av politiet i en rutinekontroll 18. mai. Promilletesten viste at Sogndal-spilleren hadde promille.
PROMILLE: Gustav Valsvik ble stoppet av politiet i en rutinekontroll 18. mai. Promilletesten viste at Sogndal-spilleren hadde promille. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Tippeligaspiller tatt for promillekjøring

Sist oppdatert:
- Jeg har skuffet alle, forteller spilleren selv.

Sogn Avis melder at Sogndal- og U-landslags-spiller Gustav Valsvik ble stoppet av politiet på morgenen 18. mai, og at promilleprøven viste utslag for alkohol i blodet.

Utslaget på testen skal ha vært av det beskjedne slaget, men allikevel over den lovlige grensen på 0,2.

Sogndal har interne regler som forbyr spillerne å drikke alkohol fire dager før kamp, og to dager før trening, noe Valsvik dermed har brutt.

I en melding lagt ut på Sogndals hjemmesider tar klubben sterk avstand fra Valsviks handling.

Beklager seg
Spilleren selv legger seg langflat i et intervju med Sogn Avis.

- Jeg har skuffet alle. Meg selv, spillergruppen, trenerne, klubben, familien min og de unge spillerne i fylket som jeg bør være et forbilde for, sier Valsvik.

Han innrømmer at han drakk alkohol på 17. mai, men valgte allikevel å sette seg i bilen på vei til trening morgenen dagen etter.

- Jeg tenkte ikke at jeg kunne ha alkohol i blodet, men det var veldig dumt gjort, da jeg er opplært av foreldrene mine til å ikke kombinere bil og alkohol. En dum feil, rett og slett, forklarer han.

Han forteller videre at han vagte å ringe Eirik Bakke, som er speider og spillerutvikler i klubben, med en gang han hadde blitt stoppet for å legge kortene på bordet.

Intern håndtering
Sportslig leder i klubben, Håvard Flo, vil ikke fortelle hvilke konsekvenser dette vil få for Valsvik.

- Dette vil få konsekvenser, da det er et brudd med klubbreglene. Men hvordan vi håndterer det videre er en personalsak som vi tar internt og ikke vil kommentere utad, forteller Flo.

Spilleren selv aksepterer at han må stå over den viktige kampen mot Brann, og forteller at han tar konsekvensen av handlingen sin.

Flo forteller at han er glad for hvor åpen Valsvik har vært rundt handlingen sin, og tror spilleren vil komme styrket ut av dette.

Valsvik har spilt samtlige minutter for Sogndal så langt denne sesongen, og han står med ett mål på de ni første Tippeliga-rundene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere