*Nettavisen* Sport.

Tippetips onsdag

Foto: Martin Rickett/AP

Nok en gang har vi troen på 12 rette. Les hvorfor her.

24.03.10 15:27

midtukekupongen finner vi FA-Cup omkampen mellom Tottenham og Fulham, fire oppgjør fra Premier League, fire fra The Championship og tre kamper fra italiensk Serie A. Hele kupongen spilles onsdag kveld, så vi slipper å smøre tålmodigheten ut over to dager før resultatene foreligger. Spillefrist er onsdag klokken 20.40.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook

Favorittfall?
Ved første øyekast ser kupongen overkommelig ut, med flere klare bankerkandidater, men vi tar ingen snarveier, for alle kamper må analyseres uansett hvor klar en H, U eller B kan se ut til og begynne med. Spørsmålet vi må stille oss er som vanlig: Hvilke av favorittene feiler denne gangen?

Sjekk lagoppstillinger
Alle navn på lagene skal være klikkbare, så de som vil kan gå inn på lagenes hjemmesider og sjekke siste nytt. Flere viktige spillere, som f.eks. Darren Bent i Sunderland, må testes før de eventuelt får spille denne runden. Når vi legger ut tippetips 20 timer før kampstart får vi ikke alltid med oss siste nytt, men det kan du gjøre ved å sjekke lagenes hjemmesider selv.

Fyll ut din kupong her mens du leser.

Tottenham - Fulham
FA-Cup, kvartfinale, omkamp. Det ble 0-0 sist, da Fulham hadde hjemmebanefordelen. Dette er cup, og når lagene er kommet helt til kvartfinalen får vi jo tro at begge lagene satser på cupen, men man vet jo aldri. Begge lag viser god form i serien, spesielt Tottenham, mens Fulham tar flest poeng hjemme og står med 1-6-8 på bortebane. Tottenham vant seriekampen mo Fulham i januar 2 - 0.

Tottenham har flere viktige spillere med skader og spørsmålstegn i margen: Jonathan Woodgate, Ledley King, Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Jermaine Jenas, Roman Pavlyuchenko and Jermain Defoe. Skulle alle disse vise seg å være ute, kan dette bli vanskelig for Tottenham.

Fulham har de fleste av de faste på plass, muligens ikke Hangeland. Fulham gjør det tradisjonelt dårlig borte mot Tottenham.

Et sterkt hjemmelag med en lang skadeliste, mot et svakt bortelag med de fleste spillerne på plass. Vi tror at Tottenham klarer å stable et lag på beina, et lag som er godt nok til å slå Fulham på hjemmebane. H her, men HUB på det store systemet.

Blackburn - Birmingham
Blackburn viste senest med 1-1 mot Chelsea det vi hele tiden har visst: Blackburn må alltid regnes med på hjemmebane. 8-5-2 totalt og 4-1-0 på de fem siste har de på Ewood Park. De to hjemmetapene kom i fjor, for Manchester City og Tottenham.

Birmingham har begynt å vise tendenser til noe alle tippere og oddsspillere setter pris på: Konsekvente resultater. Først tapte de ikke på 15 kamper, nå vinner de hjemme og taper borte, med noen få unntak. På bortebane har de nå 1-0-4 på de fem siste, seieren kom over Portsmouth.

Blackburns David Dunn gikk av banen etter 55 minutter mot Chelsea sist, ikke egentlig skadet, men i frykt for at han skulle slå opp en gammel skade, men nå rapporteres det at Dunn er fit for fight igjen og spiller mot sin tidligere klubb Birmingham. Gael Givet, Ryan Nelsen og Vince Grella spiller ikke.

Blackburn har allerede offentliggjort en sannsynlig tropp på sin hjemmeside, vi gjentar den her: Brown, Salgado, Samba, Jones, Olsson, Diouf, Andrews, Nzonzi, Pedersen, Dunn, Kalinic, Jacobsen, Roberts, Liganzi, Hoilett, Chimbonda, Bunn.

Birmingham har ikke vunnet på Ewood Park på over ti år. Sist Birmingham tok poeng her var i 2004, etter den tid er alt tapt. Begge lagene ligger litt kjedelig til midt på tabellen, og selv om teoretikeren kan regne seg frem til Europa League spill for Birmingham og nedrykk for Blackburn, våger vi allerede nå å påstå at disse lagene ligger rundt midten av tabellen også når sesongen avsluttes 9. mai. Derfor har de ikke all verden å spille for, men kamp blir det, og vi markerer en H på Blackburns hjemmestyrke og Birminghams mangel på borteform.

Portsmouth - Chelsea
Portsmouth har spilt ganske bra etter at nedrykket ble et faktum. På Norsk Tippings tabellservice, der poengtrekket de fikk ennå ikke vises, ser vi at Portsmouth med seier i denne kunne ha passert to lag på tabellen. Sist ble det 3-2 seier over Hull, og laget har vel ikke vært i bedre form hele sesongen enn de er nå.

For Chelsea er det bare en ting som gjelder i denne kampen, og det er tre poeng på veien mot det som kan bli seriemesterskap. 1-1 borte mot Blackburn sist hjalp ikke i så måte, ei heller 1-1 mot Hull eller tapet for Everton. Dette er Chelseas tre siste bortekamper i Premier League. Mot Portsmouth MÅ man klare bedre, ellers blir det pinlig. Det hjelper nok mye at førstekeeper Petr Cech er tilbake i mål. Ellers er Ivanovic nå ute med skade, det er også Ashley Cole, Bosingwa og Essien fra tidligere.

Innbyrdes oppgjør forteller at Chelsea vant 1-0 her i fjor og 4-0 året før. Da var Portsmouth et mye bedre lag enn de er nå. På Pompeys hjemmeside ser vi at seieren over Hull feires i farger og at laget nå spiller kun for fansens skyld. Pompeyfansen er mange og lojale. Sånn sett spiller hjemmelaget uten noen form for press og har alt å vinne i denne kampen, mens Chelsea er sterkt presset til å prestere på bortebane igjen. Vi tror de klarer det og spiller B.

Manchester City - Everton
City er fortsatt uten tap på hjemmebane, 9-4-0 har de, og ligger på femteplass to poeng bak Tottenham og med en kamp til gode. Det lukter fjerdeplass og Champions League spill neste år. De to siste hjemmekampene har endt uavgjort mot Liverpool og Stoke. Nå er viktige Joleon Lescott ute med skade i fire til seks uker, og det passer dårlig for et City-lag med ni kamper igjen til å sikre fjerdeplassen.

Everton ligger på åttendeplass med 3-4-7 på bortebane. Av bortekamper den seneste tiden har de klart 2-2 mot Birmingham og ellers tapt for Tottenham, Sporting CP og Liverpool, alle turneringer medregnet. Victor Anichebe er tilbake i laget, Philippe Senderos og Marouane Fellaini er fortsatt skadet.

Everton har offentliggjort en sannsynlig tropp: Howard, Nash, Neville, Baines, Distin, Yobo, Jagielka, Heitinga, Hibbert, Osman, Arteta, Pienaar, Gosling, Bilyaletdinov, Cahill, Anichebe, Saha, Yakubu, Rodwell.

Everton vant her to ganger i 2008, uten at det skal legges spesielt vekt på nå. Begge lag er i form, men når Stoke og Liverpool kan få med seg poeng herfra, kan Everton også. HU.

Aston Villa - Sunderland
Aston Villa har 7 - 6 - 2 hjemme. Poengfangsten har vært laber i det siste, og laget ligger ikke høyere enn en 11. plass på hjemmetabellen. Sist ble det 2-2 mot Wolverhampton i en kamp der bortelaget kjempet godt. Villa har kun vunnet en av de 6 siste hjemmekampene, da slo de Burnley 5-2. Det er usikkert om Agbonlahor spiller i denne, men er han tilbake så er det et pluss.

Sunderland har stusselige 1-3-10 på bortebane og er et av Premier Leagues svakeste bortelag. Formen laget viser på hjemmebane med 2-2-0 på de fire siste der, må tas med i spillerbussen hvis laget skal få til noe på bortebane, men det er tydeligvis ikke noe ledig sete. Bent, Jones og Mensah er usikre før kampen. Darren Bent er Sunderlands viktigste spiller og uten ham vil laget være kraftig redusert. Lorik Cana er tilbake etter to kampers karantene.

Innbyrdes oppgjør viser et overtak til Aston Villa. I en kamp der man kan frykte en U når man ser på statistikken og siste tids resultater, tror vi Aston Villa viser seg som det sterkeste laget og vinner denne hjemmekampen og tar et skritt til mot den viktige fjerdeplassen på tabellen. H.

West Bromwich - Coventry
West Bromwich styrer mot direkte opprykk og formen er god. Det er mye stang inn for West Bromwich, og akkurat når det ser ut som laget endelig ikke vinner, kommer den avgjørende scoringen i sluttminuttene. 4-1-0 på de siste fem hjemmekampene.

Coventry har spilt seg opp til tiendeplass på tabellen og play-off plass er ingen umulighet. 2-2-1 form på de siste fem borte. Mot Leicester sist lå det an til tap, men mens vi satt og angret på at vi ikke hadde spilt Leicester på langoddsen klarte Coventry å hente opp 2-0 ledesen til hjemmelaget og fikk med seg enda et poeng.

West Bromwich har ikke med Marek Cech, Jonas Olsson og Roman Bednar. Calum Davenport må testes før avspark. Steven Reid er drimot tilbake fra skade. Situasjonen er nok litt bekymringsfull for manager Roberto di Matteo.

Coventry har stort sett tapt på denne banen, bortsett fra i 2007 da de vant 4-2. Det er vanskelig å se for seg Coventry ta alle tre poengene mot et hjemmelag i medvind, men med skader på noen av de sentrale WBA-spillerne er ikke hjemmeseieren like opplagt denne gangen, i våre øyne. Vi setter HU her og håper på en uavgjort som eventuelt vil gi fine premier.

Cardiff - Sheffield United
Disse ligger på sjette og syvendeplass i The Championship, adskilt kun av play-off streken. Så dette er en viktig kamp i opprykkstriden. Begge lag har levert ustabile resultater i det siste. Man vinner over et godt lag den ene dagen og taper for et dårlig lag den andre, i typisk championship-stil.

Cardiff har vunnet sine to siste kamper, over Coventry og Watford. De fem siste hjemme har gitt 3-1-1, inkudert 0-2 mot Barnsley. Sheffield United har 0-1-7 på sine åtte siste bortekamper, så man trenger ikke være spesielt gode på bortebane for å kjempe om play-off i denne divisjonen.

Cardiff har noen skader i laget. Men Mark Kennedy er såvidt vi kan se den eneste nye på skadelisten. Som Cardiff City manager Dave Jones sier "We've got injuries and people playing out of position, but everyone is doing their best." Til tross for mye skadeproblemer i lange perioder ligger laget på play-off plass, så hvor ille kan det være?

Sheffield United har hentet inn keeperen Steve Simonsen fra Stoke, på lån i en måned, etter at Mark Bunn dro tilbake til Blackburn. Kanskje kan han hjelpe til å bedre resultatene på bortebane og sikre play-off for Sheffield United. Mot Cardiff tror vi det blir for vanskelig. H i kamp 7.

Leicester - Reading
Etter tapet hjemme for Bristol City i desember 2009 er Leicester ubeseiret på hjemmebane. 6-4-0 på de ti siste hjemme, samtidig som det sankes en del poeng på bortebane også, gjør at laget som rykket opp før denne sesongen kanskje rykker opp for andre sesong på rad. Leicester ligger på fjerdeplass og har 10-6-3 på hjemmebane.

Reading har spilt seg vekk fra bunnstriden med 4-1-0 på de fem siste. Med en eller to kamper tilgode på alle de andre lagene over dem på tabellen, kan man se for seg at play-off er innen rekkevidde hvis den gode formen fortsetter. 2-2-1 på de fem siste bortekampene, og Reading er divisjonens store formlag etter at Brian McDermott kom inn som ny manager i desember.

Reading vil savne sin forsvarsspiller og kaptein Ivar Ingimarsson, som ble skadet mot Middlesbrough. Han erstattes av Zurab Khizanishvili. Reading tapte hjemmekampen mot dagens motstander tidligere i sesongen. Med Leicesters gode hjemmeform tar vi sjansen på en ren H i kamp 8.

Sheffield Wednesday - Watford
Denne kampen handler om å unngå den siste nedrykksplassen. Wednesday er kun ett poeng over streken og har spilt en kamp mer enn Crystal Palace som ligger poenget bak. Watford ligger litt bedre an, tre poeng over streken og en eller to kamper tilgode på resten av lagene. Det er riktignok noen runder igjen, men den som eventuelt taper her ligger dårlig an.

Wednesday har 1-3-1 på sine fem siste, 2-1-2 på de fem siste hjemme. Watford har 1-0-4 på sine fem siste, 0-1-4 på de fem siste borte. Vi må tilbake til 2001 for å finne forrige borteseier mellom disse. Noe smårusk i begge lag, blant andre Lansbury og kapteinen De Merit er usikre for bortelaget, og her skal det holde med HU.

Bologna - Roma
Bologna ligger på en rimelig trygg 14. plass i Serie A. 2-2-1 på de fem siste hjemmekampene. 6-4-5 hjemme totalt, og de har bare tapt for Juventus og Cagliari hjemme i år. I denne kampen er Britos suspendert.

Etter en seiersrekke på ni strake har Roma nå 2-3-0 på sine fem siste. De er oppe på en tredjeplass på tabellen og hvis Inter og Milan fortsetter å avgi poeng kan gullet havne i hovedstaden. På bortebane har de 4-7-3 totalt. De Rossi er tilbake etter karantene.

Det er få borteseire å finne blant innbyrdes oppgjør, den siste kom til Bologna i 2004. 4 hjemmeseiere og 2 uavgjorte siden da, uavhengig av hvilket lag som spilte hjemme. Bologna har holdt gode lag til uavgjort på hjemmebane, dog har de tapt for de aller beste. Med den formen Roma har, bør UB holde i kamp 10.

Parma - Milan
Parma har 2-2-1 på sine fem siste hjemmekamper. 8-3-3 hjemme totalt, Sampdoria og Atalanta er slått i de to siste hjemmekampene og Parma viser endelig god form.

Milan har 2-2-1 på sine fem siste bortekamper i serien. De ligger på andreplass, ett stakkels poeng bak Inter, med sterke 7-5-2 på bortebane totalt.

Pato var tilbake for Milan i 1-1 kampen hjemme mot Napoli. Han holdt ikke hele kampen, og det er noe med Milan for tiden som gjør at vi ikke stoler på dem. Skader i laget, 1-1 hjemme mot Napoli er ikke overbevisende, og i 1-0 kampen mot Chievo så vi med egen øyne at kampen kunne endt med hva som helst, Milan sikrer ikke tre poeng før etter 92 minutter når Seedorf i et gudsbenådet øyeblikk endelig treffer ballen riktig.

Milan har overtaket på innbyrdes oppgjør. Dette ligner på en U, men vi har ennå ikke brukt helgarderingen vår, så her kommer den. HUB i kamp 11, der vi håper på H eller U for høyest mulig premier. At et hjemmelag i form ikke får mer enn 21 prosent av tippetegnene på folkerekka er oppsiktsvekkende, selv når motstanderen heter Milan.

Genoa - Palermo
Genoa har 4-0-1 på de fem siste hjemme, knallsterke 10-3-2 totalt. Laget er et typisk hjemmelag, og de er i god form. Palermo er helt oppe på fjerdeplass, dog er det langt opp til tredjeplassen, og 3-3-8 på bortebane totalt er ikke direkte skremmende. 1-2-2 på de fem siste borte.

Palermo's midtbanespiller Fabio Simplicio ble skadet i 1-1 kampen mot Inter sist. Ellers er mannskapene inntakte, så vidt vi kan se.

Innbyrdes oppgjør siste tiåret har gitt 5-5-1, og vi har ikke tro på borteseier denne gangen heller. Genoa er for sterke på hjemmebane og HU skal holde i kamp 12.

Fyll ut din egen kupong her!

Lever 96 kroners systemet her!

Lever 486 kroners systemet her!

96 kroners systemet:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.03.2010 20:40
1. Tottenham - Fulham H
2. Blackburn - Birmingham H
3. Portsmouth - Chelsea B
4. Manchester City - Everton H U
5. Aston Villa - Sunderland H
6. West Bromwich - Coventry H U
7. Cardiff - Sheffield Unite H
8. Leicester - Reading H
9. Sheffield Wedne - Watford H U
10. Bologna - Roma U B
11. Parma - Milan H U B
12. Genoa - Palermo H U

486 kroners systemet:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 24.03.2010 20:40
1. Tottenham - Fulham H U B
2. Blackburn - Birmingham H
3. Portsmouth - Chelsea B
4. Manchester City - Everton H
5. Aston Villa - Sunderland H
6. West Bromwich - Coventry H
7. Cardiff - Sheffield Unite H
8. Leicester - Reading H U B
9. Sheffield Wedne - Watford H U B
10. Bologna - Roma U B
11. Parma - Milan H U B
12. Genoa - Palermo H U B

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.