Tippetips: Vi garderer Brasil

Foto: (AFP/Scanpix)

Lyst på 12 rette i dag? Les våre analyser av kampene på tippekupongen!

20.06.10 09:29

Da er det bare å glede seg til en ny dag i fotball-VM, med to av de aller største favorittene på skjermen. Både Brasil og Italia er med på dagens tippekupong, som tilsynelatende er ganske overkommelig. Foruten Brasil – Elfenbenskysten og Italia – New Zealand skal vi bryne oss på ti kamper fra norsk 2. divisjon.

Det føles godt å slippe å slite med 3. divisjonskamper på kupongen, spesielt nå som sommeren nesten er her og man risikerer at lokale nøkkelspillere har dratt på ferie uten at det lar seg gjøre å spore opp.

Les også dagens oddstips: Paraguay fester grepet

TippStation
Flere av våre lesere forteller om positive erfaringer med TippStation . Dette enkle, web-baserte verktøyet reduserer innleveringsprisen på tippekupongene dine mer enn vinnersjansene, og gjør at du kan spille kostbare systemer til redusert pris. Vi fortsetter derfor å sette opp vårt store 432-kroners system i TippStation til 96 kroners innleveringspris. Du kan også endre dette beløpet selv, til det du synes er riktig å satse.

Du kan sette opp din egen tippekupong her.

Da tar vi fatt på de 12 kampene. De uthevede tipsene etter hver kamp er tilpasset et forslag på 96-rekker. Du ser hele 96-rekkeren, samt et 432-rekkerstips nederst i artikkelen.

1. Brasil – Elfenbenskysten
Brasil imponerte ikke nevneverdig i åpningskampen mot Nord-Korea, selv om man kunne se glimt av sambafotball i andre omgang. Med unntak av en brukbar Robinho manglet Brasil fart og kreativitet i angrepsrekken, og faktisk var det backene Maicon og Bastos som stod for det meste av underholdningen og sjansene.

Defensivt var Brasil gode, men det er vanskelig å bedømme kvaliteten på forsvarsarbeidet når Nord-Korea sjeldent kom med flere enn to-tre mann av gangen i angrep. At Nord-Korea klarte å score i sluttminuttene, slik at kampen endte 2-1, må belastes kontoen for kollektiv konsentrasjonssvikt på et tidspunkt Brasil var mer opptatt av å finte seg til 3-0 enn å bekymre seg over at Nord-Korea faktisk hadde et par vasse spillere fremover på banen.

Elfenbenskysten spilte en solid kamp mot Portugal i første runde. Det var klasseforskjell på det Svennis’ mannskap leverte og det man har sett av de fleste andre afrikanske lagene så langt. Elfenbenskysten har kvalitet i alle lagdeler og er godt trent og organisert. At laget gikk målløst av banen (0-0) skyldes i hovedsak at det manglet litt i siste del av angrepsspillet; den avgjørende pasningen eller den nådeløse avslutningen kom aldri. Men med Didier Drogba tilbake for fullt kan scoringsproblemet fort være løst.

Dette er en åpen kamp, men vi klarer ikke helt å se for oss at Brasil skal ende opp med 0 poeng – et resultat som vil være katastrofalt for. Derfor satser vi på HU.

2. Italia - New Zealand
Italia slet mot et særdeles hardtarbeidende Paraguay i åpningskampen, og alt i alt var 1-1 et ok bilde av oppgjøret. I likhet med Brasil manglet Italia hurtighet og oppfinnsomhet til å bryte ned motstanderens forsvar, og de regjerende verdensmesterne skapte ganske få sjanser.

New Zealand overrasket med ett poeng på overtid mot Slovakia i første runde – landets første VM-poeng i historien. Som ventet var oppskriften hardt arbeid og de fleste spillerne i forsvar. Først i sluttminuttene kom New Zealand med flere mann i angrep, og faktisk ble Slovakia presset tilbake i denne korte perioden.

90 minutter med oppofrende jobbing ga Paraguay ett poeng mot Italia, men vi har ikke fantasi nok til å tro at det også holder for New Zealand. Til det skal klasseforskjellen mellom New Zealand og Italia være altfor stor. Sistenevnte er nødt til å slå lag som New Zealand for å komme seg videre, og da ender det som oftest med italiensk seier i slike sammenhenger.

Klar H.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

3. Frigg – Førde
Da gjør vi et meget stort sprang - fra Sør-Afrika til Majorstua-traktene og norsk 2. divisjon. Normalt spilles det relativt få uavgjorte kamper når man kommer ned på dette nivået, men avdeling 1 er et unntak. Hjemmelaget Frigg har for eksempel spilt uavgjort i fem av ni kamper, og tre av de siste fire har endt med poengdeling. Ifølge rapportene har imidlertid det gamle storlaget hatt en del marginer imot seg i det siste, hvis man ser bort fra 0-2-tapet for suverene Notodden.

Førde står med 13 poeng på 9 kamper, ett færre enn Frigg. Målforskjellen tyder imidlertid på at Førde har vært mer heldige med poengfangsten enn Frigg. Førde har 16-24 (bare VIF 2 har sluppet inn flere mål), mens Frigg står med 13-10 (bare Notodden har sluppet inn færre mål). Førde har fremstått som et godt hjemmelag, men elendig bortelag så langt i sesongen. På fremmed gress er det blitt 0-1-3 og 5-17 i målforskjell, og siste tur til Oslo-området endte med 0-6 for Bærum – en kamp vi varslet om som et godt handikapobjekt på grunn av store skadeproblemer for Førde.

Selv om skadesituasjonen er langt bedre for bortelaget denne runden (ifølge vår kilde er langtidsskadde Steinar Tenden den eneste som er ute) og det faktum at Frigg har spilt uvanlig mange uavgjorte kamper, nøler vi ikke med å sette ren H. Vi tror rett og slett at Frigg er det beste laget, og Førdes bortestatistikk er virkelig skral.

4. Manglerud Star – Notodden
Dette er noe av det nærmeste man kommer et toppoppgjør i avdeling 1. Manglerud Star ligger på 4. plass med 14 poeng før runden, mens Notodden troner øverst med 21 poeng og flotte 30-8 i målforskjell.

Hjemmelaget spiller like mye uavgjort som Frigg (3-5-1), men mannskapet er godt nok til å vinne over hvem som helst i avdelingen. I stallen finner man kjente navn som Arnar Førsund, Felix Ademola, Tommy Stenersen og Kim Larsen, og treneren er rutinerte Kjell Sverre Hansen.

Notodden ser ut til å ha stø kurs mot opprykk til Adeccoligaen og har full pott og utrolige 15-0 på de tre siste kampene. Etter å ha tapt 0-4 for Notodden i siste runde tok Os-trener Frank Hellevik av seg hatten og utropte telemarkingene til seriens beste lag. Bortestatistikken er imidlertid eneste plett på rullebladet denne sesongen, med 0-2-tap for Bærum og Førde. På fire bortekamper er det blitt 2-0-2 og beskjedne 4-4 i målforskjell.

Dette er ingen enkel kamp å tippe. Manglerud er nødt til å vinne for å holde liv i opprykksdrømmen, mens Notodden har slitt litt på bortebane. Vi garderer derfor med HUB.

Bestill gratis kortleser her!

5. Os – Stord
Nok en kamp i avdeling 1. Nyopprykkede Os ligger desidert sist med tre poeng på ni kamper. Poengene er tatt i tre uavgjorte kamper – mot sterke Manglerud Star hjemme, mot Fana borte og hjemme mot Kjelsås. Ser man bort fra 0-4 borte mot den suverene serielederen Notodden sist og 0-3 mot gode Asker runden før, har Os stort sett tapt med kun ett mål. Og selv med 0-7 på de to siste viser den totale målforskjellen 7-19. Lagets største problem er tydeligvis å score mål – bakover er det noe tettere enn tabellsituasjonen skulle tilsi.

Stord, som av flere var tippet i bunnen av tabellen før sesongen, har til sammenlikning 14-24 i målforskjell, fem mål flere innslupne enn Os. Bortelaget ligger på 9. plass med 13 poeng før denne runden,men kan fort havne i bunnstriden dersom det blir tap her. Og ser man på bortestatistikken, er det faktisk ikke det et utenkelig utfall: Stord står med katastrofale 0-0-4 og 2-18 (!) i målforskjell.

Vi har gode rapporter fra Os-leiren før denne kampen - lysten og troen på årets første trepoenger er stor. Derfor setter vi HB på det lille forslaget og helgarderer det store.

6. Hødd – Kolstad
Vi har forflyttet oss til 2. divisjon avdeling 2, der opprykksjagende Hødd møter mediokre Kolstad. Hødd står med 17 poeng på 9 kamper, noe som holder til 4. plass – seks poeng bak serieleder Skeid (som vant son kamp lørdag, mens trønderklubben Kolstad ligger på 12. plass med åtte poeng.

Hjemmelaget er inne i en god periode, og det siste tapet kom så tidlig i sesongen som 2. mai.

Kolstad tok en etterlengtet seier over Molde 2 sist, etter å ha tapt fem kamper på rad. Den forrige seieren kom så langt tilbake som i serieåpningen 18. april. På de tre siste kampene er det bare blitt to baklengs. Det tyder på at man har fått litt skikk på forsvarsspillet, etter at motstanderne pøste inn mål i de seks første kampene.

Vi tror likevel Hødd, som er nødt til å vinne denne kampen for å henge på Skeid, tar Kolstad ganske enkelt. Vi nøyer oss med H.

Få sms-scoringsvarsel for ditt favorittlag!

7. Pors - FK Tønsberg
Tippeferden har tatt oss til avdeling 3, der Pors Grenland og FK Tønsberg møtes til dyst. Hjemmelaget sliter med å score og ligger på 11. plass med 11 poeng og 10-18 i målforskjell. Hjemme er det blitt svake 1-1-2 og målforskjell 3-7. Selvtilliten er nok imidlertid god, ettersom det er blitt ni poeng på de tre siste kampene – de eneste seirene så langt i sesongen. Men her er det viktig å legge merke til at to av triumfene kom mot Fram Larvik og Kopervik, som ligger nederst på tabellen.

Pors stilte med dette laget sist: Thomas Tollefsen - Lasse Innleggen, Eirik Hanssen, Ulf Riis, Sigurd Nilsen - John-Erling Kleppe, Knut Rønningen, Petter Wickmann (Kim Bentsen 20 min) - Sandro Occhipinti (Victor Vindfjell i 35 min), Marius Lundeberg Enger, Mathias Hegna.

FK Tønsberg er høyt oppe etter sensasjonelle seirer over Vålerenga og Stabæk i cupen. Slike triumfer resulterer ofte i overraskende tap når man er tilbake i den trauste hverdagen, og det kom faktisk mot bunnlaget Fram Larvik. Men Tønsberg var tilbake på vinnersporet med 4-3 over Vard i forrige runde. Ligger nå på 3. plass med 17 poeng på 9 kamper (Flekkerøy vant sin kamp lørdag og gikk forbi).

Tønsberg har hatt rikelig med tid til å komme seg ned på jorda og omstille seg etter cupsuksessen. Men dårlig bortestatistikk (1-1-2 og 6-8 i målforskjell), og det faktum at hjemmelaget har tre strake trepoengere, gjør at vi ikke stoler helt på ren B her. Derfor blir det HB.

8. Vidar – Stavanger
Rogalandsderby i avdeling 3. Hjemmelaget ligger fint plassert på 4. plass med 17 poeng (ble passert av Flekkerøy i går), men Stavanger sliter nede på 12. plass med fattige 9 poeng. Vidars form er bra, med 9 av 12 mulige poeng på de siste 4 kampene.

Stavanger gikk på en stjernesmell mot ikke alt for gode Ålgård i forrige runde. Selv om Ålgård ifølge rapportene var svært effektive, er ikke 0-7 noe man kan være bekjent av. Før denne katastrofekampen virket det som om Stavanger hadde noe på gang – med 5-0 over Odd 2 og 2-2 borte mot Ørn-Horten.

Vi tror Vidar fikser denne kampen ganske greit, og satser derfor på ren H.

9. Ålgård – Randaberg
Nytt derby i Rogaland. Et effektivt Ålgård-lag valset over Stavanger og vant hele 7-0 på bortebane i forrige runde. Det bidro til at Ålgård ligger på en ok 6. plass med fine 19-11 i målforskjell. Før nedsablingen av Stavanger hadde imidlertid Ålgård bare tatt tre poeng på de siste fem kampene.

Randaberg har tilsynelatende full kontroll i avdelingen, og leder suverent med 24 poeng og 18-6 i målforskjell. Forsvaret er med andre ord veldig tett, og da er det ikke så farlig at flere andre lag i serien scorer mer. Det eneste tapet kom mot Odd 2 (0-1) på bortebane for to runder siden. Det er viktig å ta med at Odds stilte et godt lag i denne kampen, med spillere som Fredrik Semb, Tommy Svindal Larsen, Fredrik Gulsvik og Magnus Myklebust.

Mye taler for serieleder Randaberg her, men Ålgårds mange uavgjort (fire på ni kamper) og storseier sist gjør at vi garderer. Derfor UB.

10. KFUM Oslo – Lørenskog
Så er vi over i avdeling 4, der to opprykkskandidater møtes. KFUM ligger på 2. plass med 18 poeng på 9 kamper, mens Lørenskog ligger to plasser bak med 17 poeng (ble passert av Senja i går). Lørenskog har imidlertid best målforskjell (21-8 mot 23-14).

KFUM har et godt 2. divisjonslag, med tidligere Lyn-spiller og playmaker Christoffer Dahl som den mest kjente profilen i laget. På dette nivået er Dahl en klassespiller som kan utgjøre forskjellen på opprykk og en ny sesong i 2. divisjon. KFUM Stilte med følgende lag i borteseieren mot Lillehammer sist: Stian DeWahl, Marius Brevig, Eivind Sæther, Thomas Sæther, Christian Dymbe, Stian Sortevik, Erik Jonvik, Christoffer Dahl, Håkon Haga, Tor Øyvind Reinemo og Cato Valøy.

Begge lag har vært langt bedre hjemme enn borte denne sesongen. Kåffa står med full pott – 12 poeng og 16-3 hjemme, mens Lørenskog har 1-1-2 og 7-8 på sine bortekamper.

Hjemmelaget har ikke spilt en eneste uavgjort denne sesongen, og vi satser på at det heller ikke blir tilfellet her. Derfor HB.

11. Ullensaker/Kisa – HamKam
Vi er fortsatt i avdeling 4. Bunnlaget Ullensaker/Kisa tar imot den gamle og rustne storheten HamKam. Kisa har bare tatt fire poeng på ni kamper og står med 8-24 i målforskjell. Kamma, som spilte to nivåer høyere for to år siden, har hatt en merkelig sesong. Hjemme er det blitt beskjedne 1-1-3, mens bortestatistikken viser imponerende 4-0-0.

HamKam har løftet seg etter en nølende start på sesongen, og står med 10 av 12 poeng på de siste 4 kampene. Det burde blitt tre poeng mot Strømsgodset 2 sist, men sjansesløseri sørget for uavgjort. Er svekket av kaptein Vegar Bjerkes korsbåndsskade og Truls Jevne Hagens beinbrudd, men HamKam må vinne slike kamper for å ha håp om opprykk til Adeccoligaen.

Kisa åpnet bra mot Eidsvold Turn sist, men mistet helt piffen da det kom tre raske mål det siste kvarteret før pause.

Vi satser på en oppskriftsmessig B.

12. Valdres FK - Eidsvold TF
Kupongens siste kamp er også hentet fra avdeling 4. Valdres, som står med full pott på 4 hjemmekamper og ligger på en fin 5. plass (ble passert av Senja i går), er verter for Eidsvold Turn. Sistnevnte lever farlig - rett over nedrykksstreken, med 10 poeng på 9 kamper. Målstatistikken viser imidlertid at bortelaget ikke er lett å slå – det er bare blitt 3 minusmål så langt (15-18).

Valdres er i brukbar form, med 2-2-1 på de siste 5, mens Eidsvold har 1-1-3. Den ene seieren kom mot svake Ullensaker/Kisa i forrige runde (3-0). Ifølge rapportene åpnet Kisa best, men Eidsvold tok etter hvert over og kontrollerte inn en etterlengtet seier.

Vi tror Valdres blir for sterke og spiller ren H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker.

Klikk her for å levere vår 432-rekker. Du kan også levere det store forslaget for 96 kroner via det smarte verktøyet TippStation, som reduserer innleveringsprisen mer enn vinnersjansene.

96 KRONER:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.06.2010 15:55
1. Brasil - Elfenbenskysten H U
2. Italia - New Zealand H
3. Frigg - Førde H
4. Manglerud Star - Notodden H U B
5. Os - Stord H B
6. Hødd - Kolstad H
7. Pors - FK Tønsberg H B
8. Vidar - Stavanger H
9. Ålgård - Randaberg U B
10. KFUM Oslo - Lørenskog H B
11. Ullensaker/Kisa - HamKam B
12. Valdres FK - Eidsvold TF H

Klikk her for å spille dette forslaget!

432 KRONER:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 20.06.2010 15:55
1. Brasil - Elfenbenskysten H U B
2. Italia - New Zealand H
3. Frigg - Førde H
4. Manglerud Star - Notodden H U B
5. Os - Stord H U B
6. Hødd - Kolstad H
7. Pors - FK Tønsberg H B
8. Vidar - Stavanger H U
9. Ålgård - Randaberg U B
10. KFUM Oslo - Lørenskog H B
11. Ullensaker/Kisa - HamKam B
12. Valdres FK - Eidsvold TF H

Klikk her for å spille dette forslaget!

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.