RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Montasje: Scanpix/Nettavisen/Annette Sand
Her er Chelseas ønskeliste til julenissen Roman Abramovitsj.

Carlo Ancelotti har vært en utrolig snill gutt i 2009. Det er det liten tvil om når man ser hvilke spillere som Abramovitsj skal gi Chelsea-manageren når overgangsvinduet åpner.

Londonklubbens russiske eier har satt av 55 millioner pund til å handle for, skriver The Sun. Angriperen Sergio Agüero skal hentes fra Atletico Madrid, midtbanespilleren Jerko Leko skal hentes fra Monaco, og som reserveløsninger har Ancelotti satt opp Ajax-spissen Luis Suarez, Roma-stjernen Daniele De Rossi og Everton-talentet Jack Rodwell.

Chelsea frykter at Manchester City vil pumpe opp volumet på seddelbunken som Atletico Madrid vil kreve for Agüero og ønsker å gjennomføre kjøpet raskt, melder The Times.

Det djevelen er i forhold til Gud, er kanskje Sir Alex Ferguson i forhold til julenissen. Manchester Uniteds manager slår i alle fall fast at han ikke vil kjøpe noen spillere i januar, til tross for klubbens skadekrise i forsvar. Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Wes Brown, Jonny Evans, John O'Shea, Gary Neville og Rafael da Silva, samt Edwin van der Sar sliter alle med skader, skriver The Guardian.

- Spillerkjøp er ikke på agendaen. Vi håper at Wes Brown kommer tilbake om en uke eller ti dager, Rio Ferdinand blir stadig bedre, Gary Neville nærmer seg og Rafael da Silva har begynt å trene igjen. Vi sliter ikke så voldsomt og det er ikke aktuelt å kjøpe spillere nå, sier Ferguson til den lokale radiostasjonen Key 103.

Man kan si hva man vil om The Sun, men avisen har en tendens til å ha gode saker. Tirsdag skriver tabloidavisen at både Craig Bellamy og Shay Given vurderer å slutte i protest mot at Manchester City ga Mark Hughes sparken. Spillerne har ikke uttalt seg i saken, men det har «en kilde nær spillerne».

Når vi først har dratt Gud inn i denne spalten, kan vi jo like gjerne trekke inn Moses også. Victor Moses er nemlig dagens mest populære mann. Ikke i antall aviser som omtaler ham, men i antall klubber som ønsker ham. Crystal Palace-spissen er ønsket av Roma, Barcelona, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Sunderland, Fulham, Wigan, Birmingham og Hoffenheim, ifølge Daily Mail.

Daily Mirror forteller at Robbie Keane i januar vil bli solgt til Celtic dersom Tottenham får målvakten Artur Boruc i retur. Andre aviser skriver at Keane blir værende på White Hart Lane.

Blackburn Rovers håper å hente inn James Beattie fra Stoke City i en byttehandel med Jason Roberts. Beattie startet karrieren i Blackburn, og har opplevd en ny vår som fotballspiller i Stoke.

Liverpool kan innstille leteaksjonen etter Alberto Aquilani. Italieneren som kostet 20 millioner pund og som knapt får spille, har reist til Beograd for å få behandling for leggskaden sin av den kontroversielle «morkakelegen» Marijana Kovacevic. Rafael Benitez har fått beskjed om at han må selge før han kan kjøpe, og planlegger ifølge The Guardian å selge Ryan Babel, Andrej Voronin, Andrea Dossena og Philipp Degen.

Trekk pusten dypt - nå øker vi tempoet: Blackburn og Everton vil begge ha Alan Hutton fra Tottenham, West Ham forsøker å kjøpe Olivier Giroud fra Tours FC, Wolves er interessert i Birminghams veteran Lee Carsley, Paris St. Germain har tilbudt Mateja Kezman til West Ham, som igjen kan miste Matthew Upson i januar, mens Portsmouth vil forsøke å låne Miguel Vitor fra Benfica hvis kjøpenekten trekkes tilbake.

Avslutningsvis kan vi nevne at Barcelona skal ha strøket Robinho av ønskelisten etter at Manchester City takket nei til deres siste tilbud.

- De betingelsene vi satte for Robinho var ikke akseptable for City. Ettersom troppen vår har utviklet seg så bra, vil vi ikke kjøpe noen i januar dersom det ikke dukker opp noen uforutsette hendelser helt på tampen, skal Barcelonas president Joan Laporta ha uttalt i et radiointervju.

Kilder: BBC, Daily Mirror, Daily Record, The Sun, Daily Mail, The Times, The Guardian, Daily Express.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere