*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix

Kan Premier League snart glede seg over et gjensyn med denne gamle Arsenal-helten?

05.01.10 15:02

Manchester City er den største kjæledegga til oss som skriver Premier League-ryktene, og har betydd like mye for denne spalten som Alfred Nobel for Det Internasjonale Skapsprengerforbundet. Tirsdag er så absolutt ingen dårlig dag for Eastlands-laget på ryktefronten: Den gamle Arsenal-helten Patrick Vieira skal være på vei til Manchester, sannsynligvis bare på lån, hevder flere aviser, som også antyder at Roberto Mancini jakter på Ryan Shawcross. Stoke har satt en prislapp på 200 millioner for den tøffe stopperen, noe som bare vil kunne skremme vekk de andre beilerne – Liverpool og Tottenham. Mark Hughes er allerede skremt vekk, men skal nå være aktuell som tyrkisk landslagstrener, hevder Daily Mirror.

Liverpool er ikke akkurat like pengesterke som gutta litt lenger øst, men det stopper ikke Rafa Benitez fra å tråle markedet etter nye varp. Andrea Dossenas overgang til Napoli frigjør noen midler, Andrej Voronin skal være på vei til Dynamo Moskva og Birmingham skal være villige til å betale nesten 80 millioner for Ryan Babel. Det betyr at Atletico Madrid-vingen Maxi Rodriguez kjapt kan være på plass på Anfield, som sågar skal være villig til å gå ned i lønn for å havne i (den forhenværende?) storklubben. De får imidlertid konkurranse av Tottenham, som er mer enn villige til å tilby David Bentley som en del av pakka.

Alex Ferguson og Nemanja Vidic skal ikke ha sendt hverandre julekort, noe som Real Madrid har fått med seg. Konflikten mellom United-gigantene kan føre til at den tøffe stopperen havner i Real Madrid. Lykkeligere blir Sir Alex neppe av at han har fått beskjed om å vente til sommeren med å hente Hulk fra Porto .

Chelsea har gitt klar beskjed om at de ikke skal handle i januarvinduet, men det stopper ikke ryktene. Drøyt 200 millioner skal London-laget være interessert i å betale for Sampdorias Giampaolo Pazzini, men italienerne er bare interessert i en handel hvis de får beholde spissen på lån ut sesongen.

Tenåringsfrekkasen Jack Wilshere er på desperat utkikk etter en klubb som kan gi ham litt mer spilletid enn hva han får i Arsenal. Han har sagt nei til et Championship-lag, men nå skal det også ha kommet en Premier League-klubb som er villig til å ta ham på lån.

Han ble helt i halve England da han sendte Manchester United ut av FA-cupen i helga. Nå skal prisen på Jermaine Beckford ha doblet til nærmere 30 millioner, men foreløpig er det bare interesse fra Championship. Tidobler man prisen kommer kanskje Manchester City på banen?

Erik Nevland får brukbart med spilletid i Fulham, verre kan det bli på nyåret. Roma-spiss Stefano Okaka skal være veldig lysten på å flytte til London og Fulham, hevder spillerens agent. Det er det også mange andre som er, kanskje havner Nuno Gomes i West Ham, mens Owen Coyle sannsynligvis tar turen fra Burnley til Bolton. Det det eneste som er sikkert, er at ingen tar turen til Portsmouth. Kystbylaget skal i krisesamtaler med den engelske spillerorganisasjonen etter at man fortsatt står uten desemberlønna på kontoen.

Kilder: BBC, Daily Mail, Telegraph, Times, Sun, Sporting Life, Daily Mirror, Daily Star.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.