Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix

Dårlig økonomi kan få denne karen til å forlate Manchester United.

12.01.10 12:28

Mye oppmerksomhet har blitt viet Liverpool og klubbeiernes finansielle problemer. Ikke fullt så mye spalteplass har Glazer-familien fått, men nylig kom det fram at deres Manchester United har en gjeld på over seks milliarder kroner. Slikt må også betjenes, og skal man tro the Sun, og det er faktisk de som gjør det, så kan det åpne for at Wayne Rooney forsvinner for 70 millioner pund (630 millioner blanke, norske kronestykker) til en av de to spanske gigantene. Vi satser ikke ukelønna vår på det, spesielt ikke siden andre aviser skriver at Sir Alex snart vil få om lag 650 millioner til å styrke stallen med, men langt større tillit fester vi til ryktet om at Benfica-vingen Angel di Maria er ønsket på Balløya. Den argentinske landslagsspilleren skal være i sentrum for overgangskrigen mellom Chelsea og Manchester United, skal vi tro Daily Mail, men Inter Milan og José Mourinho skal også være lystne på Benfica-spilleren.

Apropos Chelsea. For under en måned siden garanterte Carlo Ancelotti at han ikke ville kjøpe en eneste spiller i januarvinduet. Så langt har den italienske manageren holdt sitt ord, men det forhindrer ikke engelske aviser å spekulere vilt i hvem som kan bli flydd inn til London i løpet av de neste to ukene. Tenåringen Sergio Canales fra Racing Santander skal være høyaktuell, selv med konkurranse fra Arsenal, Manchester City og Liverpool – og selvsagt Real Madrid, da, mens Franck Ribery sier hans neste klubb enten er Chelsea eller Real.

Langt større bekymring vekker det nok på brua at kontraktsforhandlingene med Joe Cole har gått i stampe. Det kan bety at breddeholderen kan forsvinne vederlagsfritt fra den blå delen av London etter sesongen, noe som skal ha gjort at Roman Abramovitsj ikke har sovet siden nyttår. Sunderland skal være først i rekken av beilere.

Sove godt har heller ikke Liverpool-fansen gjort denne sesongen, men tirsdagens rykter kan kanskje få litt av humøret tilbake? Det er i alle fall nok av spillere Englands mestvinnende klubb blir koblet til. Sergio Canales er nevnt, i tillegg skal Rafa Benitez vurdere å få ordne på spissproblemene sine ved å hente inn Louis Saha - Bordeaux' Marouane Chamakh vurderes også. Sistnevnte har lovet å gi et svar på hvor han skal spille i fremtiden innen utgangen av måneden. Nevnte Benitez bør for øvrig få sparken som Liverpool-manager, sier den gamle Liverpool-legenden John Aldridge til herrebladet Nuts Magazine.

Foto: SCANPIX

Helt sprøtt er vel ikke Aldridges forslag, men at Liverpool skal få konkurranse fra Tottenham i kampen om Saha høres nokså vilt ut. Big Harry kan neppe åpne et garderobeskap på White Hart Lane uten at det faller ut en anstendig spiss, men det forhindrer ikke en av hovedrolleinnehaverne i «Skjønnheten og udyret» til å hamstre flere. Benfica-spiss Javier Saviola er det allerede lagt inn et bud på, men 45 millioners-forslaget fikk bare portugiserne til å riste på hodet.

Langt større behov for forsterkninger framover på banen har man litt lenger bort i gata. Også Arsenal skal være interessert i Louis Saha, i tillegg synes Wenger det er lenge siden han fikk ferske froskelår, så han har vært og tittet på nevnte Marouane Chamakh den siste tida.

Skuffende lite om ryktebørsens kjæledegge i dag. Manchester City-supporterne kan likevel glede seg over at de nå kan rekke (en ny) tunge til United-supporterne, i og med at de nå har overtatt samarbeidsavtalen United tidligere hadde med Sporting Lisboa. I praksis betyr det at hvis portugiserne har noen interessante spillere, så har City førsterett på dem. For tiden virker det jo som om de har førsterett på nesten alle spillere som er å oppdrive på planeten Tellus – så lenge de har det største sjekkheftet.

Noe stort sjekkhefte har man ikke i Burnley, ei heller ser det ut til å være påtrykt Gold ved siden av Visa-kortet. Derfor kan de fort ende opp med Paul Ince som manager – for Blackburn-oppholdet hans var jo en dundrende suksess.

Kenwyne Jones er en langt dyrere mann, noe også Steve Bruce gir klar beskjed om. – Han har dere ikke råd til, sier Sunderland-sjefen til Birmingham og andre interessenter. Kanskje får de høytflygende brummisene Stephen Hunt i stedet, Wigan kan «få» Mallorcas målfarlige Ariz Aduriz (for 45 millioner), Brede Hangeland kan få ny stoppermakker i polske Kamil Glik og slik fortsetter nå dagene.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.