*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: PA Photos/Scanpix

Kan Liverpool-supporterne pustet lettet ut?

13.07.10 15:12

Englands mestvinnende lag gjennom historien framstår for tiden som et sted hvor utgangsdørene er langt større enn inngangsdørene. Yossi Benayoun og Fabio Aurelio er allerede historie, mens Fernando Torres framtid er mildt sagt uviss – ifølge The Sun har ikke Chelsea-interessen forsvunnet, til tross for at VM-vinneren sannsynligvis er ute de neste par månedene. Samtidig kan hardt kritiserte Lucas være på vei til Palermo, Insua kobles til Fiorentina, mens Nabil El Zhar bare vil bort – og også David Ngog forsøker man å få ut av korridorene på Anfield.

Litt godt nytt er det likevel. Sjefen sjøl, Steven Gerrard, er plutselig ikke så aktuell for Real Madrid som tidligere rapporter tydet på. Spanjolene har nemlig tittet på Wikipedia, og funnet ut av midtbanespilleren nemlig har rundet de 30 – og da blir Liverpools prisforlangende (på et sted mellom 300 og 500 millioner kroner, noe avhengig av hvilke kilder du benytter) i høyeste laget, mener man i den spanske hovedstaden.

Blir han værende på midtbanen kan han få assistanse av det belgiske stortalentet Steven Defour. Manchester United har lenge vært favoritt til å sikre seg 22-åringen, men mye tyder på at midtbanespilleren i stedet vil bli Roy Hodgsons første signering – om det ikke blir Ghanas sorte får, Asamoah Gyan, da. Ifølge The Guardian skal pengene for et eventuelt Lucas-salg brukes på Rennes-spissen.

Er det full aktivitet i Liverpool, sitter man heller ikke og tvinner tommeltotter i Manchester. Begge klubbene er som kjent særs interessert i Mario Balotelli, mens Citys ønskeliste stopper ikke der. Spisser har de som kjent alltid vært glad i, og nå skal også Wolfsburgs Edin Dzeko være på vei – for nærmere en halv milliard. Eller vekslepenger, som man også kaller slike beløp på Eastlands.

Joe Cole er heldigvis en smule mer populær blant Premier League-managerne enn hos Fabio Capello. Nå lover sommerens heteste overgangsobjekt at hans neste arbeidsgiver skal være klar i løpet av ti dager – Arsenal, Tottenham og Liverpool venter ekstra spent på beslutningen til breddeholderen.

Coles beslutning er ikke den enste Arsène Wenger venter spent på. London-laget er desperate etter å få ferske sølvvarer inn på Emirates, og mye tyder på at det vil bli betydelige utskiftninger i den eksisterende stallen. Eduardo er aktuell for Besiktas, Valencia og Aston Villa, mens det neppe hjalp mye på nervene at Puyol og Pique mandag dro en Barca-trøye på Cecs Fabregas da Spanias VM-vinnere ble hyllet i hjemlandet.

Mer hyggelig er det nok da for Arsenal-supporterne at også Wenger skal være meget interessert i Inters stortalent Mario Balotelli (se over), men det hele kan utvikle seg til en skikkelig budkrig, da også – vent på det – Bogno Regies har meldt seg på i jakten etter 19-åringen. Nei da, det er selvsagt Chelsea som også skal være interesserte i spissen, og det er ikke den eneste målgjøreren seriemesteren ønsker. Anderlechts Romelu Lukaku skal være høyaktuell, og det faktum at han nylig ble avbildet med en Chelsea-drakt utenfor Stamford Bridge kommer neppe til å svekke overgangsryktene. Arsenal, AC Milan og Real Madrid skal også være interesserte i 17-åringen, som allerede har debutert for det belgiske landslaget.

Lenger ned på ligatabellen er det West Ham som drar de største overskriftene i tirsdagens aviser, med sitt rekordbud på rundt 110 millioner for Nice-spissen Loic Remy. Fulham er på managerjakt og sikler på USA-sjef Bob Bradley, mens sønnen Michael skal være aktuell for nyopprykkede Blackpool. Den en gang så lovende James Beattie har havnet helt i kulden i Stoke, og får ikke være med pottemakerne på deres preaseasontur. Sheffield Wednesdays Lee Grant er aktuell som ny sisteskanse i West Brom, mens Jimmy Bullard og Sol Campbell neppe er særlig aktuelle for noen akkurat nå – begge profilene blir kritisert for å ha priset seg ut av mulige overganger i går.

Kilder: Sporting Life, BBC, The Guardian, imscouting, Daily Star, The Sun, Daily Mirror, Daily Mail, Daily Express, Daily Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.