*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Scanpix/Reuters.

United har fått blod på tann – skal hente Liverpools beste mann.

27.10.10 10:29

Paul Stretford bør ha gode forhandlingskort neste gang han skal diskutere forsikringspremien med Aon, og Manchester United har endelig klart å sette sin rike nabo i skyggen i forhold til antall spaltemeter de siste ukene. Det har tydelig gitt mersmak, og tirsdag legger Sir Alex Ferguson en kraftig søknad om å få ytterligere fokus på Englands nestmestvinnende klubb.

– Jeg vil ha Pepe Reina, mener Daily Mirror å vite at United-sjefen tenker.

Rundt 110 millioner kroner skal Ferguson være interessert i å betale for Liverpools sisteskanse, og dermed kan gamlegutta i United snart få ta plassen på pensjonistplassene på Old Trafford. Edwin van der Sar er nemlig ikke den eneste Ferguson er klar for å pensjonere, med nye rykter om at den nederlandske midtbanetrioen Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay og Leroy Fer kan være på vei, spøker det for evighetsmaskinene Paul Scholes og Ryan Giggs også. Patrice Evra er imidlertid som unggutt å regne med sine 29 år, noe som gjør Sir Alex er klar for å gi United-backen forlenget kontrakt «med drømmebetingelser».

Everton, Liverpool og Arsenal sitter imidlertid ikke rolig på sidelinja når United vinker med sjekkheftet, og Premier League-trioen varsler at de vil gi United kamp om Afellay. Til tross for at den ettertraktede PSV-spilleren ikke scoret i helgas sønderknusing av Feyenoord (2-0-målet er et selvmål), står midtbanespilleren med fem mål på sine ti seriekamper i år – med andre ord med flere nettkjenninger enn Fernando Torres og Wayne Rooney til sammen denne sesongen.

Cesc Fabregas gleder seg over at Arsenal er blitt et tøffere lag, men mener samtidig at London-laget må hente hjem sølvvarer skal de bli betraktet som en virkelig stormakt. Det samme har Arsène Wenger merket seg, og nå vurderer Arsenal-bossen å hente Werder Bremens storvokste Per Mertesacker inn i forsvaret.

Sølvvarer er vel ikke det man mest tenker mest på i Liverpool for tida, men spillerforsterkninger er de fleste enige kan trenges. Etter suksessen med Christian Poulsen vurderer Roy Hodgson en ny midtbanespiller, nemlig Nuri Sahin. Tyrkeren er fast på høytflygende Borussia Dortmund, og står med 24 landskamper for Guus Hiddinks mannskap.

Manchester City, som nylig fikk en ny, snau milliard inn på kontoen fra sine arabiske eiere, har også vendt øynene sine/siden mot Tyskland. Der har de stoppet på Wolfsburgs spiss(!) Edin Dzeko, som er priset til drøyt 350 millioner. Skulle overgangen gå i vasken, påstås det at City i stedet vil hente Roberto Mancinis favorittspiller – Zlatan Ibrahimovic.

Spisser som vet hvor målet står er alltid en ettertraktet vare (onde tunger påstår dette er noe de fleste bør vite, men sjekk statistikken til Peter Crouch, så skjønner du at dette ikke er tilfellet). Ikke så rart at Harry Redknapp derfor linkes til enda en målmaskin, Anderlechts Romelu Lukaku, som er priset til nærmere 200 millioner. 17-åringen har 19 mål på 44 kamper for det belgiske storlaget, og følges også av Real Madrid, Chelsea, Arsenal og Inter.

Everton og kvalitetsspisser er to ord som ikke hører sammen i samme setning, ei heller denne. David Moyes er nemlig på jakt etter en midtbanespiller, og valget ser ut til å falle på Inters Sulley Muntari, men Liverpool-laget får konkurranse fra Tottenham, Wolfsburg og Roma. Nevnte Moyes ønsker også Chris Eagles, og der skal konkurransen være mindre, selv om Burnley har bedt det Bill Shankly kalte Liverpools tredje beste lag stikke dit pepperen gror.

Tirsdagens PL-rykter rundes av med Ian Holloways bekymring om at Matt Gilks og David Vaughan vil forsvinne fordi de oransjekledde ikke kan innfri lønnskravene, at lillebror Ferdinand er på vei fra Sunderland til Italia (Bari eller Fiorentina), og Martin O'Neill mer sannsynlig blir å finne i Saudi-Arabia enn på Anfield. Al Hilal skal være villig til å gi den gamle Villa-sjefen drøyt 40 skattefrie millioner over to år, og dermed kan det være duket for Manuel Pellegrini i Liverpool. Den gamle Real Madrid-sjefen sier i alle fall at han har blitt forespurt om å ta over for Roy Hodgson, og da må det jo være sant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag