Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Pa Photos/Scanpix

En slu londonklubb planlegger å kuppe Darren Bents overgang til Aston Villa.

18.01.11 11:08

Det har gått ganske så stille og rolig for seg så langt i Premier Leagues januarvindu, men mandag ettermiddag begynte det å skje ting på balløya. Ut av ingenting kom plutselig nyheten om at Darren Bent hadde fått nok av livet i Sunderland og bedt om å få forlate klubben. Den målfarlige spissen skal ifølge rapportene være høyaktuell for en overgang til Aston Villa.

At Bent kommer til å forlate Sunderland, er hylekoret - eller pressen i England som de også kalles - skjønt enige om. Hvilken sum Aston Villa må skrive ned på sjekken som sendes i retning Stadium of Light er det imidlertid flere versjoner av. Lokalavisen Birmingham Mail foreslår rundt 180 millioner kroner, mens Daily Mail slår til med den nette sum av 240 millioner kroner.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242.

Sunderland håper å kunne bruke Bent-pengene til å sikre seg Roman Pavlutsjenko som erstatter på topp.

Skulle Villa få sin mann vil i så fall det være dårlig nytt for John Carew. Nordmannen er ikke akkurat bestevenn med manager Gérard Houllier, og har ved flere anledninger blitt linket bort fra Villa Park. Det at den storvokste spissen så langt i år står med hele null nettkjenninger i ligaen styrker nok heller ikke aksjene. Siste rykte rundt Carew er at West Ham er interessert.

På Stamford Bridge har de høye herrer fulgt nøye med i avisene det siste døgnet, og brukt en rød tusj til å ringe rundt artikler vedrørende ferdigpakkede Darren Bent. Chelsea skal ifølge spekulasjonene stå klare til å kuppe Bent-overgangen foran nesa på Houllier og Villa.

LES OGSÅ: Bent-sjokk for Sunderland

Chelsea skal også være i ferd med å sikre seg sårt tiltrengt bredde i forsvarsrekka. David Luiz - til daglig å finne på treningsfeltet til Benfica - har med jevne mellomrom dukket opp i denne ryktespalten og nå er han tilbake. Daily Mirror prøver å innbille oss at stopperen kommer til å signere for Chelsea, og at overgangssummen skal ligge på rundt 220 millioner kroner.

Fra en londonklubb på stopperjakt til en annen. Arsenal ser også ut til å være i markedet etter en bauta der bak, og mandag var det franske Philippe Mexes som var hetest på blokka til Arsène Wenger. Snaue 24 timer senere er det imidlertid en annen av Arsenal-managerens landsmenn som nevens. Michael Ciani fra Bordeaux skal nå være Arsenals hovedmål i januar.

Til tross for at unggutten Rafael da Silva i Manchester United ble sendt i dusjen mot slutten av oppgjøret mot Tottenham i helga, har ikke det skremt bort de klubbene som følger brassens utvikling. Og en av Englands mindre troverdige kilder mener nå å vite at selveste Barcelona-manager Josep Guardiola skal ha fått øyene opp for Rafael. Tro det den som vil.

Så langt i overgangsvinduet har det vært ganske så stille rundt United, men denne tirsdagen er det også noen godbiter for dere «røde djevler» der ute. Sir Alex Ferguson skal blant annet være interessert i å sikre seg Sergio Busquets fra Barcelona. Samtidig skal skotten også ha et håp om å slå Real Madrid i kampen om den argentinske 17-åringen Juan Manuel Iturbe.

Real-manager José Mourinho har brukt vinteren til å lete etter en spiss, og siste nytt var at portugiseren ønsket en retur for Ruud van Nistelrooy. Det blir trolig ikke noe av, og dermed har Mourinho i stedet vent øynene mot den lyseblå delen av Manchester. Carlos Tévez skal angivelig nå stå øverst på spissønskelisten til den kongelige klubb.

West Ham har hatt en tung sesong så langt, og nå håper klubben at et par nye spillere kan gjøre livet lysere utover vårsesongen. Paris St. Germain-spissen Peguy Luyindula blir betraktet som en fyr som kan treffe ballen i ny og ne, men her må «The Hammers» belage seg på konkurranse fra West Bromwich. Roberto Di Matteo har nemlig også lyst på Luyindulas tjenester.

En som trolig ikke blir å finne i West Ham-drakten så mye lenger er en gang så lovende, men akk så skadeplagede Valon Behrami. Sveitseren har ved en rekke anledninger blitt linket bort fra Upton Park, og denne gangen er det Fiorentina som skal være villig til å overføre rundt 45 millioner kroner over på West Hams konto for å sikre seg kantspilleren.

Også Fulhams Diomansy Kamara er ønsket i italiensk fotball. Sampdoria legger ikke skjul på at de ønsker seg spissen.

Fulham på sin side håper å redde Shaun Wright-Phillips fra benketilværelsen i Manchester City, og londonklubben skal ligge godt an i kampen om vingen. Godt an skal også Bolton ligge i sitt forsøk på å sikre Middlesbrough-stopperen David Wheater.

Over til Liverpool nå, der mange nok sitter på nåler og håper at «King» Kenny Dalglish og hans stab skal gjøre noen reale kupp før vi skriver februar 2011. Mandag ble hardhausen Mark van Bommel nevnt som en het kandidat, mens det tirsdag er Jerome Thomas fra West Bromwich som skal være det store målet. Thomas skal være verdsatt til rundt 50 millioner kroner.

Bare Jerome Thomas, tenker du kanskje. Er det noe særlig å skryte av, da? Vel, det kan jo også nevnes at Aston Villas Ashley Young nok en gang blir satt i forbindelse med de røde fra Beatles-byen tirsdag. Det blir også Stewart Downing fra samme klubb, mens også målmaskinen Luis Suarez fortsatt skal være aktuell. Da så det plutselig litt lysere ut igjen.

Tottenham er også på krigsstien, og Rafael van der Vaart har oppfordret tidligere nevnte Mark van Bommel om å pakke sakene sine og reise fra München til London. Manager Harry Redknapp skal også være hypp på å sikre 33-åringen, men kan få konkurranse fra både AC Milan og Manchester City, som også skal snuse på den sympatiske nederlender.

Få Nettavisens Premier League-rykter på sms: Send PLRYKTER til 2242.

Redknapps spissjakt er også i ferd med å bli en føljetong for lesere av denne spalten, og den som oftest blir nevnt med en overgang til White Hart Lane er Sevillas Luis Fabiano. Ryktet som dukker opp omtrent en gang i uken gjør comeback denne tirsdagen. Samtidig ryktes det også at Redknapp vil snappe opp Luis Suarez foran nesa på Liverpool.

Til slutt noen kloke ord fra Alan Pardew. Den ferske Newcastle-treneren mener det vil bli veldig vanskelig for klubben å beholde Joey Barton om han fortsetter storspillet sitt denne sesongen. Det Pardew kanskje glemmer er at de færreste vil ha Barton, selv om de får bråkmakeren kastet etter seg med bæresele og bruksanvisning.

(Kilder: BBC, Sportinglife, The Guardian, Daily Mail, Metro, TalkSport, Birmingham Mail).

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.