*Nettavisen* Sport.

Tirsdagens Premier League-rykter

Foto: Alex Grimm / Getty Images / All Over Press

Ilkay Gundögan kan velge og vrake blant storklubbene.

Borussia Dortmunds tyske landslagsspiller Ilkay Gundögan (23) er en ettertraktet mann.

23-åringen er ifølge Daily Mail ønsket av både Arsenal og Manchester United, og vil nok også forsterke begge lagene vesentlig, men ifølge den engelske tabloidavisen får Premier League-storhetene kamp av Barcelona om signaturen hans.

Det ryktes at også Nittedal IL ville ha takket ja til Gundögan dersom tyskeren hadde signalisert interesse for å spille for romeriksklubben.

Samme avis skriver for øvrig at Arsenal har satt speidere på Ajax-spilleren Davy Klaassen, en 20-åring som sammenlignes med Dennis Bergkamp.

I Manchester United er stemningen blitt så desperat at man ifølge The Guardian nå vurderer å hente inn Wesley Sneijder (29), som selv ville til Old Trafford før han måtte nøye seg med Galatasaray i januar, da han forlot Inter. Nå er Sneijder ett år eldre og ett år nærmere pensjonstilværelsen, men det plager visstnok ikke David Moyes.

Samtidig vurderer Moyes å selge Shinji Kagawa (24) tilbake til Borussia Dortmund, melder tyske Welt.

West Ham United har i mange år vist en forkjærlighet for spillere uten videresalgspotensial. Daily Mirror mener å vite at londonklubben nå har kastet sine øyne på Diego Milito (34) i Inter. Han skal - utrolig nok, alderen tatt i betraktning - være tilgjengelig for en rimelig penge. Etter det Nettavisen erfarer, kommer Milito til å kreve at West Ham sikrer ham en plass på et av Londons fineste gamlehjem når kontrakten går ut.

Vi fortsetter med en skikkelig godbit: Everton er interessert i Manchester United og ønsket av Liverpool. Vel, ikke Goodison Park-klubben Everton, men den brasilianske spissen Everton Ribeiro (24), som ifølge Sky Sports er verdsatt til rundt ti millioner pund.

Liverpool sliter for øvrig tungt med skader for tiden. Daniel Sturridge er ute til midten av januar, Steven Gerrard fryktes ute i seks uker og også Jordan Henderson sliter med skade i flere uker, ifølge Daily Mirror. Dermed begynner det å bli tynt med midtbanespillere på Anfield.

Apropos skader: Stewart Downing er ifølge The Sun ute i ti uker etter ankelskaden han pådro seg mot Liverpool.

The Guardian skriver at Samuel Eto'o (32) vil signere for en klubb i Major League Soccer i USA når kontrakten hans med Chelsea går ut neste sommer. Hvis den planen går i vasken, er helt sikkert West Ham interessert.

Vi avslutter med Crystal Palace, som ifølge Daily Mirror vurderer å legge inn et bud på Brøndby-spissen Simon Makienok i januar. 23-åringen er høy som en Manhattan-bygning og har fire landskamper for Danmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.