Gå til sidens hovedinnhold

To fans drept på vei til VM-stadion i Brasil

Et drøyt år før fotball-VM kommer skremmende nyheter fra arrangørlandet Brasil.

To fans ble i helgen skutt og drept på vei til VM-arenaen Castelao.

Sikkerheten kan fort bli en av de største utfordringene under neste års verdensmesterskap i fotball. Brasilianske myndigheter har sitt å stri med. Ifølge avisen Globo ble to Ceara-fans skutt i hodet av to personer kledd i Fortaleza-utstyr som kom kjørende forbi.

Ifølge avisen The Folha de São Paulo startet bråket da Ceara-tilhengere begynte å kaste steiner på hjemmelaget Fortalezas fans.

En person er pågrepet etter hendelsen som fant sted rundt fem kilometer fra Arena Castelao. Politiet sendte ut store styrker for å gjenopprette ro og orden.

Ceara vant 1-0 mot erkerivalen Fortaleza. Arena Castelao skal brukes under kontinentcupen i juni. Åtte nasjoner skal møtes i det som blir en generalprøve foran neste års fotball-VM.

Selve kampen gikk rolig for seg. Den lokale VM-komiteen hevdet at skyteepisoden ikke hadde direkte sammenheng med søndagens kamp. De 15.000 tilskuerne inne på stadion oppførte seg rolig.

– Det er mye treningsarbeid fra militærpolitiet, sivilpolitiet og også hæren om dagen. Vi har ingen store bekymringer for kontinentcupen, het det i en uttalelse fra den lokale arrangørstaben, ifølge Reuters. (©NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus