*Nettavisen* Sport.

To kamper, to mål!

Foto: (AP/Scanpix)

Men etterpå snakket Alex Ferguson mer om en annen spiss enn Michael Owen. Solskjær: Sikker på Owen-suksess Rooney: Alle ville slitt i Newcastle

21.07.09 07:58

MALAYSIA XI - MAN.UTD 0-2:

Neida, motstanden var ikke den aller beste. Likevel kan Manchester United-fansen glede seg over de to kampene mot et sammensatt lag fra Malaysia.

For etter en sommer hvor viktige Cristiano Ronaldo og Carlos Tevez forsvant, er United avhengige av at noen av de nye imponerer. Gabriel Obertan og Antonio Valencia er ikke med til Asia, men det er Michael Owen.

Og han har virkelig levert varene.

Først scoret han i debuten fredag etter å ha kommet innpå som innbytter en snau halvtime før slutt.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

To mål på to kamper
Mandag startet han - og noterte seg altså for nettkjenning igjen.

Etter 13 minutter vant han ballen etter et innlegg fra Zoran Tosic, og nettet som en målgjører skal gjøre det. Etter en drøy halvtime fikk han sjansen igjen, men denne gangen traff ballen innsiden av stolpen før den gikk ut.

Owen forlot banen etter en times spill, men var ikke alene på scoringslista mandag. Han var heller ikke den første som scoret i kampen.

(Se høydepunktene fra kampen i videovinduet)

HTML EMBED

Stortalent
Federico Macheda (17), stjerneskuddet som viste seg frem med et par avgjørende scoringer i Premier League i vinter, startet på topp sammen med Owen, og gjorde 1-0 allerede etter 11 minutter. Darren Fletcher gjorde forarbeidet.

Spørsmålet er hvor Moldes Mame Biram Diouf skal få plass når han ankommer Manchester i januar. Han må nok finne seg i å være et stykke bak Owen, Wayne Rooney og Dimitar Berbatov i køen. Trolig også Macheda. Og muligens også Danny Wellbeck.

Alex Ferguson avslørte etter kampen at nettopp Macheda var grunnen til at United ikke hentet flere spisser i sommer.

- Vi har store forhåpninger for ham, og ja, det var på grunn av ham at vi ikke hentet enda flere spisser. Han er bare 17 år, men vi har stor tro på ham, sa United-manageren.

- Han er sterk, aggressiv og en utmerket avsluttet. Han har flere fantastiske kvaliteter. Å ha ham sammen med Michael Owen er som å ha to nye spillere, egentlig, fortsatte han.

Og er det én ting Uniteds to første kamper i Asia har vist, er det at Alex Ferguson har en voldsom bredde i stallen. Og fortsatt mangler altså spillere som Ji-Sung Park, Nemanja Vidic, Obertan, Valencia og Owen Hargreaves.

Uniteds lag: Foster (Kuszczak 46) - Neville (O´Shea 61), Brown, Evans (Ferdinand 61), Fabio (Evra 57) - Fletcher (Gibson 69), Carrick (Scholes 69), Giggs (Anderson 69), Tosic (Nani 61) - Owen (Berbatov 61), Macheda (Rooney 66)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.