Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To lag klare for Tippeligaen

OPPRYKK: Utligning av Kristiandsunds Daouda Bamba sørget for at laget sikret opprykk til Eliteserien 2017.
OPPRYKK: Utligning av Kristiandsunds Daouda Bamba sørget for at laget sikret opprykk til Eliteserien 2017. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kristiansund og Sandefjord gjorde jobben og er klare for Norges øverste divisjon.

Kristiansund kunne vært klare for Tippeligaen, eller Eliteserien som det vil hete fra neste sesong, allerede forrige uke, men avga poeng hjemme mot Fredrikstad.

Søndag gjorde de imidlertid jobben borte mot Jerv, etter at Daouda Bamba utlignet vertenes ledelse en snau halvtime ut i oppgjøret.

Bortelaget hadde også marginene med seg, for Jervs Alexander Lind ble trolig snytt for straffespark da han ble lagt i bakken innenfor 16-meteren. Dommeren vinket spillet videre.

Kampen ebbet imidlertid ut med 1-1 på resultattavlen, dermed kan ikke laget fra Nordmøre i Møre og Romsdal bli dårligere enn nummer to i OBOS-ligaen.

- Det er utrolig deilig. Å komme hit til avgjørende kamp hvor vi har kniven på strupen og Jerv har kniven på strupen. Vi tok tak i kampen og var med hele veien og jeg føler vi fikk det inn i vårt spor. Vi slapp inn et mål, men responderte med en gang og derfra og ut så stengte vi egentlig ganske greit igjen. Jeg føler vi hadde forholdsvis god kontroll og fulgte sånn sett kampplanen fra punkt til prikke, sa Kristiansunds kaptein Espen Næss Lund til NTB.

Får følge av Sandefjord
Også Lars Bohinen og Sandefjord er klare for en retur til Eliteserien, etter at de sikret poeng hjemme mot Bryne søndag ettermiddag.

Kampen inneholdt en rekke gode målsjanser, men det skulle ta 85 minutter før ballen gikk i mål.

Tidligere Rosenborg-spiller Kjell Rune Sellin sendte Sandefjord til himmels da han stupte inn et innlegg fra Erik Mjelde. Dermed klatret de forbi Kristiansund og opp på tabelltopp. Kun målforskjellen skiller de to lagene.

- Det er en følelse som ikke kan beskrives. Det er det her vi har jobbet mot i hele år. Vi legger ned en innsats alle mann og jeg er rett og slett stolt over den innsatsen vi har lagt ned, sa Sellin til NTB etter kampslutt.

- Bare å gratulere Sandefjord og Kristiansund med opprykk til Eliteserien 2017! Meget imponerende og fortjent, skriver TV 2s fotballsekspert Jesper Mathisen.

Klare for kvalifisering
Før siste serierunde er også Jerv, Kongsvinger, Sandnes Ulf og Mjøndalen sikret kvalifiseringsplass, som gjør at de kan ta følge med Sandefjord og Kristiansund.

På motsatt side av tabellen er Raufoss og KFUM Oslo allerede klare for nedrykk. Trolig får de følge av Bryne, som har tre poeng opp til sikker plass. Hødd og Ull/Kisa kjemper om å unngå den siste nedrykksplassen, der førstnevnte har ett poeng å gå på.

Det gjenstår én runde igjen av årets sesong i OBOS-ligaen.

Hele tabellen finner du i Nettavisens livesenter.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!