RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To nordmenn kunne juble

Foto: Vassili Donev (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men ingen stor norsk aften i Europa League.

Sjekk samtlige resultater fra åpningskampene i European League!

Ingen norske lag er med i gruppespillet i Europa League. Det er derimot flere utenlandske klubber med norske spillere.

Både Bjørn Helge Riise og Erik Nevland spilte hele kampen da Fulham spilte 1-1 på bortebane mot bulgarske CSKA Sofia i sin åpningskamp torsdag kveld. Men spilletiden var strengt tatt det eneste som var å glede seg over.

For et B-preget Fulham, der Brede Hangeland var blant dem som fikk hvile, leverte en blek kamp der Diomansy Kamara reddet det ene poenget med sin utligning 20 minutter ut i andre omgang.

Fornøyd Hodgson
Riise gjorde en helhjertet innsats i en noe uvant posisjon sentralt på midten, mens Erik Nevland i liten grad fikk samspillet med målscorer Kamara til å fungere på topp.

Selv om kampen var lite underholdende, og selv om man skulle tro et Premier League-lag forventet seier mot CSKA Sofia, er manager Roy Hodgson godt fornøyd.

Han synes de mange reservene som fikk sjansen imponerte såpass at han nå vurderer å fortsette med et tilnærmet B-lag i europacupen.

- Denne kampen viser at jeg ikke trenger å bekymre meg for å slippe til spillere som David Stockdale, Christopher Smalling, Jonathan Greening or Zoltan Gera. De som spilte viste at de fortjente tilliten, for vi møtte et godt CSKA-lag, sier Hodgson til Sportinglife.com.

Les også: Saha så rødt i storseier

Riise og Gindheim byttet ut
Mens lillebror Bjørn Helge i det minste kunne glede seg over 90 minutters førstelagserfaring, ble det en helsvart kveld for storebror John Arne Riise.

Riise spilte riktig nok fra start for Roma mot sveitsiske Basel, men ble tatt av banen etter en drøy time. Da ledet Basel 1-0.

Senere la vertene på til 2-0, og dermed fikk Roma en katastrofestart på turneringen.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Noen god start ble det heller ikke for Christian Grindheim og Heerenveen. Grindheim ble tatt av banen etter 73 minutter i en kamp Heerenveen tapte 2-3 for Sporting Lisboa på hjemmebane.

Tarik Elyounoussi var ikke i troppen for Heerenveen.

Fest for Soma og Braten
To nordmenn har imidlertid grunn til å juble torsdag kveld. Ragnvald Soma spilte hele kampen da Rapid Wien noe overraskende og meget imponerende feide Hamburger SV av banen med hele 3-0 hjemme i Wien.

Også for Daniel Braatens Toulouse ble det seier. Det franske laget slo Partizan Beograd 3-2 på borte bane, som selvfølgelig er et strålende resultat.

Daniel Braaten startet på benken, men kom innpå i det 65. minutt.

Ny nedtur for Solbakken
En norsk trener var også i aksjon torsdag kveld. Men det ble ingen suksess for Ståle Solbakkens FC København.

Ambisjonen denne sesongen var å spille i Champions League, men i stedet ble det 0-2-tap for rumenske Cluj i åpningskampen i Europa League.

Se alle offisielle fakta fra kampene her (ekstern lenke)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere