RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

To sjanser igjen for Hareide

Sist oppdatert:
Risikerer å forlate 2008 uten seier.

SKOTTLAND - NORGE 0-0:

GLASGOW (Nettavisen): Norge og Åge Hareide var bare en god avslutning fra Steffen Iversen eller John Carew fra å ta årets første seier.

Men til tross for flere gode målsjanser til begge lag, endte det med null mål og ett poeng til hvert av lagene på Hampden Park.

LES OGSÅ:Bom, bom, bom

To poeng bak skottene
Det betyr at Norge fortsatt ligger to poeng bak Skottland i VM-kvalifiseringens gruppe ni, og at Norge fortsatt ligger bak Nederland og Makedonia.

- Det blir en kamp mellom Skottland, Makedonia og Norge om andreplassen bak Nederland, sa Åge Hareide etter 0-0-kampen mot Skottland.

Dette var Norges sjette landskamp i 2008 og fjerde uavgjorte resultat på rad. Nå gjenstår bare to kamper - den første mot Nederland på Ullevaal stadion førstkommende onsdag og den andre i Ukraina i november.

- Fortjente å vinne
Norge er altså drøyt 180 minutter fra å fullføre hele 2008 uten seier. Likevel fant Åge Hareide flere ting å glede seg over etter poengdelingen på Hampden Park.

- Dette var et skritt fram etter Island. Vi tillot få sjanser i første omgang, og hadde noen sjanser mot slutten, med Iversen og Carew. Og vi skapte mye gjennom John Carews kraft og styrke, konstaterte Hareide.

- Vi fortjente å vinne, la han til.

Kjempemiss
Det har han helt rett i, selv om Chris Iwelumo bommet på noe som må ha vært farlig nær tidenes største målsjanse 65 minutter ut i kampen. Norge skapte åtte målsjanser mot skottenes fem, og både John Carew og Steffen Iversen burde ha scoret mål.

- Men i dag er jeg mest fornøyd med at vi er tette bak. Vi har sluppet inn for enkle mål i det siste. Brede var enestående, men hele forsvaret spilte godt, oppsummerte landslagssjefen.

Og:

- Jeg var nesten hundre prosent sikker på at Steffen Iversen skulle score på slutten der. Den sjansen falt til vår beste målscorer. Jeg var nesten sikker på 1-0 der.

Nederland neste
Nederland møter Island senere lørdag kveld, og reiser så til Oslo for en svært spennende kamp på et fullsatt Ullevaal stadion til onsdag.

Det blir Norges nest siste sjanse til å vinne en kamp i 2008. Og det er ikke minst en ypperlig sjanse til virkelig å melde seg på i kampen om VM-billettene.

Sjekk siste nytt på sportsforsiden!

Les mer om landslaget her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere