*Nettavisen* Sport.

Tøft for de norske lagene

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Tre norske lag i tøff Europa-League kvalik torsdag. Sjekk dagens oddstips

Langoddsen byr på en rekke spennende objekter fra 3. kvalifiseringsrunde til Europa League. Både Strømsgodset, Aalesund og Vålerenga skal i aksjon.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Klubbfotballen er folke-interesse på Kypros, og mange utenlandske lag får bakoversveis av heten og trøkket på stadion når de spiller der. Det er slett ikke sikkert Norsk Tipping har rett når de gjør tsjekkiske Mlada Boleslav til favoritter borte mot AEK Larnaca. Kypriotene kan fint vinne denne første kampen, og 2,45 for hjemmeseieren er et langskudd i 32 grader celcius til godkjent betaling.

Dagens avslag
Atletico Madrid blir store favoritter hjemme mot Strømsgodset, men det er litt trist å heie på at Godset skal tape til odds 1,12. Hadde vi fått noe høyere odds på Atletico, hadde vi spilt H, men nå står vi heller over og krysser fingrene for et drammensisk under.

Dagens spill
Det er mye å velge blant i dag, og etter å ha vurdert AEK Larnaca, FC Midtjylland og Røde Stjerne som mulige vinnere, faller vi ned på et spill på Aalesunds hjemmekamp mot svenske Elfsborg.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Aalesund - Elfsborg
Europa League-kvalifisering, kamp 1 av 2. Aalesund startet kvalifiseringen i runde 1, der Neath fra Wales ble slått 4-1 og 2-0 i returen. Deretter ble det tap 1-2 borte for Ferencvaros i Budapest, men 2-1 i returkampen og til slutt satte Post 3-1 i ekstraomgangene. Aalesund imponerer mer i år, enn da de røk ut mot Motherwell i fjor. Den gang ble det med nød og neppe 1-1 på Color Line stadion før Aalesund røk 0-3 i returen og Rekdal uttalte at laget lignet juniorer på førstereise. Aafk er gode på hjemmebane i Tippeligaen der de står med 5-0-2 totalt.

Kaptein Arnefjord er fit for fight etter en liten smell mot Ferencvaros. Da er det bare Kjell Rune Sellin vi setter et lite spørsmålstegn ved, han fikk også en liten smell sist.

Elfsborg er veldig sterke på hjemmebane i Allsvenskan. 8-1-0 i Borås er grunnen til at de topper tabellen, men de har også gode 4-1-4 på bortebane. De er i kjempeform og har 5-0-0 på de siste fem i Sverige. Sterk 2-1-seier mot Djurgården sist. I likhet med Aafk har de spilt to kvalifiseringsrunder allerede, og levd opp til forventningene med storseire på hjemmebane og uavgjort på bortebane mot både Fola Esch og Süduva. Det er nærliggende å tro at Aalesund får samme behandling.

Sunnmørsposten har oversikt over skadesituasjonen hos Elfsborg: "I søndagens kamp mot Djurgården ble lagets fremste spiss, David Elm (kjøpt fra Fulham i januar) skadet. Også Stefan Ishizaki (tidligere Vålerenga) ble skadet og er usikker før møtet med Aalesund. Det samme gjelder Lasse Nilsson og Martin Ericsson. Jesper Christiansen, Elmin Kurbegovic og Johan Sjöberg er langtidsskadet."

Det er to kunstgresslag som møtes i kveld. Aalesunds sjanse ligger definitivt i å vinne denne hjemmekampen, for i Borås får de det fryktelig vanskelig. Elfsborg kan godt tenkes å nøye seg med uavgjort, selv om de strengt tatt er et bedre lag enn Aalesund, mener vi. Når vi ser nærmere på Elfsborgs kamper i denne kvalifiseringen, styrkes vi i troen på at de er fornøyd med uavgjort her. Vi mener også de er sterke nok til å klare det, faktisk sterke nok til å vinne, men skulle det stå 1-1 eller 2-2 når 2. omgang går mot slutten, tror vi svenskene forsvarer inn resultatet. Vi spiller U til 2,85.

Oddsen på B synker over hele linja i skrivende stund, og 2,85 på U hos Norsk Tipping kan muligens endre seg marginalt i løpet av dagen, da oddsen på Elfsborg nesten må settes ned - med mindre Norsk Tipping er like tøffe som de var i går, da de hele dagen ga meget god odds på Rosenborgs motstander. Vi setter 100 kroner på denne singelen, fristen er klokken 18.55.

79. Aalesund - Elfsborg 2,20 2,85 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag