*Nettavisen* Sport.

Tøftings tøffe barndom

Stig Tøftings barndom var ikke av den harmoniske sorten.

24.10.05 12:24

Mandag avslutter han trolig sin aktive fotballkarriere når Häcken møter Helsingborg borte. I morgen kommer han med sin selvbiografi – «No regrets» – der han åpent forteller om tragediene og skandalene som har vært hans liv. Den hardbarkede dansken har lenge hatt nettopp de ordene - «No regrets» - tatovert på magen sin.

Far drepte mor
Han forteller blant annet om da faren hans drepte moren. Da var Tøfting bare 13 år gammel.

- Jeg tenkte: Om jeg bare hadde vært hjemme, hadde det ikke skjedd, sier Tøfting i et intervju med danske Ekstra Bladet.

Drapet på Tøftings mor var en godt bevart hemmelighet i 19 år, helt til danske Se og Hør publiserte opplysningene under fotball-VM i 2002. Det ble betraktet som et grovt overtramp, og sjefen i magasinet fikk senere sparken.

- Alle i pressen visste om det, men de respekterte at jeg ikke ville at det skulle komme ut. Mine barn visste ingenting. Jeg vokste opp hos min onkel og hans kone, og mine barn trodde at det var deres besteforeldre.

Boken forteller også om en annen personlig tragedie i Tøftings liv. Sønnen Jon døde av hjernehinnebetennelse, bare 26 dager gammel. Det er nesten to år siden nå.

- Det er det verste som har skjedd i livet mitt. Jeg vil ikke fortelle om detaljene, for jeg vil ikke at den store sorgen skal gjøre reklame for boka, sier han.

Blir far igjen
Tøfting skal imidlertid bli pappa igjen i mars.

- Vi er alle veldig glade for det.

Mandag kveld spiller Tøfting sin siste kamp med Häcken. Trolig blir det også hans siste i karrieren.

- Det kan bli sånn, ja. Jeg har ikke fått noen tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag