Gå til sidens hovedinnhold

Togo trekker seg

Strømsgodsets Komlan Amewou bekrefter overfor Nettavisen at Togo trekker seg fra Afrikamesterskapet.

Sent natt til søndag bestemte Togos landslagsspillere at de likevel ønsket å delta under årets Afrika-mesterskap i fotball. Grunnen til helomvendingen skal ha vært at laget nå hadde fått snakket sammen om situasjonen, og altså kommet fram til at de likevel ønsket å spille åpningskampen mot Ghana mandag.

Senere søndag kom imidlertid kontrabeskjeden. Togo spiller ikke Afrika-mesterskapet, fordi regjeringen fikk overtalt laget til å trekke seg likevel. Dette bekrefter Strømsgodsets Komlan Amewou via sin agent Atta Aneke til Nettavisen. Det skal også ha vært press fra spillernes familier for at laget ikke skulle spille.

Amewou reiser dermed til Togo selv, for å bli der en uke, før han vender hjem til Godset og Drammen.

- Vil ikke være feige
Lørdag opplyste landets myndigheter om at laget ville trekke seg fra turneringen som følge av en dramatisk skyteepisode mot Togos spillerbuss i Angola, der tre ble drept og flere såret.

Dette var spillerne altså imot, og uttalte at de ønsket å spille.

- Folk har dødd for denne turneringen. Vi kan ikke bare ignorere dem og reise hjem som feiginger, sier Alaixys Romao ifølge BBC.

Gikk mot regjeringen
Rapportene om det blodige angrepet mot Togos spillerbuss sjokkerte hele fotballverdenen fredag kveld. Laget snakket en stund om å boikotte hele turneringen.

- Hele delegasjonen var samlet i et møte, og til tross for det som har hendt kommer vi til å stille på banen mot Ghana på mandag, sa midtbanespiller Romao, og fikk støtte av lagkameratene.

- Regjeringen vår holder ikke nødvendigvis med oss, men det er ene og alene vårt valg å bli her, sier Alaixys Romao.

Men Togos regjering ville det altså annerledes, og fikk siste ord.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene