RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/AFP

Togo-trener suspendert i tre år

Sist oppdatert:
Tchanile Bana må holde seg borte fra fotballen i Togo i lang tid etter å ha sendt et «falskt» landslag til Bahrain.

Bahrain trodde først de hadde vunnet treningskampen 3-0, men gleden ble kortvarig. Togos landslag var nemlig helt uvitende om kampen som ble spilt 7. september. Manchester City-stjernen Emmanuel Adebayor er Togos største profil, men nivået på spillerne som reiste til Bahrain var av et helt annet kaliber. I etterkant ble det raskt snakk om at storgamblere hadde jobbet for å få frem kampen.

Gjort det før
Tchanile Bana får all skyld av det togolesiske fotballforbundet.

- Organiseringen, forberedelsene og tilsynet av kampen ble planlagt av assistenttrener Tchanile Bana, sier det togolesiske fotballforbundet i en pressemelding ifølge Reuters.

Det er ikke første gang Bana er i hardt vær. I juli ble han suspendert i to år for å fikse en tilsvarende kamp i Egypt. Med den siste straffen blir det dermed fem års karantenetid på Bana.

Angrepet i januar
For det togolesiske landslaget har det vært et tøft år. Det startet allerede i januar under Afrika Nations Cup, der spillerbussen ble angrepet av en rekke hardt bevæpnede menn.

På den siste FIFA-rankingen er Togo plassert som nummer 87. På FIFAs sider står fortsatt kampen i Bahrain som det siste bokførte Togo-resultatet, men den kampen blir trolig strøket i nær fremtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere