Togo-trener suspendert i tre år

Foto: SCANPIX/AFP

Tchanile Bana må holde seg borte fra fotballen i Togo i lang tid etter å ha sendt et «falskt» landslag til Bahrain.

20.09.10 19:07

Bahrain trodde først de hadde vunnet treningskampen 3-0, men gleden ble kortvarig. Togos landslag var nemlig helt uvitende om kampen som ble spilt 7. september. Manchester City-stjernen Emmanuel Adebayor er Togos største profil, men nivået på spillerne som reiste til Bahrain var av et helt annet kaliber. I etterkant ble det raskt snakk om at storgamblere hadde jobbet for å få frem kampen.

Gjort det før
Tchanile Bana får all skyld av det togolesiske fotballforbundet.

- Organiseringen, forberedelsene og tilsynet av kampen ble planlagt av assistenttrener Tchanile Bana, sier det togolesiske fotballforbundet i en pressemelding ifølge Reuters.

Det er ikke første gang Bana er i hardt vær. I juli ble han suspendert i to år for å fikse en tilsvarende kamp i Egypt. Med den siste straffen blir det dermed fem års karantenetid på Bana.

Angrepet i januar
For det togolesiske landslaget har det vært et tøft år. Det startet allerede i januar under Afrika Nations Cup, der spillerbussen ble angrepet av en rekke hardt bevæpnede menn.

På den siste FIFA-rankingen er Togo plassert som nummer 87. På FIFAs sider står fortsatt kampen i Bahrain som det siste bokførte Togo-resultatet, men den kampen blir trolig strøket i nær fremtid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag