Togo utestengt

Foto: REUTERS/SCANPIX

Straffes for å ha trukket laget etter bakholdsangrep.

30.01.10 16:12

To personer i støtteapparatet ble drept og flere såret da Togos tropp til afrikamesterskapet ble utsatt for et væpnet angrep på vei til mesterskapet i Angola. Angrepet førte til at Togos regjering trakk laget fra mesterskapet.

Det har ikke falt i god jord hos det afrikanske fotballforbundet (CAF).

- Spillerne gikk offentlig ut og uttrykte ønske om å delta i turneringen likevel, men Togos regjering bestemte seg for å trekke laget likevel, heter det i en uttalelse fra CAF.

- Avgjørelsen, tatt av politiske myndigheter, strider mot CAF og afrikamesterskapets regler. Derfor har forbundet utestengt Togo fra de to neste afrikamesterskapene, og ilagt laget en bot på 50.000 dollar.

Samtidig som Togo straffes for å ha trukket seg, uttrykker CAF samtidig sympati etter det dramatiske angrepet.

- CAF vil gjenta at de har sin dypeste sympati for familiene til ofrene etter dette tragiske angrepet. CAF har fordømt angrepet.

Det hjelper imidlertid lite for Togos landslagsspillere. Thomas Dossevi sier til Reuters at han håper landet vil gå rettens vei for å få opphevet straffen.

- Togo bør anke avgjørelsen. Da vi sa vi reiste hjem for å sørge i tre dager, sa de at de støttet oss, men nå straffer de oss, sier Dossevi.

- Vi er en gruppe spillere som ble utsatt for et angrep, og nå får vi ikke spille mer. De knuser oss.

Ifølge advokat Alexis Aquereburu kommer Togo til å gå til rettslige skritt både mot CAF og også mot arrangørlandet Angola, for å ha satt liv i fare ved å arrangere mesterskapet i en krigssone.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.