*Nettavisen* Sport.

Tok et stort skritt mot VM

VANT: Norge vant 2-0 over Portugal i VM-kvalifiseringskampen onsdag.

VANT: Norge vant 2-0 over Portugal i VM-kvalifiseringskampen onsdag. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Vant tross sjansesløseri.

07.05.14 22:04

Norge sløste med sjansene, men Elise Thorsnes og Isabell Herlovsen ga Norge 2-0-seier over Portugal i onsdagens VM-kvalifiseringskamp i fotball.

Dermed tok Norges kvinnelandslag et nytt langt steg mot sluttspillet i Canada neste år, men laget imponerte ikke på en kjølig og regnvåt kveld i Tønsberg.

Portugal tettet igjen bakover og hadde en god keeper i Neide Simões. Likevel var det bekymringsverdig at spenningen levde helt til innbytter Herlovsen fastsatte resultatet i nest siste minutt.

– Dette var en kamp vi gruet oss for, og det var skumle tendenser, sa landslagssjef Even Pellerud til NRK.

– Når man ikke setter de tre-fire første sjansene så blir det trøbbel, og det ble det. Det var en del slurv i laget i dag, sa han.

Seks strake

Trøbbel til tross, den sjette strake seieren gjør at kursen mot sluttspillet fortsatt er stø. Med oppskriftsmessige seirer mot Hellas (hjemme), Portugal (borte) og Albania (borte) vil VM-billetten være klar før nærmeste rival Nederland kommer på besøk i den siste kampen i september.

Nederland vant onsdag 2-0 borte mot Belgia, som dermed er ute av dansen. Nederlenderne topper tabellen ett poeng foran Norge, som har spilt to kamper færre.

– Det er mange tøffe kamper igjen, og den mot Portugal borte blir lei, sa Pellerud.

Norge dominerte som ventet kampen mot Portugiserne, som har tapt 0-7 hjemme for Nederland og 1-4 borte mot Belgia. Den ventede målfesten uteble, både på grunn av godt portugisisk keeperspill og uskarpe norske avslutninger.

Portugiserne holdt nullen til pause, men de måtte kapitulere før det var spilt to minutter i annen omgang. Maren Mjeldes innlegg ble satt i mål av Thorsnes.

Punktert

Norge slet med å punktere kampen, og faren for et portugisisk kontringsmål hang over laget helt til sluttminuttene.

Det siste kvarteret ble Thorsnes erstattet av Herlovsen, og rett før slutt fastsatte hun resultatet etter ett av Caroline Graham Hansens mange raid på kanten. Herlovsen tok ballen rundt keeper og beinet den i tomt mål.

Norge måtte greie seg uten landslagskaptein Ingvild Stensland, som har pådratt seg brudd i en tå. Ellers kunne Pellerud mønstre sitt beste lag.

Kampene mot gruppens to svakeste lag Hellas og Albania skal ikke by på problemer for Norge, og dermed blir returkampen mot portugiserne 18. juni nøkkelen til å hindre at hjemmekampen mot Nederland 17. september blir en skjebnekamp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.