*Nettavisen* Sport.

Tok farvel med Curbishley

Foto: Reuters/Scanpix

Alan Curbishley slutter i Charlton etter femten år som manager. Nå kan veien til stillingen som Englands landslagssjef ligge åpen.

29.04.06 22:49

CHARLTON - BLACKBURN 0-2: I 1991 tok Alan Curbishley over som manager i Charlton, den gang sammen med Steve Gritt. Da lå Charlton på andre nivå i seriesystemet i England. I 1995 ble Curbishley sjef alene, og tiden etterpå har nærmest vært et eventyr for klubben.

Laget klarte å klatre opp i Premier League i 1998. Debutsesongen i den øverste divisjonen endte med nedrykk, men Curbishley styrte klubben opp igjen på første forsøk - i suveren stil. Deretter har Charlton klamret seg fast rundt midten av tabellen, en imponerende prestasjon. Laget har siden det siste opprykket aldri endt lavere enn på 14. plass.

Curbishley har også lenge vært en av de heteste kandidatene til å overta England etter Sven-Göran Eriksson. FA har vært i samtaler med 48-åringen om stillingen som landslagssjef.

Før kampen mot Blackburn ga formann Richard Murray beskjed til fansen om at Curbishleys dager i Charlton var talte.

- Jeg satt meg ned med Alan på fredag for å diskutere våre planer for fremtiden. Og Alan var så ærlig som han har vært hele sin tid i Charlton da han fortalte at han ikke kom til å forlenge kontrakten, sa Murray ifølge BBC.

- Vi ble derfor enige om at det var i både klubbens og Alans interesse at vi skilte våre veier etter denne sesongen.

Curbishley er den manageren i Premier League som har ledet et lag lengst - unntatt Manchester Uniteds Alex Ferguson. Nå kan han ha posisjonert seg smart i forhold til å bli Englands neste landslagssjef. Luis Felipe Scolari takket fredag nei til jobben, og mange ønsker seg nå en engelsk landslagssjef. Middlesbroughs Steve McClaren er likevel manges favoritt.

Curbishley benektet at han ville posisjonere seg med tanke på jobben som landslagssjef.

- Det har ingen ting med ytre faktorer å gjøre i det hele tatt - jeg tror faktisk jeg aldri var aktuell, påsto Curbishley etterpå, ifølge Sportinglife.

- Jeg har hatt femten fantastiske år i klubben, men følte at det var riktig med en endring for meg og klubben nå, forklarte han.


Tap i siste hjemmekamp
Charlton spiller neste år sin syvende sesong på rad i Premier League, tross at det ble tap mot Blackburn lørdag. Steven Reid headet inn bortelagets ledermål etter et langt innkast fra Morten Gamst Pedersen. Etter pause doblet Blackburn ledelsen da Chris Powell var uheldig og satte ballen i eget mål. Keeper Stephan Andersen, som ble foretrukket foran Thomas Myhre, og Powell misforsto hverandre under press av Craig Bellamy.

Myhre var lenge i strålende form for Charlton, men har slitt litt mer i det siste. Det var likevel overraskende at nordmannen ble vraket før sesongens siste hjemmekamp.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn, som tok en enkel seier på The Valley. Charlton var tamme fremover, og får en ny utfordring neste sesong: Livet etter Alan Curbishley, som fikk en strålende hyllest av supporterne etter kampen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.