*Nettavisen* Sport.

Tok første borteseier på 34 år

Foto: Pa Photos/Scanpix

Burnley tok sin første borteseier på øverste nivå siden 1976, og dermed vekket de håpet om fornyet kontrakt.

10.04.10 18:10

HULL - BURNLEY 1-4:

Om du trodde det var ille at Burnley ikke har lyktes i å vinne én eneste kamp på bortebane denne sesongen i Premier League, blir du kanskje sjokkert når du får høre sist de faktisk tok en borteseier på øverste nivå.

April 1976. Newcastle mot Hull. Resultat 0-1.

Men med kniven på strupen, og bunnkollega Hull som motstander hadde ikke Burnley noen annen mulighet enn å vinne. Med tap ville de hatt i hvert fall sju poeng opp til trygg plass.

Men da Graham Alexander scoret to ganger i løpet av sju minutter så det ut til at Burnley skulle knuse statistikken og samtidig gi seg selv et ørlite håp om å berge.

Hull med tidlig mål
Det så likevel tidlig ut til at Burnley skulle gå på nok en smell. Sist helg lå de under 3-0 etter seks minutter mot Manchester City.

Hull brukte også bare tre minutter på å gå opp i ledelsen. Kevin Kilbane headet inn 1-0.

Men i en omgang der Burnley viste særdeles lite, var det Martin Paterson som skulle sørge for håp hos bortelaget. Etter 36 minutter mottok han en pasning fra Tyrone Mears. Inne i feltet fikk han vendt opp og skutt forbi Boaz Myhill i Hull-buret.

Dermed var lagene like langt til pause.

To straffer - to mål
Etter hvilen var det derimot som om Burnley hadde fått seg en vitamininnsprøytning. Laget skapte flere muligheter, før Jack Cork ble felt. Straffen omsatte kaptein Graham Alexander i mål.

Bare sju minutter senere var David Nugent på ferde. Vingen kom seg inn i feltet, men ble felt. Nok en gang var Alexander iskald fra straffemerket.

Dermed ble det en tøff oppgave for Hull, som også kjemper under streken. Hjemmelaget hadde imidlertid problemer med å skape de store farlighetene, og dermed så det ut til å ebbe ut med 3-1 til Burnley.

Men fem minutter på overtid var det duket for nok et Burnley-mål. Wade Elliott skrdude et frispark i lengste hjørne, bak en uoppmerksom Myhill. Dermed ble det en historisk dag, ettersom Burnley tok sin første borteseier i Premier League noensinne.

Men langt viktigere var sannsynligvis de tre poengene. For til tross for at West Ham slo Sunderland 1-0 lørdag, er det bare fire poeng opp til de. Dermed har Burnley et håp om å kunne berge. Men det forutsetter nok at det ikke går 36 år til neste borteseier.

Neste borteseier bør helst komme allerede neste helg. Da er det Sunderland som er motstander.

Hull på sin side har like mange poeng som Burnley, men med én kamp til gode. Dermed er de i aller høyeste grad med i kampen om fornyet kontrakt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag