RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tok Robson på senga

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Newcastle hvilte Alan Shearer og flere andre stjerner mot Vålerenga. - Jeg må innrømme at jeg trodde vi skulle vinne, forklarte Sir Bobby Robson.

VÅLERENGA - NEWCASTLE 1-1: Robson ble imponert av Vålerengas 2. omgang i UEFA-cupkampen på Ullevaal torsdag kveld. Craig Bellamy ga gjestene ledelsen med en praktfull volley like før pause, men Vålerenga kom sterkt tilbake etter pause.

- Fortjente utligningen
- De fortjente å få noe ut av kampen, erkjente Newcastles 71-årige manager overfor TV 2 Nettavisen etterpå.

Han valgte å la Alan Shearer, Kieron Dyer og Laurent Robert hvile på benken, men satte etter hvert inn både Dyer og Robert. Selv lokalpressen fra Newcastle ble overrasket av at Shearer ikke spilte.

- Jeg undervurderte ikke Vålerenga. Vi har en stor og sterk stall, og jeg tenkte også på søndagens kamp. Jeg tror ikke Shearer hadde hindret Vålerenga i å spille godt i andre omgang uansett, forklarte Robson.

Newcastles sjanser økte
Både Robson og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal anser at Newcastles sjanser til avansement økte etter den første kampen i tredje runde.

- Oppgjøret er fortsatt åpent, men Newcastle er selvsagt favoritt etter at de fikk et bortemål her. Sjansene for avansement sank med en del prosent. Vi vet vi må score der borte. Om vi slipper inn et mål, spiller nesten ingen rolle. Vi må score minst ett uansett, konstaterte Rekdal.

Newcastle hadde lite kunnskap om Vålerenga før torsdagens kamp.

- Trodde det var avgjort
- Spillerne mine trodde det var avgjort ved pause, men det var det tydeligvis ikke. Denne kampen kan nok få spillerne mine til å innse at dette ikke er en enkel kamp, trodde Robson.

Manager-veteranen mener laget hans lot Kjetil Rekdal få for mye rom, og lovte på pressekonferansen etter 1-1-kampen at det ikke vil gjenta seg på St. James' Park neste uke.

Takket være Runar Normanns utligning blir det spenning også neste gang lagene møtes. Den tidligere Lillestrøm-, Coventry- og Brann-spilleren spilte sin første kamp for Vålerenga, og sikret seg umiddelbar heltestatus hos Klanen med sin velplasserte heading i det 54. minutt.

Ryggsmerter
- Jeg var så høyt oppe at jeg nesten kom ned med snø på, smilte 25-åringen. Han ble byttet ut med krampe i begge beina mot slutten av kampen, men var strålende fornøyd med at han fikk spille kampen.

Normann er plaget av ryggen, og var usikker nesten helt fram til kampstart.

- Jeg er helt stiv i ryggen nå. I morgen klarer jeg sikkert ikke å stå opp av senga, sa Normann til TV 2 Nettavisen. Han regner likevel med å kunne spille returkampen.

Hovi fikk hjernerystelse
Det gjør også Tom Henning Hovi, som ble byttet ut etter bare 25 minutter av kampen. Vålerenga-kapteinen fikk et skudd i tinningen, og gikk ned for telling med en lett hjernerystelse.

- Det var helt mørkt et par sekunder der. Det flimret for begge øynene. Jeg hadde lyst til å spille videre, men skjønner godt at legen tok meg av, forklarte Hovi til TV 2 Nettavisen.

- Nå har jeg i alle fall sjansen til å spille returkampen. Det er det ikke sikkert jeg hadde hatt om jeg hadde spilt videre i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere