RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomålscorer Søderlund: - Ikke monsterbra

MÅLSCORER: Alexander Søderlund er i god form for Rosenborg for tiden.
MÅLSCORER: Alexander Søderlund er i god form for Rosenborg for tiden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alexander Søderlund tar ikke av etter å ha scoret to mål.

ROSENBORG – SARPSBORG 08 2-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Spisskjempen Alexander Søderlund scoret to mål for andre gang på rad på Lerkendal, og var svært nære et tredje mål mot slutten av kampen mot Sarpsborg 08.

- Jeg tenkte på det hele veien. Endelig kunne jeg score mitt første hat trick for Rosenborg, men sånn ble det ikke, sier Søderlund til Nettavisen.

Store sjanser
Søderlund hadde nemlig flere gode sjanser mot slutten av kampen til å få det etterlengtede målet. Blant annet kom det et skudd som han forsøkte å styre i det lengste hjørnet.

- Det er et dårlig treff av meg på den ene. På den andre kunne jeg skutt hvis jeg var litt mer egoist, men jeg så Riku (Riski, journ.anm) foran mål, forklarer Søderlund.

Midtbaneankeret Ole Kristian Selnæs håper scoringsformen til Rosenborgs nummer 15 fortsetter.

- Jeg synes det er helt konge, jeg er veldig glad på «Søder» sine vegne. Han har begynt å bøtte inn i det siste, og jeg håper det fortsetter, uttaler han til Nettavisen.

Holdt nullen
Hjemmelaget imponerte ikke nevneverdig søndag, men Søderlund forklarer at de tre poengene er det viktigste.

- Det er ikke monsterbra, men vi vinner i hvert fall kampen. Vi visste at hvis vi holdt nullen kom vi til å score mål, sier han.

Trener Kåre Ingebrigtsen er ikke helt enig i at det var en svak kamp.

SKUDDVILLIG: Alexander Søderlund var ivrig på å score sitt tredje for kvelden.

- Det er en solid kamp, solid defensivt. Sarpsborg har ballen veldig mye, og de er et godt lag. Skulle vi endret på noe, kunne vi kanskje straffet dem hardere når de kom fremover, forklarer han Nettavisen.

- Trodde ikke på oss selv
En som var svært skuffet etter kampen på Lerkendal var Sarpsborg 08s midtbanespiller, Gudmundur Thorarinsson.

- Det var en okei kamp fra oss, men det så ikke ut som vi hadde så mye tro på hva vi gjorde. Det er vanskelig å komme hit til Lerkendal, og det er en stor klubb vi møter, men vi må tenke på hvor gode vi er i stede for å frykte de, sier han til Nettavisen.

- Dere gjorde en endring i pausen på stillingen 1-0?

- Ja, vi spilte fem bak i forsvaret, men vi tenkte vi hadde muligheter til å score. Det var et bra første kvarter av andre omgang, men når det andre målet kommer blir det vanskelig, spesielt mentalt, avslutter han.

Nesten en perfekt oppvisning
Sarpsborgs trener, Brian Deane, mener hans lag hang med lenge.

- Vi er et lag som har mye ballbesittelse, og det var meningen å frustrere dem. Jeg synes vi henger med helt til mål nummer to, sier han til Nettavisen.

FORNØYD: Brian Dean var fornøyd med det Sarpsborg 08 presterte.

Deane føler laget gjorde en nærmest perfekt oppvisning i første omgang, men endret likevel formasjon til andre omgang.

- Jeg følte vi trengte å komme litt tettere oppi dem. Det fungerte egentlig i første omgang, og hadde vi ikke sluppet inn det målet kunne du sagt det var en perfekt oppvisning. Men vi måtte tilbake til det kjente for å komme inn i kampen igjen, avslutter han.

Sjansefattig
Sist Rosenborg spilte på Lerkendal, ble publikum servert fem mål i en sjanserik kamp. Søndagens kamp ble nærmest det motsatte.

Kampbildet var preget av at Sarpsborg trillet ball og at Rosenborg lå kompakt. Det eneste som kunne ligne på en målsjanse var da Mikkel Diskerud ble spilt fri av Jørgen Skjelvik, men midtbanespilleren gled, og forsøket endte over og utenfor.

Først i det 28. spilleminuttet fikk Lerkendal-publikummet grunn til å reise seg fra stolene. Pål Andre Helland skjærte inn fra kanten og la et knallhardt innlegg rett på foten til Søderlund, som ekspederte ballen i mål. Et typisk spissmål av formspilleren.

Rosenborg hadde god kontroll ut omgangen og var nærmere 2-0 før pause enn det bortelaget var utligning.

Dobbeltbytte
Kampen fortsatte i samme spor etter pause, med få sjanser. Høyrekant Helland var nærmest da han etter en stuss fra Søderlund headet ballen utenfor. Bortelaget hadde omtrent ingen sjanser, selv om de var gode i banespillet.

Det var alltid Rosenborg som var nærmest scoring og etter 79 minutter kom det forløsende andremålet. En corner fra Selnæs ble slått på første stolpe. Der dukket selvfølgelig storscorer Søderlund opp, og stusset ballen i mål.

Etter målet gikk luften ut av Sarpsborg, og hjemmelaget bombarderte gjestene i sluttminuttene. Det ble likevel med to mål for Rosenborg denne gangen, og de kunne juble for tre poeng.

Sarpsborg 08 møter et formsterkt Odd på hjemmebane neste helg, mens Rosenborg skal reise til Stavanger for å bryne seg på Viking før det er landslagspause.

PS: I pausen under dagens kamp ble tidligere trener og Rosenborg-legenden, Nils Arne Eggen, hedret av Lerkendal-publikummet. Stående ovasjoner møtte Eggen da han vandret ut på gresset i anledning åpningen av Nils Arne Eggens-plass utenfor Lerkendal.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere