Tomålshelten var egentlig ferdig i Mjøndalen

MJØNDALENS Rhett Anthony Bernstein (18) blir hyllet etter 3-2-scoringen mot Rosenborg.

MJØNDALENS Rhett Anthony Bernstein (18) blir hyllet etter 3-2-scoringen mot Rosenborg. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fikk beskjed om at det ikke var plass til ham i Mjøndalen.

MJØNDALEN (NTB): Midtstopper Rhett Bernstein har med fire mål på fire dager sørget for at Mjøndalen har slått Tromsø og Rosenborg. Egentlig skulle ikke amerikaneren vært i klubben lenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅLFARLIG: Rhett Bernstein. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Bernstein var én av fem spillere som sto uten kontrakt videre etter fjorårets opprykkssesong. Mjøndalen hadde besluttet at han ikke fikk forlenget kontrakten, etter at oppholdet hans i norsk fotball har vært preget av flere alvorlige skader.

I opprykkskampene mot Brann imponerte han stort da han fikk sjansen, og på opprykksfesten annonserte klubben at alle de 20 spillere som spilte klubben opp fikk være med i eliteserien.

- Det er så mye tilfeldigheter i fotball, og Rhett er en av dem. Heldigvis fikk vi sett at han kunne spille så godt mot en så god motstander i to kamper uten å bli skadd, sa Vegard Hansen om matchvinneren.

En kriger

Både mot Tromsø og Rosenborg har han kriget inn kampens to siste mål etter dødballer. I begge kampene har det siste målet kommet på overtid og gjort ett poeng om til tre.

- Han er en spiller jeg setter veldig stor pris på, både på og utenfor banen. Han har en herlig innsats og mentalitet, sa Hansen.

Bernstein selv synes det var uvirkelig å igjen stå igjen som matchvinner, og understreket at han har det veldig bra i Mjøndalen nå.

- Det var en uvirkelig opplevelse. Jeg forsøker alltid å bruke fysikken min på dødballer, og får hodet mitt på en del baller. Jeg kriger alt jeg har, og da kan alt skje.

Går på vannet

Kantspiller Mads Hansen scoret sitt første eliteseriemål for klubben da han reduserte til 1-2. Kantspilleren, som har spilt 3. divisjon for Mjøndalen, sier at han nesten har sluttet å bli overrasket over klubbens gode prestasjoner.

- Det verste er at dette nesten er forventet. Vi slutter ikke å overraske. Vi har ligget under 0-2 tre ganger og tatt sju poeng på de kampene. Dette er et lag som aldri gir opp, med den gjengen her føler du nesten at du går på vannet, beskriver han til NTB.

Flere av RBK-spillerne mente at kampen utviklet seg til å bli et oppgjør på Mjøndalens premisser. Hansen har hørt den forklaringen tidligere i år.

- Det er litt opplest og vedtatt at vi kun slår langt. RBK spiller bra, men det kan vi og. Alle vi har tatt poeng mot har sagt at de ble med på vår fotball og ble kriget i senk. Det må de gjerne mene. Vi kriger, men kan spille fotball og.

Tror på nedrykk

Selv om Mjøndalen har overrasket alle og står med tolv poeng på åtte kamper, mener trener Hansen fortsatt at det trolig ender i nedrykk.

- Vi har hatt veldig flyt og flaks så langt. Det er en herlig moral i spillergruppa, og folk som står på får som regel betalt. Men det kommer til å stoppe etter hvert, sier Hansen til NTB.

Han hevder hardnakket at det ikke kun er et forsøk på å snakke ned forventningene.

- Etter hvert blir eliteserien hverdag for oss og, da blir det vanskeligere å prestere. Når kampene kun skal avgjøres på kvalitet vil vi slite.

- Men det er ikke helt sikkert at vi ender helt sist nå, la han til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.