*Nettavisen* Sport.

Tomålsscorer Henriksen: - Jeg har jobbet knallhardt, så dette fortjener jeg

I SUPERSLAG: Markus Henriksen scoret to ganger da AZ Alkmaar snudde 0-2 til 4-2 borte mot Groningen søndag. Foto: (Getty Images)

Nordmannen scoret to ganger i kruttsterk borteseier.

08.02.15 20:27

GRONINGEN - AZ ALKMAAR 2-4:

Markus Henriksen er i storform om dagen og bekreftet dette med å sette inn to scoringer for sitt AZ Alkmaar borte mot Groningen søndag kveld.

Nordmannens lag havnet under 2-0, men vartet opp med en imponerende snuoperasjon og vant til slutt 4-2 mot laget som fram til denne kampen ennå ikke hadde tapt på hjemmebane denne sesongen.

Avgjørende mål
Gjestene fra Alkmaar reduserte én gang like før pause gjennom Steven Berghuis, før Jeffrey Gouweleeuw sørget for utligningen etter en snau time.

Så var det duket for Markus Henriksen-show.

Først sendte den tidligere Rosenborgs-spilleren laget sitt opp i ledelsen etter 64 minutter før han var på pletten igjen like før slutt og sikret AZ deres tredje seier på rad.

Begge målene var kontante avslutninger fra kort hold.

- Nei, hva skal man si etter dette, da? Vi kommer tilbake etter å ha ligget under mot et lag som ikke har tapt hjemme denne sesongen. Og når man selv bidrar med to avgjørende mål, er det klart at jeg ikke kunne vært mer fornøyd, sier Markus Henriksen til Nettavisen fra bussen på vei hjem etter kampen.

Han kan rapportere om meget god stemning på ferden.

- Vi har virkelig vært i god form etter vinterpausen. Å ta to strake borteseiere mot Ajax og Groningen er veldig sterkt, så det er mildt sagt god stemning på bussen her nå, ja, ler han.

Tøffe måneder
Etter et fire måneders langt skadeavbrekk er det altså liten tvil om at nordmannen har funnet superformen.

- Det har vært noen tøffe måneder på sidelinjen, som fotballspiller vil man jo ikke gjøre noe annet enn å være på banen. Men jeg har jobbet knallhardt og føler at jeg har kommet sterkere ut av det. Jeg føler at den suksesses jeg har nå, det er fortjent, svarer Henriksen på Nettavisens spørsmål.

Nå håper han at veien tilbake på landslaget ikke er lang.

- Jeg var ute av landslaget i hele fjor og savnet det noe innmari. Nå føler jeg at jeg gjør mye bra for tida, så håper jeg jo at det blir lagt merke til, avslutter Henriksen, som står oppført med 16 A-landskamper.

Senest forrige helg var Henriksen sentral med både scoring og målgivende mot Heracles, og i midtuka var han en av banens beste spillere i borteseieren mot Ajax.

Med nok en trepoenger passerer AZ Zwolle på tabellen og er nå oppe på fjerdeplass, på samme poengsum som tredjeplasserte Feyenoord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.