RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomme tribuner da Hauger ble cupmester

GLISSENT: Tribunene var tynt besatt under den svenske cupfinalen i fotball mellom Elfsborg og Helsingborgs IF på Friends arena søndag.
GLISSENT: Tribunene var tynt besatt under den svenske cupfinalen i fotball mellom Elfsborg og Helsingborgs IF på Friends arena søndag. Foto: Nils Petter Nilsson (NTB scanpix)
Publikumskrise i den svenske cupen.

Henning Hauger ble søndag svensk cupmester i fotball, men det var lite som minnet om finalefestene vi kjenner fra Ullevaal hver høst.

Bare 3423 tilskuere hadde tatt seg til svensk fotballs storstue Friends Arena da Elfsborg beseiret Helsingborg 1-0. Lasse Nilsson ble matchvinner da han styrte Jon Jönssons nikk på hjørnespark i mål.

- Kjempedeilig
Nilsson scoret målene også forrige gang Elfsborg vant cupen. Det var da Assyriska ble slått 2-0 i 2003.

- Kjempedeilig. Jeg har spilt to finaler og avgjort begge. Klart det er gøy å score det avgjørende målet, spesielt når det er så viktig for klubben, sa matchvinneren.

Rett før målet i det 54. minutt prøvde Nilsson seg med en styring også på et skudd fra Hauger.

- På hjørnesparket ble jeg nesten ikke markert, så jeg holdt meg i nærheten av keeper. Det var en ordentlig måltjuvscoring, sa han.

Til Europa League
Målet sender Elfsborg til europaligakvalifisering.

Borås-laget vant tross to skader som rammet hardt. Anders Svensson fikk problemer med låret under oppvarmingen og kunne ikke spille. I 2. omgang måtte keeper Kevin Stuhr Ellegaard ut med ryggproblemer.

- Det er fryktelig å sitte utenfor banen og ikke kunne være med, men jeg synes vi fortjente å vinne. Gutta kriget utrolig bra, sa Svensson.

Ardian Gashi kunne ikke spille for Helsingborg i finalen på grunn av en skade i låret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere