*Nettavisen* Sport.

Tomme tribuner for Dinamo Kiev

Dinamo Kiev er dømt til å spille for tomme tribuner i sine to neste mesterligakamper etter blant annet rasistisk oppførsel blant lagets tilhengere etter kampen mot Chelsea i forrige måned. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Straffes for rasistisk oppførsel.

Det ukrainske storlaget Dinamo Kiev må spille sine to neste hjemmekamper i mesterligaen uten publikum til stede på grunn av rasistisk oppførsel blant hjemmefansen.

Det har UEFAs disiplinærkomité bestemt. Det var etter 0-0-møtet mot Chelsea i forrige måned at noen av hjemmefansen kom med rasistiske tilrop og gikk til angrep på fargede personer på tribunen. Klubben ble dessuten bøtelagt med drøye 900.000 kroner (100.000 euro).

UEFA sier i en pressemelding at reaksjonen kom som følge ikke bare av rasisme, men også av publikumsbråk og blokkerte trappeganger.

Disiplinærkomiteen har blant annet brukt et videobevis, som avisen The Guardian la ut. Den viser at fire fargede personer blir hindret i å forlate tribunen av noen Kiev-fans, og deretter blir de angrepet av andre.

Dinamo Kiev risikerer dessuten å måtte spille en tredje hjemmekamp uten tilskuere hvis noe lignende skulle skje de neste tre årene.

Kiev-laget slo med til en noe overraskende 2-0-seier borte mot Porto tirsdag kveld i gruppe G. Med seier borte mot Maccabi Tel Aviv om to uker kan Dinamo ta seg videre til cupspillet over nyttår.

Klubben ble også straffet av UEFA for rasistiske ytringer fra fansen etter en kamp mot Everton sist sesong. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.