Tommelen opp for Beckhams lag

PLANER: David Beckham, her sammen med Sol Campbell i en oppvisningskamp i november, kan få et nytt lag inn i MLS.

PLANER: David Beckham, her sammen med Sol Campbell i en oppvisningskamp i november, kan få et nytt lag inn i MLS. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Vil utvide ligasystemet i USA.

Styret i Major League Soccer godkjente lørdag planene om arena for David Beckhams lag i Miami og gikk inn for en framtidig utvidelse til 28 lag i MLS.

Dagen før ligaens 20. finale, som i år går mellom Columbus Crew og Portland Timbers, gikk eierne inn for Beckhams plan om å kjøpe land nordvest for sentrum i Miami og bygge en arena der for det som vil bli ligaens 24. lag.

Fra før er det klart at nye lag i Atlanta, Minnesota og Los Angeles vil slutte seg til ligaen i løpet av de tre neste lagene. Det er uklart når Beckhams lag vil være klart til å delta.

- Vi støtter Miami Beckham Uniteds planer om å legge sin stadion til Overtown-distriktet i Miami, sa MLS-sjef Don Garber.

MLS omfattet i år 20 lag. I tillegg til de fire lagene som står på vent, gikk eierne inn for en framtidig utvidelse med ytterligere fire lag.

- Det er ingen mangel på vilje til å slutte seg til ligaen, og vi mener at det er grunnlag for ytterligere vekst, sa Garber.

Eierne vedtok også to ukers pause i MLS under Copa America Centenario i første halvdel av juni neste år. Det ble også bestemt at alle kamper i siste runde av grunnserien skal spilles samtidig. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.