Toppkamp i Allsvenskan

Foto: EPA/Scanpix

Malmö tar i mot Elfsborg til toppoppgjør i Allsvenskan. Sjekk dagens oddstips.

26.06.13 14:40

Sportspills meny mandag:
V4 Bollnäs: Her er et gaveløp
V5 Sørlandet: Tjomsland i Sør

langoddsen i dag finner vi blant annet Adeccoligaen, Oddsen-ligaen, Allsvenskan, Superettan, finsk Veikkausliga, islandsk Superliga, U20-VM og NHL playoff.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd:
Malmö FF – Elfsborg B 3.10

Allsvenskan. Malmö ligger på 4.plass og henger med i toppen med sine 23 poeng. Har faktisk hentet flere poeng borte (4-2-1) enn hjemme hvor de står med 2-3-0: slått Kalmar (5.) og Öster (11.), delt poeng med Halmstad (15.), Norrköping (10.) og Helsingborg (1.). Vunnet sine to siste som begge ble spilt på bortebane, mot Brommapojkarna (14.) og Syrianska (16.). Mot sistnevnte var MFFs assisterende trener Daniel Andersson glad for tre poeng, men mener at laget må forbedre nivået for å kunne slå dagens motstander.

Fjorårets mester Elfsborg startet sesongen tregt med fire poengdelinger på rad, men har spilt seg opp kraftig opp og ligger på 3.plass, med samme poengsum som Malmø. Skuffet hjemme med 1-1 mot Gefle i midtuken, men er likevel et av formlagene med 6-1-1 på de åtte siste. Tapet kom mot Helsingborg (1.), står likevel med anstendige 3-2-1 på bortebane: slått Öster (11.), Norrköping (10.) og Häcken (8.), uavgjort mot Halmstad (15.) og Kalmar (5.)

Fjorårets oppgjør endte med én seier til hvert av lagene, Elfsborg knuste Malmø 4-1 hjemme, men tapte 0-1 borte. Malmø har statistisk sett et godt tak på Elfsborg på Swedbank stadion, men det er lite som skiller lagene og det kan fort svinge begge veier. Seier til bortelaget er satt til hele 3.10 i odds, og selv om Malmø rettmessige er favoritter, kan Elfsborg på en god dag ta alle tre.

Dagens avslag
AIK – Brommapojkarna H 1.30
AIK hang lenge med i toppen i fjor, men årets utgave har ikke fulgt opp og laget ligger foreløpig på en skuffende 9.plass. Står med 1-3-1 på hjemmebane, hvor de har delt poeng med blant annet Halmstad (15.) og Djurgården (13.) fra nedre halvdel. Brommapojkarna ligger tredje sist og er følgelig underdogs i dagens kamp, har kun tatt ett poeng på bortebane. Vi synes likevel 1.30 er for lite på AIK som har til gode å overbevise.

Dagens spill
234. Landskrona BoIS - Jönköpings Södra
Superettan. Landskrona står med to tap på rad og har falt ned til 7.plassen. Ga serieleder Örebro hard kamp i forrige hjemmekamp, og tross at Bois scoret matchens første mål blev det 1-2 tap. Det var forøvrig første gang denne sesongen som BoIS taper etter å ha tatt ledelsen med 1-0. Gikk heller ikke noe bedre forrige helg borte mot formsterke GAIS, tapte da hele 0-3. Ikke imponert på bortebane denne sesongen (1-1-3), men er betydelig bedre på Landskrona IP med 3-2-2: slått Värnemo (15.), Brage (16.) og Degerfors (8.), delt poeng med Ängelholm (10.) og Falkenberg (2.), tapt for nevnte Örebro og Örgryte (14.). Laget har nok ikke levd opp til årets forventninger; var et av de bedre hjemmelagene i fjor med 9-2-4, men slet på bortebane og endte til slutt på 6.plass.

Jönköpings Södra følger BoIS tett på tabellen, ligger to plasser bak med ett poeng mindre. Det skilte faktisk bare ett poeng mellom lagene etter fjorårets sesong var ferdigspilt, og etter 12 spilte kamper i år er det altså status quo. Er i år som i fjor ikke noe stort bortelag, vant kun tre kamper i 2012, og etter snart halvspilt serie viser tallene 2-0-4: slått Hammarby (6.) og GIF Sundsvall (3.), tapt for Degerfors (8.), Östersund (12.), Ljungskile (7.) og Assyriska (4.). Valset over tabelljumbo Brage 4-0 hjemme forrige helg, men sto med svake 1-2-6 før det. Södra trener Mats Gren melder at fokuset vil ligge på å holde tett bakover. Robert Gojani och Fredrich Fendrich er tilbake fra karantene, mens Viktor Rönneklev fremdeles er ute.

BoIS med to tap på rad kommer til å gå offensivt ut i kveldens match for å komme tilbake på vinnersporet. Jönköpings Södra har glimtet til ved et par anledninger i år, men det går lenge mellom hver gang. Og selv om lagene kommer fra vidt forskjellige resultater, tror vi BoIS slår tilbake og går seirende ut av dagens duell.

218. Honka – MyPa
Finsk Veikkausliga. Honka ligger på 3.plass og har vært svært solide hjemme på Tapiolan Urheilupuisto. Er så langt seriens beste hjemmelag med 5-0-1; eneste tap kom mot serieleder HJK i april, men har siden 5-0-0, og laget fikk sin hevn mot HJK forrige helg med 1-0 seier. Tok et sterkt bortepoeng mot VPS (2.) i midtuken, og står med 7-2-1 på de ti siste.

MyPa ligger fire poeng og tre plasser bak dagens motstander, mye takket være en god periode i mai hvor det vant fire av seks kamper, deriblant hjemme mot Honka, men juni har ikke vært like vellykket, står nå med 1-1-3 på de fem siste. Startet måneden med å tape hjemme mot tabelljumbo JJK, men slo tilbake helgen etter med 2-0 hjemme mot KuPS (7.). Kun vunnet én bortekamp hittil med 1-2-2: slått Mariehamn (5.), delt poeng med KuPS og Inter Turku (9.), tapt for HJK og RoPS (10.).

To lag med vidt forskjellig formkurve. Honka har vært solide hjemme over tid, og selv om de tapte borte mot MyPa 5. mai, tror vi de tar hevn i dagens kamp.

218. Honka – MyPa 1.85 3.10 3.30
234. Landskrona BoIS - Jönköpings Södra 1.85 3.20 3.15

Total odds 3.42

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.